iPhone 13 cihazımdan Reels atınca renk bozuluyor

4yb4rs

Decapat
Arkadaşlar selam ben iPhone 13 cihazımdan Instagram'a Reels atınca videonun rengi başka cihazlarda koyu oluyor yani rengi bayağı bir koyulaşıyor bozuluyor. Videoyu 4K 60FPS'te çekiyorum bir de en yüksek kalitede yükle seçeneği açık, bu renk bozulmasının sebebi ne olabilir?

Arkadaşlar selam ben iPhone 13 cihazımdan Instagram'a Reels atınca videonun rengi başka cihazlarda koyu oluyor yani rengi bayağı bir koyulaşıyor bozuluyor. Videoyu 4K 60FPS'te çekiyorum bir de en yüksek kalitede yükle seçeneği açık, bu renk bozulmasının sebebi ne olabilir?

Hocam Instagram'dan kaynaklanıyor olabilir.

O bozulmanın sebebi videonun sıkıştırılması ile alakalı.

Instagram > ayarlar ve gizlilik > veri kullanımı ve medya kalitesi > en yüksek kalitede yükle aç.

iPhone > ayarlar > kamera > biçimler > en uyumlu ayarlayın.

Böyle deneyin.

HDR özelliğinden kaynaklanıyor olabilir.

4K 60 FPS ile video attığınızda çok fazla sıkıştırma oluyor. Ben videolarımı 1080p 60 fps olarak atıyorum, kalitede bozulma çok az oluyor. 4K video atmayın, ayrıca başka ekranda renk bozukluğu veya çözünürlük bozukluğunun 2 sebebi var, hem internet hızı hem de o ekranın çözünürlüğü.

Bunun sebebi video ayarlarında HDR'ın açık olmasından kaynaklı olabilir. İsterseniz HDR'ı kapatıp deneyin ya da renk gamasını Adobe Premiere Pro gibi uygulamalardan 2100 hlg olarak değiştirip yüklemeyi deneyin. (sanırsam cap cut uygulamasında render aldığınızda otomatik tüm renk gama ayarlarını düzeltiyor olması gerekli, bilgisayar veya telefon fark etmez.)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı