iPhone 11'i Nasıl Buldunuz?

Haklısınız. Ama şöyle bir nokta var, şuan pazar lideri Samsung diye biliyorum. Öyle olduğu halde promosyonları gayet başarılı. Apple ise pazar payı geçtiğimiz yıllarda düşmesine rağmen neden hâla böyle pazarlama taktiği ile gidiyor anlaması güç. Bence 2020 iPhone'lar daha iyi olacak. Android artık sorunlarını çözdü ama sizi çok iyi anlıyorum; eskiden Android'de sorunlar yaşasam ben de temkinli yaklaşırdım. Ayrıca bence Apple'ı taklit etmiyor firmalar. Her üreticinin işine gelen bu olayı, Apple yapınca diğerlerine cesaret veriyor. Endüstriye yön verme değil bu bildiğiniz endüstriyi kısıtlama :D

Bir de sırf (sizi kastetmiyorum) "endüstriye yön veriyor" ya da "çentiği ilk o yaygınlaştırdı" diyenler için söylüyorum. Bir telefonu alırken endüstriye neler kattığına göre değil, şu anki özelliklerine; inovasyonuna ve kendi önceliklerinize göre karar verin bence. Saygılar.
Çok doğru söylüyorsun. Fakat ben pazarın lideri derken satış rakamları olarak kastetmedim. Pazara yön veren güç olarak bahsettim:) Evet Samsung daha fazla satıyordur bundan şüphem yok ama kabul edelim dünyada çıkışı ile birlikte en çok konuşulan ve takip edilen sence de Samsung mudur yoksa Apple mıdır?

Açıkçası dediğin gibi bence şu an bir geçiş yaşanacak. Asıl Apple gücünü 2020 lansmanında gösterecek bence de. Android cihazlar mutlaka güzelleşti güncellendi ve güçlendi. Fakat hala bir ufak sorunları var. Uzun vadeli kullanımda veriştirmeye başlıyorlar ve fiyatları çok kısa sürede çok büyük oranda düşüş yaşıyor. Endüstriye yön veriyor veya kısıtlıyor istediğini söyleyebiliriz bu kou için hiç farketmez. Ama gerçek olan bir şey varsa o da Apple, bu piyasayı tek başına domine ediyor maalesef:)

Zaten telefon Turkiye'ye gelis fiyati 6500.
Başlangıç fiyatı 8500 TL olacak.

Pro modelinin 3 kamerası çok çirkin duruyor onun dışında bildiğimiz Iphone. Donanım olarak yine piyasanın en iyisi.

Telefon dünyası da artık PC gibi oldu. Eklenecek özellik kalmadığı için donanımsal olarak gelişiyor.

Çok doğru söylüyorsun. Fakat ben pazarın lideri derken satış rakamları olarak kastetmedim. Pazara yön veren güç olarak bahsettim:) Evet Samsung daha fazla satıyordur bundan şüphem yok ama kabul edelim dünyada çıkışı ile birlikte en çok konuşulan ve takip edilen sence de Samsung mudur yoksa Apple mıdır?

Açıkçası dediğin gibi bence şu an bir geçiş yaşanacak. Asıl Apple gücünü 2020 lansmanında gösterecek bence de. Android cihazlar mutlaka güzelleşti güncellendi ve güçlendi. Fakat hala bir ufak sorunları var. Uzun vadeli kullanımda veriştirmeye başlıyorlar ve fiyatları çok kısa sürede çok büyük oranda düşüş yaşıyor. Endüstriye yön veriyor veya kısıtlıyor istediğini söyleyebiliriz bu kou için hiç farketmez. Ama gerçek olan bir şey varsa o da Apple, bu piyasayı tek başına domine ediyor maalesef:)
Evet, şu anda halen daha birçok üretici Apple'ın yolunu izliyor ki 2 yıl önce bu oran çok daha fazlaydı.
Ama ben nedense satışlar böyle devam ederse ileride bunun değişeceğini düşünüyorum. Günümüz tasarımları daha özgün olmaya başladı, 2 yıl öncesine kadar Apple'ı taklit eden Çinli firmalar; birçok alanda endüstri lideri olup tasarımlarını yenilemeye başladılar. Apple bu durumu farkındadır bence, farkında olduğu halde 'pro' modelinde sunduğu yenilik sayısı fiyatına göre çok az geldi sadece. Fiyat ve güncelleme konusunda haklısınız, Android'de Oneplus ve Google marka cihazlar hariç güncelleme sıkıntı.

Özetlemek gerekirse, Apple şuan piyasaya "öncü" olsa da önümüzdeki yılda bu gidişat değişecek gibi gözüküyor. Apple -bile- artık Android üreticilerden özellik kopyalıyor. (Gece modu, kare kamera dizilimi, vb.) Aslında ilk çentik onların bile değil ama işte piyasanın "öncü"sü olmak bu mânada ciddi bir başarı oluşturuyor.
Ekleme: 2020 lansmanında büyük sürpriz yapılacağını ben de okudum. Bence -umarım- yenilikleri 2020'ye sakladılar.
Başlangıç fiyatı 8500 TL olacak.

Pro modelinin 3 kamerası çok çirkin duruyor onun dışında bildiğimiz Iphone. Donanım olarak yine piyasanın en iyisi.

Telefon dünyası da artık PC gibi oldu. Eklenecek özellik kalmadığı için donanımsal olarak gelişiyor.
Katlanabilir telefonlar geliyor. Sonunda!

Evet, şu anda halen daha birçok üretici Apple'ın yolunu izliyor ki 2 yıl önce bu oran çok daha fazlaydı.
Ama ben nedense satışlar böyle devam ederse ileride bunun değişeceğini düşünüyorum. Günümüz tasarımları daha özgün olmaya başladı, 2 yıl öncesine kadar Apple'ı taklit eden Çinli firmalar; birçok alanda endüstri lideri olup tasarımlarını yenilemeye başladılar. Apple bu durumu farkındadır bence, farkında olduğu halde 'pro' modelinde sunduğu yenilik sayısı fiyatına göre çok az geldi sadece. Fiyat ve güncelleme konusunda haklısınız, Android'de Oneplus ve Google marka cihazlar hariç güncelleme sıkıntı.

Özetlemek gerekirse, Apple şuan piyasaya "öncü" olsa da önümüzdeki yılda bu gidişat değişecek gibi gözüküyor. Apple -bile- artık Android üreticilerden özellik kopyalıyor. (Gece modu, kare kamera dizilimi, vb.) Aslında ilk çentik onların bile değil ama işte piyasanın "öncü"sü olmak bu mânada ciddi bir başarı oluşturuyor.
Ekleme: 2020 lansmanında büyük sürpriz yapılacağını ben de okudum. Bence -umarım- yenilikleri 2020'ye sakladılar.
Bakalım önümüdeki yıllar neler gösterecek bize:) Bunların rekabeti umarım bize yarar diyelim. Açıkçası ne kadar zorlarlarsa birbirlerini o kadar kalite artar ve biz de o kadar memnun kalırız sonuçta:)

O değil de 2017'ye kadar en düşük Iphone modeli 650 dolardı. Her yıl durum böyleydi ama artık 1100 dolar oldu. %70 artış çok fazla.
3000 TL'ye iPhone 7 vardı o zaman şimdi 15000 TL'ye (tahmini) iPhone XI olacak:) %500 artış fena sayılmaz bence bizim ülke için🤣

Android kullanıyorum ancak Android'in iOS'a yetişmesi için daha 40 fırın ekmek yemesi lazım. Hiçbir Android telefon iOS akıcılığını halen veremiyor. Birde Android'in Instagram story rezilliği de cabası.

En büyük fark Apple'nin iOS'u sadece tek donanıma sahip olan iPhone'lar için geliştirmesi. Android ise birçok donanım türünde çalışıyor. O yüzden iOS akıcılığını Androidde almak biraz zor olacak gibi.

3000 TL'ye iPhone 7 vardı o zaman şimdi 15000 TL'ye (tahmini) iPhone XI olacak:) %500 artış fena sayılmaz bence bizim ülke için🤣
İphone 8 256 GB'ı Yurt dışından aldım 4600 TL'ye mal oldu Applestore'da şu an 7100 TL.

Şu an kur ve 1500 TL kayıt parası nedeniyle artık bu imkan da kalmadı. Artık piyasada çok az Iphone görürüz bundan sonra :)

iPhone 8 256 GB'ı Yurt dışından aldım 4600 TL'ye mal oldu Applestore'da şu an 7100 TL.

Şu an kur ve 1500 TL kayıt parası nedeniyle artık bu imkan da kalmadı. Artık piyasada çok az Iphone görürüz bundan sonra :)
Çaktırma ben de iPhone 7'yi yurtdışından 1900 TL civarı bir fiyata aldım🤣 Kayıt parası da 110 TL gibi bir şeydi zaten o zamanlar:)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı