IPhone 13 256 GB vs iPhone 15 256 GB

• Konuyu başlatan Jira
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 37
  • Görüntüleme 2.426
En az 4-5 yıl kullanmayı hedeflediğim için güncelleme desteği ve yazılım desteği olarak iPhone 13 iş yapar mı?
3 yıl daha güncelleme alır. 4-5 yıl güncelleme desteği kesilse de yine o kadar süre rahat kasma donma yapmadan gider.

Burada aklıma takılan bir var. Aradaki 12 bin TL farkı verip iPhone 15 256 GB almaya değer mi?
Ne beklediğine bağlı. Kamera, ekran, yonga, RAM, batarya, güncelleme desteği gibi konularda 15 daha iyi. 13 sana yeter mi dersen bence evet.

Kullanım amacım tamamen günlük. Oyun oynamıyorum. Sosyal medya ve internette işimi görsün, kamerası gündelik çekimlerde üzmesin yeterli. Batarya olarak normal kullanımda 1 günü rahat çıkarsın.
Şarj olarak benzer kapasitelere sahip olsalar da yonga ve panel nedeniyle 15 şarjı daha iyi gidiyor. 8-9 saat ekran süresi alırsın. Mobil veri kullanımına göre süre kısalabilir. Aşırı yoğun kullanan biri değilsen iki telefon da sana batarya olarak yetecektir.

Şu an kullandığın Android ne? Realme 7 Pro kullanıyorsun herhalde.

40 bin kadar vermişken bir miktar daha verip 15 almak daha mantıklı geliyor bana şu an.
12k fiyat farkı var. Bütçe olarak seni zorlamayacaksa değer.

iPhone 15, kamera-ekran-batarya-yonga ve RAM olarak dâhâ iyi olur. İki cihaz arasındaki fiyat farkı yazdan sonra erir enflasyon yüzünden.
Dolayısıyla iPhone 15 ileriye dönük olur.

Android ile devam etmek istersen git S23 veya 23+ al, Türkiye'de Samsung güvenilir liman.
Oneplus 12, Honor 100 ve GT 5 serisi benim ilgimi çekti ama servis ağları ve Türkiye gelip gelmeyeceği konusu da önemli.

@Jira Hangisini de alırsan çağ atlamış olursun. Zaten uzun süre kullanacağın için 3-4 yıl daha güncelleme alacak olan 15 modeli daha mantıklı. Ekran, kamera, yonga, RAM, batarya, güncellik bu konuların hepsinde de 15 avantajlı. Ayrıca iki nesil atlıyorsun, 14 olsaydı 12 bin verip almanı pek doğru bulmazdım. 256 GB alarak da iyi yapıyorsun, çünkü kamerayla mutlaka haşır neşir olacaksın ve video ağırlıklı çekim yaptığında kesinlikle 128 GB yetersiz gelecektir. Benim 14 PM 256 GB, 120 GB boş alanım var, çok fazla foto, video çeken biri de değilim.

Yurt dışı S23 Ultra server kaydıyla 30K'ya mal oluyor ama garantisiz ürün alıyorsun. Sorun çıkarırsa cebinden gider, zaten yurt dışı cihaz alan bu riskleri göze alarak alıyor. Yoksa fiyat olarak gayet uygun. Daha önce IOS denemediğin içinde IOS almanı öneriyorum.

@T21 Yukarıda dediğim gibi eski telefonu verip 26 bine S23 alacaktım ama benim eski telefonu değişimden kaldırdılar geçen günlerde. Ben de sinirlendim. Hem de uzun süredir Android kullanıyorum.

Ben teknolojide değişiklik seviyorum. Alman araba kullanıyorsam değiştireceğim zaman önce Japonlara bakarım mesela :D

@T21 Yukarıda dediğim gibi eski telefonu verip 26 bine S23 alacaktım ama benim eski telefonu değişimden kaldırdılar geçen günlerde. Ben de sinirlendim. Hem de uzun süredir Android kullanıyorum.
İkinci cihaz olarak saklarsın artık.
Ben teknolojide değişiklik seviyorum. Alman araba kullanıyorsam değiştireceğim zaman önce Japonlara bakarım mesela :D
Orası tercih meselesi, iPhone iyi marka ama fiyatından ötürü alınabilir bulmuyorum.
Hevesin varsa al kullan.

Bence de iPhone 15'ten şaşma derim. Bütçe yeterse de mutlaka Plus al. Çünkü daha uzun batarya ömrü var. 15'te 3000 küsür batarya varken 15+'ta 4000 küsür batarya var.

Değişiklik iyi gelir yılların Android kullanıcısı ben bile IOS kullanıyorum artık, alışmak da zorlanırım diyordum ama alıştım, memnunum genel olarak. IOS kısıtlamaları halen bazı noktalarda beni sinir etse de hoşuma gitti. İleride Android'e geçer miyim dersen kesinlikle amiral gemisi Android almaktan çekinmem. Her iki sistemin de kendilerine göre artıları-eksileri var sonuç olarak.

Eğer sadece arama, WhatsApp, Instagram, TikTok, İnternet'te gezinmek gibi temel işler yapıyorsan iPhone kullan ama öyle slayt yapıyorsan, APK kullanıyorsan da Android al.

Son düzenleyen: Moderatör:
@BERWAR 12 bin benim için çok büyük miktar değil. 4-5 yıl kullanacağım bir alet için acımam bu miktara ancak müsrifliği de sevmem. Bu yüzden pat diye almaktansa konu açıp sorayım dedim.

Orası tercih meselesi, iPhone iyi marka ama fiyatından ötürü alınabilir bulmuyorum.
Hevesin varsa al kullan.
Benim 4 arkadaşım geçen yıl Riyad'a gidip 14 Pro Max aldılar. Kayıt ücreti 6 bin TL idi. 28-29 bin TL civarlarına aldılar. Ben Riyad'a haftasonu kim gider dedim, üşendim ve gitmedim. Evet pişmanım :D Şu an kafa kafaya geliyor, gitmemin anlamı olsa yurt dışı düşünürdüm.

@BERWAR Bir şekilde alışırım herhalde, eşimden vs iOS kullanınca biraz aptallaşıyorum ama birkaç günde alışılır gibi kullanınca. Senin iOS kullandığını da bilmiyorum. Sen de geçtiysen biz de geçeriz :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı