iPhone 12'den iPhone 14 Pro geçilmeli mi?

Mazotçu

Megapat
Yer
Ankara
iPhone 12 cihazım var şu an ve telefon yenilemeyi düşünüyorum kararım henüz net değil. Şu an kullandığım cihazım yetiyor aslında günlük kullanımlarda. Sadece çok sık olmasa da kamerasını kullandığımda portre çekimlerde performansı düşük olduğu için biraz canımı sıkıyor. Pili benim günlük kullanımımda yeterli. Eylül ayında garantisi bitiyor ve %86 pil ömrü var şu an. Gürgençler gibi mağazalara internet üzerinde sordurduğumda 16 bin teklif geliyor şu an cihazıma. İkinci el daha yüksek fiyatlara satabilirim 20 bine yakın değerlerde. Şu an 14 Pro 42 bin seviyesinde ve bu aradaki farka sizce değer mi?

Kamera yönünden zaten oldukça iyi fakat yenilik olarak Face ID tarafında dynamic island, 120 Hertz ve sürekli açık ekran olayı (çok ilgimi çekmedi açıkçası şarj konusuna önem verdiğimden) haricinde de çok bir esprisi yok gibi geliyor. Bunu yerine sizce yeni çıkacak olan muhtemel 15 serisi beklenmeli mi yoksa şu an imkan varken alınmalı mı? Yeni çıkacak seri de büyük farklar olur mu sizce? Ekrana gömülü parmak izi teknolojisi hoşuma gidiyor ve 14 serisiyle gelmesini beklediğim bir olaydı fakat Apple Face ID olayından vazgeçmeyecek gibi duruyor. İlerleyen zamanlarda telefon fiyatlarının artmasıda muhtemel gözüküyor. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir? iPhone harici cihaz düşünmüyorum ekosisteme uygun Watch ve AirPods kullanıyorum. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
iPhone 12’den iPhone 14 Pro’ya geçip geçmemeniz tamamen sizin tercihinize bağlı.

Ancak bazı farklılıkları ve avantajları göz önünde bulundurmanızda fayda var. Mesela iPhone 14 Pro, iPhone 12’de olmayan bazı özelliklere de sahip. Örneğin, iPhone 14 Pro, ciddi bir araba kazası geçirirseniz bunu algılayarak 112’yi arıyor ve acil durum kişilerinize haber veriyor. Ayrıca, iPhone 14 Pro, daha uzun pil ömrü, daha fazla depolama alanı, daha iyi su ve toz direnci, daha yüksek ses kalitesi gibi avantajlar da sunuyor. Ayrıca, iPhone 14 Pro, 120 Hz yenileme hızına sahip Super Retina XDR OLED ekranına da sahip.

Bu farklılıkları göz önünde bulundurarak, iPhone 12’den iPhone 14 Pro’ya geçmenin size değip değmeyeceğine karar verebilirsiniz. Eğer kamera performansı, ekran kalitesi, işlemci gücü ve ekstra özellikler sizin için önemliyse, iPhone 14 Pro’yu tercih edebilirsiniz. Ancak eğer iPhone 12 cihazınızdan memnunsanız ve günlük kullanımınızda yeterli buluyorsanız, iPhone 14 Pro’ya geçmek için acele etmenize gerek olmayabilir.

Yani günün sonunda, iPhone 12’den iPhone 14 Pro’ya geçip geçmemeniz tamamen sizin tercihinize bağlı.

Aslında şunu söyleyebilirim. 15e geçmeniz mantıklı fakat IPhone'lar tam bir yatırım cihazı. Şu an 42.000 tl alındığınız telefon 15 çıktığı zaman muhtemelen daha yüksek fiyattan ikinci el satabilirsiniz. Şu anlık fazla ihtiyaç görünmesede sizin için, daha az maliyet ile 15 serisine geçmeye yardımcı olur, bu mantık ile 14 Pro alabilirsiniz.

iPhone 12 cihazım var şu an ve telefon yenilemeyi düşünüyorum kararım henüz net değil. Şu an kullandığım cihazım yetiyor aslında günlük kullanımlarda. Sadece çok sık olmasa da kamerasını kullandığımda portre çekimlerde performansı düşük olduğu için biraz canımı sıkıyor. Pili benim günlük kullanımımda yeterli. Eylül ayında garantisi bitiyor ve %86 pil ömrü var şu an. Gürgençler gibi mağazalara internet üzerinde sordurduğumda 16 bin teklif geliyor şu an cihazıma. İkinci el daha yüksek fiyatlara satabilirim 20 bine yakın değerlerde. Şu an 14 Pro 42 bin seviyesinde ve bu aradaki farka sizce değer mi?

Kamera yönünden zaten oldukça iyi fakat yenilik olarak Face ID tarafında dynamic island, 120 Hertz ve sürekli açık ekran olayı (çok ilgimi çekmedi açıkçası şarj konusuna önem verdiğimden) haricinde de çok bir esprisi yok gibi geliyor. Bunu yerine sizce yeni çıkacak olan muhtemel 15 serisi beklenmeli mi yoksa şu an imkan varken alınmalı mı? Yeni çıkacak seri de büyük farklar olur mu sizce? Ekrana gömülü parmak izi teknolojisi hoşuma gidiyor ve 14 serisiyle gelmesini beklediğim bir olaydı fakat Apple Face ID olayından vazgeçmeyecek gibi duruyor. İlerleyen zamanlarda telefon fiyatlarının artmasıda muhtemel gözüküyor. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir? iPhone harici cihaz düşünmüyorum ekosisteme uygun Watch ve AirPods kullanıyorum. Teşekkür ederim.

14 Pro kalite olarak çok iyi bir cihaz. 12'den geçtiğinde çağ atlamış olursun. Şöyle bir durum var. Apple iOS 16 ile 14 Pro'nun Ultra geniş açı lensini kalite olarak biraz bozdu. Baktığım testlerde ana kamera çok iyi sonuçlara imza atarken Ultra geniş açı lenste bir HDR sorunu var. Ultra geniş açı lensi kullanmıyorsan ağırlığın ana kamera ise geç ama Ultra lens kamerada en çok kullandığın lens ise 15 ailesini bekle derim.

Hepinize teşekkürler. Şu an için araştırmadayım ve belirtildiği gibi ilerse fiyatının artma konusu bariz belli. Bende buna binaen yükseltmeyi düşünüyordum. Şu an için 3 taksitte yapılabiliyor 12.000₺ üzeri telefon alışverişlerinde. Anladığım kadarıyla şu an için en azından kronik sorunları yok gibi duruyor cihazın. Peki renk konusunda derin mor rengi değer görüyor mu sizce yoksa siyah mı daha çok ilgi çekiyor. Benim renk takıntım yok ama ikinci el piyasasında fark ediyor. Lansman rengi olan derin moru tercih etmeyi düşünüyorum bende. İkinci el satılırken hangisi rağbet görüyor fikriniz var mıdır?

Hepinize teşekkürler. Şu an için araştırmadayım ve belirtildiği gibi ilerse fiyatının artma konusu bariz belli. Bende buna binaen yükseltmeyi düşünüyordum. Şu an için 3 taksitte yapılabiliyor 12.000₺ üzeri telefon alışverişlerinde. Anladığım kadarıyla şu an için en azından kronik sorunları yok gibi duruyor cihazın. Peki renk konusunda derin mor rengi değer görüyor mu sizce yoksa siyah mı daha çok ilgi çekiyor. Benim renk takıntım yok ama ikinci el piyasasında fark ediyor. Lansman rengi olan derin moru tercih etmeyi düşünüyorum bende. İkinci el satılırken hangisi rağbet görüyor fikriniz var mıdır?

Renk olarak bence Gold güzel ama en çok talep gören derin mor ile siyah.

Sizin için araştırdım. Eğer 128 GB veya 256 GB alacaksanız siyah rengini, 512 GB veya 1 TB alacaksanız derin mor rengini öneririm. Çünkü görünüşe göre kapasite düşükken siyah rengi, kapasite yükseldikçe yani bütçe arttıkça da mor rengi daha çok tercih edilir olmuş.

Hepsiburada'daki iPhone 14 Pro cihazının yorum sayısına ve cihazın kapasite modellerine bakıp renklere göre ayırırsak şöyle oluyor:

Siyah
Mor
128 GB
133 yorum​
107 yorum​
256 GB
131 yorum​
125 yorum​
512 GB
15 yorum​
17 yorum​
1 TB
6 yorum​
12 yorum​

Ayrıca Gürgençler Apple Yetkili Servisi'nin internet sitesinde yüksek kapasitelerde Derin Mor renginin stoklarının tükendiği görülüyor.

Hocam son bir önerim daha olacak. YouTube'daki testlerde ve gündelik hayatta ana kamera deepfusiondan dolayı sinir bozucu bir kontrast uyguluyor. Bugün forumda 14 Pro yorumlarını okurken bir kullanıcı bundan dolayı bir sitem etmişti. Başka bir kullanıcı evet bunun rahatsız edici olduğunu kabullenip çözümü olduğundan bahsetti. Bunun çözümü ayarlar/Fotoğraflar/Full HDR görüntüle ayarını kapatmaktır. Bu ayar açık olduğunda deepfusion HDR için fotoğraflarla çok fazla oynayıp abartılı bir kontrast sunuyordu. Eğer kamerayı kullanacaksan bu ayarı mutlaka kapatmanı tavsiye ederim. Bu ayarı kapattığında cihaz geçmişte olduğu gibi gerçeğe yakın görüntüler sunuyor.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı