iPhone 13 1 haftada %2 pil düşüşü normal mi?

Nexe

Decapat
Merhaba. Telefonum 6-7 aylık bir cihaz. Son 1 hafta içerisinde pil sağlığı %98 oldu. 100'den 1 hafta içerisinde %2'lik bir düşüş yaşandı. Şarjımı 25 civarlarında takıp 100 olunca şarjda bekletmeden çıkardım genel olarak. Bu zamana kadar pil sağlığını korumayı başarmıştım. Oyun falan da oynamıyorum telefonda yüksek kalitede. Normal midir? 99 olmasını anlamıştım fakat birkaç gün sonra gelen ikinci bir düşüşü anlayamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Telefonum 6-7 aylık bir cihaz. Son 1 hafta içerisinde pil sağlığı %98 oldu. 100'den 1 hafta içerisinde %2'lik bir düşüş yaşandı. Şarjımı 25 civarlarında takıp 100 olunca şarjda bekletmeden çıkardım genel olarak. Bu zamana kadar pil sağlığını korumayı başarmıştım. Oyun falan da oynamıyorum telefonda yüksek kalitede. Normal midir? 99 olmasını anlamıştım fakat birkaç gün sonra gelen ikinci bir düşüşü anlayamadım.

Normal hocam.
7 ay önce iPhone 15 Pro aldım, geçen haftaya kadar %100 olan pil sağlığı önce %99'a daha sonra direkt %97'ye düştü.

Dostum 6-7 aydır kullanıyorsan çok çok normal bir durum. 100 de takılı kalması çok normal bir şey sonrasında hızla düşüyor. Anormal bir durum değil. Yazılım böyle çoğu kişide böyle. Orada 100 gösterirken aslında tam olarak 100 olmuyor. Hatta 6-7 ayda 2 pil sağlığı düşüşü çok az bile emin ol.

iPhone pilleri neden bu kadar dandik? S23 FE aldım 2023 Aralık ya da 24 Ocakta (1.5 yıl olacak), pil sağlığı halen 99. hiç dikkat te etmiyorum her gece şarja takarım, gün içi şarjım azalırsa şarj da ederim. Random kablolar ve şarj aletleri de kullanıyorum. Bir tek şarjı %10'ın altına düşürmemeye dikkat ettim. IPhone'larde bu kadar çabuk eskimesi beni hayretler içinde bırakıyor.

iPhone pilleri neden bu kadar dandik? S23 FE aldım 2023 Aralık ya da 24 Ocakta (1.5 yıl olacak), pil sağlığı halen 99. hiç dikkat te etmiyorum her gece şarja takarım, gün içi şarjım azalırsa şarj da ederim. Random kablolar ve şarj aletleri de kullanıyorum. Bir tek şarjı %10'ın altına düşürmemeye dikkat ettim. IPhone'larde bu kadar çabuk eskimesi beni hayretler içinde bırakıyor.
Bana da çok anormal geliyor. S20 Fe kullanıyordum daha önce, pil tüketimi çoktu ama sağlık olarak 2 yıl boyunca hiç performans kaybetmedi nerdeyse

iPhone pilleri neden bu kadar dandik? S23 FE aldım 2023 Aralık ya da 24 Ocakta (1.5 yıl olacak), pil sağlığı halen 99. hiç dikkat te etmiyorum her gece şarja takarım, gün içi şarjım azalırsa şarj da ederim. Random kablolar ve şarj aletleri de kullanıyorum. Bir tek şarjı %10'ın altına düşürmemeye dikkat ettim. iPhone'larde bu kadar çabuk eskimesi beni hayretler içinde bırakıyor.

Kardeşim benim. İşletim sistemleri farklı iOS daha çok animasyon/şeffaflık üzerine bunlar işlemci ve pili yoran şeyler. Apple yeteri kadar optimize ediyor zaten düşük model almadığınız sürece sorun yaşamazsınız gün boyu götürüyor rahatça. Pil sağlığı vesaire Apple kullanıcılarının abartısı ve Apple'ın batarya değişimi için dayattığı şeylerden ibaret.

Aslında bataryaların dandikliğinden değil. Bahsettiğin telefonun mAh kapasitesi iPhone cihazlarıyla rakip bile değil. iPhone'ların mAh kapasitesi düşük, tek sorun bundan kaynaklanıyor.

Kardeşim benim. İşletim sistemleri farklı iOS daha çok animasyon/şeffaflık üzerine bunlar işlemci ve pili yoran şeyler. Apple yeteri kadar optimize ediyor zaten düşük model almadığınız sürece sorun yaşamazsınız gün boyu götürüyor rahatça. Pil sağlığı vesaire Apple kullanıcılarının abartısı ve Apple'ın batarya değişimi için dayattığı şeylerden ibaret.

Bu açıklamayı 5 sene önce yapsaydın mantıklı olurdu. Söz konusu savunma gerekçelerin diğer markalarda açık ara daha önde gidiyor. Eskiden iPhone çağ açıp çağ kapatırdı ama artık Samsung'un ve Google'ın arkasında seyir ediyor.
7 aydır 15 Pro kullanıyorum; optimizasyon ve animasyon nitelikleriniz diğer markaların gerisinde. Gönül rahatlığıyla söylüyorum gün boyu telefonu çıkarmak için ekranı hiç açmamanız gerekiyor. 7 aylık cihazda güç tasarrufu açmadan gün boyu kullanım sağlayana çeyrek altın hediye ederim.

Aslında bataryaların dandikliğinden değil. Bahsettiğin telefonun mAh kapasitesi iPhone cihazlarıyla rakip bile değil. IPhone'ların mAh kapasitesi düşük, tek sorun bundan kaynaklanıyor.

Bu açıklamayı 5 sene önce yapsaydın mantıklı olurdu. Söz konusu savunma gerekçelerin diğer markalarda açık ara daha önde gidiyor. Eskiden iPhone çağ açıp çağ kapatırdı ama artık Samsung'un ve Google'ın arkasında seyir ediyor.
7 aydır 15 Pro kullanıyorum; optimizasyon ve animasyon nitelikleriniz diğer markaların gerisinde. Gönül rahatlığıyla söylüyorum gün boyu telefonu çıkarmak için ekranı hiç açmamanız gerekiyor. 7 aylık cihazda güç tasarrufu açmadan gün boyu kullanım sağlayana çeyrek altın hediye ederim.

IPhone'ların bataryası çabuk eskiyor bu bir gerçek bunun aksini savunan yok. Yeni veya çok eski olmayan batarya rahatça gün boyunu çıkaracaktır iPhone 13 kullanıyorum oyun oynamama çokça sosyal medya kullanmama rağmen rahatça günü çıkarıyor. 13 altı modellerin pilleri çöp zaten haliyle eskininde eskisi cihazlar gayet normal çıkarmamakarı. Animasyon veysare kişiye göre değişir ben IOS'un çoğu yerinde animasyon ve şeffaflığın fazla olduğunu söyledim bunun aksini savunmak abartı olur. En en iyi animasyon IOS'ta falan da yazmıyor orada iyi oku istersen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı