iPhone 12 mi iPhone 11 mi?

O zaman 15 Bin TL'ye 11 almaktansa güncel android bir telefon almanızı tavsiye ederim. Yakında 14 çıkacakken 11'e 15 Bin TL vermek mantıklı değil.
Normalde bu kadar para vermeyip android almakta aklımda vardı hocam. Ama androidlerin artık marka farketmeksizin aynı şeylere sahip olduğu hissiyatı vermeye başlamaları canımı sıkıyor. Xiaomi alıyorum eski telefonu da aynı arayüz yeni telefonu da. Huawei alıyorum yine aynı, samsung alsam yine aynı. Ayrıca sosyal medya uygulamalarında bulunan stabil olmama durumlarıyla düşen fotoğraf kaliteleriyle diğer benzer sorunları can sıkmaya başladı. Tek + özellikleri apk ve müzik indirme gibi özellikleri var benim için. IPhone a bu kadar para vermek mantıklı değil ama sırf 14 modeli çıkıcak diye de almamazlık yapmakta mantıklı gelmiyor. Sonuçta dünyada hala IPhone 6s kullananlar bile var.

Normalde bu kadar para vermeyip Android almakta aklımda vardı hocam. Ama Android'lerin artık marka fark etmeksizin aynı şeylere sahip olduğu hissiyatı vermeye başlamaları canımı sıkıyor. Xiaomi alıyorum eski telefonu da aynı arayüz yeni telefonu da. Huawei alıyorum yine aynı, Samsung alsam yine aynı. Ayrıca sosyal medya uygulamalarında bulunan stabil olmama durumlarıyla düşen fotoğraf kaliteleriyle diğer benzer sorunları can sıkmaya başladı. Tek + özellikleri APK ve müzik indirme gibi özellikleri var benim için. IPhone'a bu kadar para vermek mantıklı değil ama sırf 14 modeli çıkacak diye de almamazlık yapmakta mantıklı gelmiyor. Sonuçta dünyada hala iPhone 6S kullananlar bile var.

Sadece adından dolayı iPhone 11 almak hiç mantıklı değil. Yine de sizin bileceğiniz iş, güncel olmayan bir telefona 15 bin TL verilmez bana kalırsa. Altı üstü bir telefon bu, statü belirtisi olarak görülüyor büyük bir kitle tarafından. Bana kalsa uygun fiyatlı bir Android alırım, üstüne de param kar kalır. İlla harcamak istiyorsam saat ve kulaklık takviyesi yaparım.

Sadece adından dolayı iPhone 11 almak hiç mantıklı değil. Yine de sizin bileceğiniz iş, güncel olmayan bir telefona 15 bin TL verilmez bana kalırsa. Altı üstü bir telefon bu, statü belirtisi olarak görülüyor büyük bir kitle tarafından. Bana kalsa uygun fiyatlı bir Android alırım, üstüne de param kar kalır. İlla harcamak istiyorsam saat ve kulaklık takviyesi yaparım.
Olaya sırf adı yüzünden almak gibi bir tutumla yaklaşmıyorum hocam. Ama aynı paraya android almak bana da biraz mantıksız geliyor. IPhone daha stabil ve senkronize şekilde çalışıyor uygulamalarda. Şu ana kadar aldığım bütün android telefonlarda hem 2-3 sene sonrasında donmalara takılmalara maruz kaldım hem de uygulamalarda hiç düzgün performans sağlayamadılar. Sırf bir telefona 50mp kamera ekleyip diğer özelliklerinden kısıp yeni çıkan işletim sistemini koyup 6-7 bin fiyat bandından satıyorlar. 6-7k fiyat bandındakilerde aynı 15k fiyat bandındakilerde. Deneyip gördüğümden söylüyorum. İlla IPhone almalıyım demiyorum ama cidden IPhone daha karlı geldiğinden dolayı almak aklıma yattı evdeki telefonla da bunu deneyip gördüm. Ama 2 model arasında kaldım ve cidden çok kafa karıştırıcılar. Kesinlikle bir çıkışma olarak algılamayın yazdıklarımı sadece fikirlerimi belirttim size karşı <3

Olaya sırf adı yüzünden almak gibi bir tutumla yaklaşmıyorum hocam. Ama aynı paraya Android almak bana da biraz mantıksız geliyor. iPhone daha stabil ve senkronize şekilde çalışıyor uygulamalarda. Şu ana kadar aldığım bütün Android telefonlarda hem 2-3 sene sonrasında donmalara takılmalara maruz kaldım hem de uygulamalarda hiç düzgün performans sağlayamadılar. Sırf bir telefona 50MP kamera ekleyip diğer özelliklerinden kısıp yeni çıkan işletim sistemini koyup 6-7 bin fiyat bandından satıyorlar. 6-7k fiyat bandındakilerde aynı 15k fiyat bandındakilerde. Deneyip gördüğümden söylüyorum. İlla iPhone almalıyım demiyorum ama cidden iPhone daha karlı geldiğinden dolayı almak aklıma yattı evdeki telefonla da bunu deneyip gördüm. Ama 2 model arasında kaldım. Ve cidden çok kafa karıştırıcılar. Kesinlikle bir çıkışma olarak algılamayın yazdıklarımı sadece fikirlerimi belirttim size karşı <3

Siz bilirsiniz ben IPhone'a karşı değilim yanlış anlaşılmasın sadece 3 senelik modelin güncel Android amiral gemisi sayılabilecek telefonlardan daha pahalı iken alınmasını mantıklı bulmuyorum. 11 hiçbir türlü alınmaz bana kalırsa, 12 almak yerine de 2 bin TL daha verilip her türlü 13 alınır :(

Burada tercih tamamen kullanıcıya ait oluyor, eğer kullanıcı arayüz ve kullanıcı deneğimi olarak 5000’lere 15000’lere de aynı şeyi daha hızlı deneyimleyeceğime 5000’lere deneyimleyemeyeceğim bir şeyi 15000’lere deneyimlerim diyorsa tamamen kendi düşüncesidir ve esasen gayette güzel bir fikirdir.
iPhone 13’e 2000 TL daha ekleyin daha mantıklı esasen ama 11’i ihtimal olarak düşünüyorsanız 12 için bile bütçe zor çıkmıştır diye tahmin ediyorum açıkçası ve zorlamanıza değecek bir farkın bulunacağını da düşünmüyorum. 3 yıllık bir cihaza evet 15000 vermek pek mantıklı değil denenebilir ama aynı şekilde 20000’de 2 yıllık bir cihaza verilmez aynı bakışla düşünürsek.

Samsung alabilirsin. Müzik dinliyorsan çok işine yarar. Soundify indirip istediğin müziği indirip internetsiz dinlersin. Ben Samsung J8 kullanıyorum 32 GB depolama olduğu icin fazla müzik dinleyemiyorum ama yine de öneririm Apple izin vermiyor indirmeye.

İki telefon arasında kaldım. Günümüzde herkesin elinde 11 modeli bulunduğundan çok yanaşmak istemiyorum. Fakat aralarında neredeyse 5 bin TL civarında fiyat farkı var. Zaten 11 modeli daha uygun fiyatlı olduğundan herkes alıyor bunun farkındayım. Sizler hangisini tercih edersiniz. Aralarında bu fiyat farkına değecek özellikler var mı? Ayrıca nereden almamı tavsiye edersiniz. Eskiden vatan kart çıkartınca vatan indirim kuponu veriliyordu hala geçerli mi? MediaMarkt için de aynı soruyu sormak isterim.

İlk kez iPhone alacağım bunun yüzünden konuyu açmak istedim. İçinde 12 modelin erişip 11 modelin erişemediği özellikler vb. var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı