iPhone 12 Mini Sorunsalı

  • Konuyu başlatan NaCL
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 539

NaCL

Decapat
Katılım
3 Mart 2020
Mesajlar
7
Yer
İstanbul/Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
MIS-SE-CS
İyi günler değerli arkadaşlar sizlere ufak bir hikaye ile birlikte sorunumu anlatmak isterim.

Bir süredir telefon tercihimi Apple'dan yana kullanıyordum en son iPhone 7 128 GB modelini kullanmaktaydım, yükselen döviz ve teknoloji fiyatlarından sonra bir öğrenci olarak son kez iPhone cihaz alabileceğim fikrine kapılıp telefonumu değiştirme kararı aldım ve para biriktirmeye başladım.

Günler günleri, haftalar haftaları, aylar ayları kovaladı en sonunda eski telefonumuda elden çıkarıp cüzi bir miktar olan 4000 TL'yi biriktirmeyi başardım.

Burada ufak bir detaya değinmek isterim tabii ki düşünmekte haklısınız zaten zor bir şekilde model yükseltiyorum, öğrenciyim bu birim paralar bir öğrencinin telefona değil de başka bir yere yatırması daha makul olan miktarlar ama bu biraz konumuzun dışı.

Başta amacım bu miktarda bir meblağ biriktirmek değildi çünkü hedefimi düşük tutmuştum makul bir fiyata temiz ikinci el iPhone X veya iPhone XR alıp yıllarca kullanmayı düşünüyordum zaten temelde Apple tercih etme sebebim buydu uzun süre kullanım ve aldığım ürünün 2. elde değer kaybının düşük olması.

Her şey Apple'ın eylül ayında yeni iPhone 13 serisini tanıtmasıyla başladı tanıtımdan 1 gün önce teknik ve resmi olarak bir model daha eskidiği için iPhone 7 cihazımı satmıştım ama bu sefer de o korkunç hastalık, teknolojiye sadık şekilde takıntılı zihnimi ele geçirdi. ( Apple cihazım eskiyecek mi? Hastalığı)
Bu düşüncenin temelde benim için yüksek bir miktarda olan parayı bir cihaza verdiğim için kaynaklandığına emindim ama karşı koyamadım.
Artık sattığım cihaz ile beraber almayı düşündüğüm cihazlarda eskiydi ve bu hep böyle olmaya devam edecekti.

İrkildim ve kendime geldim artık hedefim değişmişti yeni hedefim iPhone 11 modelini alıp senelerce telefon satın alma derdinden kurtulmaktı.
Bir süre daha oradan şuradan buradan kıstım, çalıştım en sonunda sabrımın ve gücümün yettiği son nokta olan 6000 TL fiyat bandına ulaştım hazırdım artık yeni Apple cihazıma fazlasını da istemiyordum zaten.

Avına yaklaşan bir aslan gibi piyasa araştırması yapmaya başladım ama hayat bana bir yumruğunu da o taraftan vurdu fiyatlar gerçekten tuzluydu ve ben gerçekten bir telefona daha fazla para veremezdim tüm ümitlerim çürüyen bir elmaya dönmüştü. Her şey artık bitmişti son çabalarım boşaydı derken ikinci ele yönelmem gerektiği fikri geldi aklıma, hemen gerekli araştırmayı yapıp bütçeme uygun ilanları listeledim pazarlıklarımı yaptım liste başında iPhone 12 mini vardı şartlar uygun oldu aleti inceledim ve bir teknoloji gurusu olarak gerek olsun pozitif özellikleri gerek olsun fiyatının bana fazlasıyla uyguna gelmesi sayesinde bir iPhone 12 mini sahibi oldum
Hem de planladığım telefon olan iPhone 11'den çok daha uygun bir fiyata.

Kağıt üzerinde daha iyi olduğu aşikar olan tasarım güç ekran teknolojisi kamera gibi birçok açıdan iPhone 11'den çok daha iyi olan telefonum taşıma açısından ve batarya konusunda çok fena olmasa da her gün beni düşünmeye sevk ediyor.
Neden ekranı ve batarya performansı daha iyi olanı tercih etmedim diye her gün kendime soruyorum uzun vadede hangi telefonu kullanmak beni üzmez diye de merak ediyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben düz iPhone 12 modeliyle 10-12 saat ekran süresi alıyorum. O telefon en az 7-8 saat ekran süresi vermesi lazım. Daha düşük mü veriyor? Sorunun ne olduğunu anlayamadım.
 
Ben şu an 12 kullanıyorum bundan önce bir hafta 12 Mini kullandım telefon iyi ama gerçekten küçük bir de uzun kullanımda bence batarya olarak zayıf 13 Mini de mesela ne kadar olsa biraz iyileştirme olsa da onunda batarya kapasitesi uzun kullanımda yetersiz. O yüzden düz 12 ya da 13 almak daha iyi.
 
11 ekran ve kaba tasarımı yüzünden eleştirildi ama 12 mini ile mukayese bile edilemez. 1.5 senedir 11 kullanıyorum benim telefon bile sarjı artık günü kıtı kıtına çıkarmasına rağmen 12 mini nasıl çıkaracak? He bir de 11'in ekranı öyle abartıldığı kadar da kötü değil gayet yeterli düzeyde.
 
11 ekran ve kaba tasarımı yüzünden eleştirildi ama 12 mini ile mukayese bile edilemez. 1.5 senedir 11 kullanıyorum benim telefon bile sarjı artık günü kıtı kıtına çıkarmasına rağmen 12 mini nasıl çıkaracak? He bir de 11'in ekranı öyle abartıldığı kadar da kötü değil gayet yeterli düzeyde.
Yani hocam yeni nesil ekranlarla karşılaştırıldığında yetersiz burda 12 serisinden sonra çıkan 5 nm işlemcilerin güç tüketiminin az olması etmenide var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı