iPhone 13 mü 14 mü?

Buna bir tarafımla gülerim işte. S21 FE'nin malzeme kalitesi açık ara önde 13'ten. Cam arka sürekli parmak izi ve toz tutuyor. Pro olmayan telefonlarda Apple sürekli her şeyden kısmaya çalışıyor. LCD ekranlı iPhone 11 çıkarttılar dalga gecer gibi.

LCD olması hadi çok da önemli değil. 900p ekrana bir tarafımla gülerim ama. Annemde de iPhone 11 var bu arada. Çekilişten çıkmıştı. Hayatımda gördüğüm en kalitesiz ekran var teleonda. Üstüne kafam kadar çentik de gelince ekran kalmıyor ortada.

Buna bir tarafımla gülerim işte. S21 FE'nin malzeme kalitesi açık ara önde 13'ten. Cam arka sürekli parmak izi ve toz tutuyor. Pro olmayan telefonlarda Apple sürekli her şeyden kısmaya çalışıyor. LCD ekranlı iPhone 11 çıkarttılar dalga gecer gibi.

S21 fenin malzeme kalitesinin 13'ten iyi olma ihtimali yok. Bunun nedeni arka tarafının plastik olması. Cam kasanın toz tutması daha şık ve daha kaliteli durduğu gerçeğini değiştirmez. Kamera olayına gelince S21 FE kamerası iPhone 13'ten fotoğraf olarak daha iyi. Fotoğraf tarafında iki cihazı asla kıyaslamam. Düz modeller konusunda haklısın. Apple bir şeylerden kıstığı için sunulan kalite ortalamayı geçemiyor ama yine de insanlar iOS ve sosyal medya için alabiliyor.

@Erenk1905 görüntüsü önemli değil, kullanışlı değil malzeme. Sürekli toz yapışıyor. FE’nin plastiği de ucuz hissettirmeyen, kaliteli plastik. Dokunduğumda hoşuma gitmişti. Apple popüler kültürden ekmek yemeye başladı son cihazlarında. 14 ailesini hiç başarılı bulmuyorum şahsen. 13’lerde de gözüme batan eksiler olsa da Pro serisi güzeldi. Samsung da oyuncak etti, bi’ düzgün çıkartıyor bi’ kıytırık… Huawei P60 Pro’da gönlüm var bu aralar.

@Erenk1905 görüntüsü önemli değil, kullanışlı değil malzeme. Sürekli toz yapışıyor. FE'nin plastiği de ucuz hissettirmeyen, kaliteli plastik. Dokunduğumda hoşuma gitmişti. Apple popüler kültürden ekmek yemeye başladı son cihazlarında. 14 ailesini hiç başarılı bulmuyorum şahsen. 13'lerde de gözüme batan eksiler olsa da Pro serisi güzeldi. Samsung da oyuncak etti, bi' düzgün çıkartıyor bi' kıytırık… Huawei P60 Pro'da gönlüm var bu aralar.

P60 Pro güzel cihaz olsa da o kadar para verip Google ile uğraşmak saçmalık. İyi düşün derim. iPhone 14'lerde Pro'lar kalite olarak çok iyi ama düz modeller dediğin gibi aman aman değil. Samsung S23 ailesi ile beklentileri karşıladı diye düşünüyorum. Kardeşime S23 Plus alabiliriz. iOS 16'daki buglar iOS 17 dede devam ederse bende S23 Plus ile Android'e dönüş yapacağım.

Yeni konu açmaktansa belki buradan yardıma koşan olur ümidi ile yazıyorum.

14 Pro kullanıyorum kayıtsız. Alalı 7 ay oldu ama son 3 aydır elimde cayır cayır yanıyor ve kayıtlı bir telefon almak istiyorum.

S20 FE ve S21 FE gibi forumda sıkça önerilen bu iki telefondan almak istemiyorum.

Fold 4, flip 4, S22 veya S22 Ultra, S23 veya 23 ultra arasından tavsiyesi olan var mı? Gönlüm fold diyor ama emin olamıyorum.

Buna bir tarafımla gülerim işte. S21 FE'nin malzeme kalitesi açık ara önde 13'ten. Cam arka sürekli parmak izi ve toz tutuyor.

Kamera havuzunun bile plastik & glastik olduğu S21 FE'nin malzeme kalitesi nasıl 13'ten önde olabiliyor?

@Erenk1905 görüntüsü önemli değil, kullanışlı değil malzeme.

Bu S21 FE'nin, 13'ten daha kalitesiz bir arka kapağa sahip olduğu gerçeğini değiştirmez. 7000 serisi alüminyuma değinmiyorum bile, daha önce bu kadar kaliteli bir çerçeve sadece Note 10+'da kullanıldı sanırım.

@irsuya alüminyum, plastik, glastik falan herhangi bir anlam ifade etmiyor bana. Aynı RAM miktarlarının ya da AnTuTu skorlarının umurumda olmaması gibi. Telefonun arkası ne zaman görsem toz içinde, parmak izleriyle kaplı. Ayrıca dokunuşu da hoşuma gitmiyor parmaklarımda. S21 FE’nin dokusu her neyse artık hoşuma gitti. Toz ve parmak izi derdi de yok. Mis gibi materyal.

Bakın konudaki ilk mesajımdan beri kullanıcı deneyimlerinden bahsetmeye çalışıyorum size. Siz ise detaylara, teorik bilgilere çekiyorsunuz. Umurumda değiller. Ben telefonu elime alıp fotoğraf çeken, video çeken, arama yapan, sosyal medya kullanan adamım. Glastik falan, 50X zoom, A15 bana anlam ifade etmeyen şeyler.

@irsuya alüminyum, plastik, glastik falan herhangi bir anlam ifade etmiyor bana. Aynı RAM miktarlarının ya da AnTuTu skorlarının umurumda olmaması gibi. Telefonun arkası ne zaman görsem toz içinde, parmak izleriyle kaplı. Ayrıca dokunuşu da hoşuma gitmiyor parmaklarımda. S21 FE'nin dokusu her neyse artık hoşuma gitti. Toz ve parmak izi derdi de yok. Mis gibi materyal.

iPhone 12 kullanıyorum, sadece Apple logosu parmak izi tutuyor. Toz konusunda haklısın, özellikle kamera havuzu rahatsız edecek düzeyde toz tutuyor. Kılıf kullanıyor musun? Bu arada S23 FE'de plastik gelecek, onu tavsiye ederim.

@irsuya kılıf kullandığımda tuşların kenarları, kamera delikleri gibi yerlere aşırı toz birikmesi oluyor yine. Bazen kullanıyorum bazen çıkarıyorum. Genelde kılıf kullanmayı sevmem telefonlarda ama 36 bin TL olunca zorunda kalabiliyorum gezerken.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı