iPhone 12 almaya değer mi?

Kaçıncı sınıfsın hocam? Tahminimce 2026'da falan son büyük iOS güncellemesini alacak 12. cihaz zaten güçlü ama o fiyata Android'de daha üstleri var. Tabii ben de aynı ikilemde kalıp 12'yi seçtim, iade ettim. Kişisel değil OLED yanığı oldu benimkinde.

Bence iOS 19'la 11 ve 12'nin desteğini aynı anda kesmez Apple. Ha belli de olmaz orası ayrı.

Lise 2

iOS 18'i aldı ya. A12 çipli XR, XS, XS Max bile güncelleme aldıysa 19'da A13 için son güncelleme olacağını düşünüyorum.

Hayır hocam 18'i aldı ve bitti. Seneye 19 11'e gelmeyecek diye biliyorum. 12'de iOS 19 alacak ve bitecek yani 20 gelmeyecek.

1730551318445.png

Hayır hocam 18'i aldı ve bitti. Seneye 19 11'e gelmeyecek diye biliyorum. 12'de iOS 19 alacak ve bitecek yani 20 gelmeyecek.
Olabilir hocam bir şey diyemem çünkü Apple bu. Ben A12'ye 18'i verdiği için seneye XR, XS falan gider sonra 20'de 11 gider dedim ama yine de net hiçbir şey söylemem. En kötü ihtimalle evet, iOS 18 son, en iyi 19'u alacak başka almayacak.

Hocam ben aldım iade ettim, bence sen alma. Cidden alabiliyorsan 13 al ya da Samsung'a kay.

Olabilir hocam bir şey diyemem çünkü Apple bu. Ben A12'ye 18'i verdiği için seneye XR, XS falan gider sonra 19'da 11 gider dedim ama yine de net hiçbir şey söylemem. En kötü ihtimalle evet, iOS 18 son, en iyi 19'u alacak başka almayacak.

Daha 12'yi hesaba kattığımız zaman zaten Apple gibi bir firma 11'i bitirecek özellik anlamında sonra 12 bitecek çok yüksek ihtimal. Bir iPhone kullanıcısı ve seveni olarak 12 kesinlikle 30 bin lirayı hak etmiyor. iPhone için bütçe yükseltilmeli. Bence minimum 14, hadi minimum 2 yıl desteğe tamamsa 13 alınabilir.

Olabilir hocam bir şey diyemem çünkü Apple bu. Ben A12'ye 18'i verdiği için seneye XR, XS falan gider sonra 20'de 11 gider dedim ama yine de net hiçbir şey söylemem. En kötü ihtimalle evet, iOS 18 son, en iyi 19'u alacak başka almayacak.

Hocam ben aldım iade ettim, bence sen alma. Cidden alabiliyorsan 13 al ya da Samsung'a kay.

Hocam bu yaz çalışıp biriktirip 10.000 TL'ye kadar rahat biriktirebilirim. Bu yaz 13 alsam daha mı iyi olur sizce?

Hocam bu yaz çalışıp biriktirip 10.000 TL'ye kadar rahat biriktirebilirim. Bu yaz 13 alsam daha mı iyi olur sizce?
Hocam bu yaza kadar fiyatlar sabit duracaksa ben beklerdim ama yılbaşından sonra kestiremiyorum ne olacağını :D 12 ve 13 arasındaki şu anki farka bile değeceğini düşünüyorum.
Bir iPhone kullanıcısı ve seveni olarak 12 kesinlikle 30 bin lirayı hak etmiyor.
Kesinlikle. Ben aldım ettim ama kimseye önermem. 20-25 arası olsa alınır da 30 küsür K olmuş. Ben de yine telefon alacağım muhtemelen, 4 yıldır Apple kullansam da S24 almayı düşünüyorum. 13 ve 14 arasında da fark yok ki 2 GB fazla RAM bir de 1 yıl fazla güncelleme sanırsam. 13 ya da 16 alınmalı bana kalsa.

Hocam bu yaza kadar fiyatlar sabit duracaksa ben beklerdim ama yılbaşından sonra kestiremiyorum ne olacağını :D 12 ve 13 arasındaki şu anki farka bile değeceğini düşünüyorum.

Kesinlikle. Ben aldım ettim ama kimseye önermem. 20-25 arası olsa alınır da 30 küsur k olmuş. Ben de yine telefon alacağım muhtemelen, 4 yıldır Apple kullansam da S24 almayı düşünüyorum. 13 ve 14 arasında da fark yok ki 2 GB fazla RAM bir de 1 yıl fazla güncelleme sanırsam. 13 ya da 16 alınmalı bana kalsa.

Hocam sorun şu: Ailem Android telefona asla 10.000 lira üstü vermeyi düşünmüyor, eski Xiaomi'lere bakıyorlar. Ben de almışken güzel bir şey olsun diye 12 istiyorum.

Kesinlikle. Ben aldım ettim ama kimseye önermem. 20-25 arası olsa alınır da 30 küsur k olmuş. Ben de yine telefon alacağım muhtemelen, 4 yıldır Apple kullansam da S24 almayı düşünüyorum. 13 ve 14 arasında da fark yok ki 2 GB fazla RAM bir de 1 yıl fazla güncelleme sanırsam. 13 ya da 16 alınmalı bana kalsa.

S25 bekleyebilirsin. Ya da daha güncel bir iPhone öneririm.

S25 bekleyebilirsin. Ya da daha güncel bir iPhone öneririm.
Öneri için konu açarsam etiketlerim hocam teşekkür ederim. Burayı konu dışına çok çıkarmayalım şimdilik.

Hocam sorun şu ailem Android telefona asla 10.000 lira üstü vermeyi düşünmüyor eski Xiaomi'lere bakıyorlar bende almışken güzel bir şey olsun diye 12 istiyorum
Anladım. Neden öyle bir düşünce oluşmuş bilmiyorum ama 13'e ikna etmeye çalış derim. Aradaki farkı ödersin daha sonra yine telefon değişmek zorunda kalmazsın en azından.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı