iPhone 11'in işlemcisi SD 888'den daha mı iyi?

İkisinin test karşılaştırmalarını atacaktım fakat SD'nin 5 nanometre, Bionic'in 7 nanometre olduğunu gördüm ki vazgeçtim. Bu bile her şeyi açıklar. Yine de aşağıya bırakayım.

Ama tabii ki burada kullanılan donanım ve işletim sistemi etki eder. A13'ün öyle gözükmesinin sebebi büyük ihtimal bu. 20 bini aşkın Android cihaza nazaran her yıl çıkan yalnızca 4 adet iPhone modeline optimizasyon yapmak çok daha kolay.

Bu nm olayını ben mantıklı bulmuyorum pek SD 865 7 nm mesela A54 işlemcisi 5 nm Exynos 1380 daha mı iyi o zman SD 865'ten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok kesin yorum yapmak istemem ama NanoReview sitesinin çok da doğru sonuçlar verdiğinden pek emin değilim. Yalnızca A13 Bionic ve Snapdragon 888 karşılaştırmasından dolayı değil, başka karşılaştırmalarda da bana biraz hatalar var gibi geldi. A13 Bionic hala gerçekten işlevsel ve performanslı çalışan bir yonga seti ama bu iki yonga setini hangi açılardan karşılaştırdığımız da önemli. Eğer ikisinin oyun performansı tarafında karşılaştırmamız gerekirse muhtemelen Snapdragon 888 daha iyi sonuçlar verecektir, çünkü Qualcomm'un Snapdragon 860 ve üstünde kullandığı GPU'ları direkt performans vermeye odaklı GPU'lar oluyor ve doğrudan oyun performansına odaklı şekilde optimize ediliyor diye biliyorum.

Zaten NanoReview sitesindeki Antutu karşılaştırma testlerinde de GPU performansında Snapdragon 888 daha önde görünüyor, bu iki Soc için gerçek kullanım karşılaştırmalarına bakmak muhtemelen daha sağlıklı olacaktır çünkü Apple işlemcileri Qualcomm, MediaTek ve Samsung gibi diğer işlemcilerden farklı bir yazılımsal tabanda çalıştıkları için kağıt üstü verilerle karşılaştırma yapmamız da pek mümkün olmayabiliyor.

Ama benim tahminime göre oyun performansında Snapdragon 888 biraz daha iyi olabilir, günlük kullanımda ise A13 Bionic daha avantajlı olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı