iPhone 13 mü 14 mü?

Siz 13 mü kullanıyorsunuz?

Kendim 14 Pro kullanıyorum. 13 de kullandım. Hem 13 hem de 14 ile defalarca fotoğraf çektim. 13 kamerası insan çekimlerinde saçmalayan bir kamera. Senin beyaz olan tenini havuç gibi yapıyor. Çektiği fotoğraflar o kadar gerçekten uzak ki. Ben sırf kameranın bu saçmalığı yüzünden 13 Pro almaktan vazgeçtim. 14 kamerası donanım olarak 13 ile benzer olabilir ama yazılım ve renk doğruluğu olarak kesinlikle daha iyi.

Son düzenleme:
iPhone gibi rezil bir kamera tasarımına sahip telefon yerine S serisine laf etmeniz garip.

13 bu arada. 14 ve 14 Plus berbat telefonlar. Ha ben olsam S23 alırdım ama.
Dizilim mayın tarlası gibi olabilir ama o mayın tarlası iPhone'un "sanatsal" kameralarının içinden geçtiği zaman pek bir manası kalmıyor. iPhone 13 kullanıcısı olarak gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki fotoğraf çekme konusunda Samsung S serisi, Pro olmayan iPhone'ların önünde. Video konusunda işin rengi değişiyor ancak ekran olarak da S serisi önde.

Şimdi telefon alacak olsam iPhone 13 yerine S23 veya Huawei P60 Pro alırdım.
Şu söyledikleriniz insanların gözünde gram değeri yok. iPhone'da 10x zoom var Samsung'ta 50x, iPhone 6 GB RAM koyuyor, Samsung 8-10 GB gibi sözde önde gözüken özelliklerin kullanımda hiçbir avantajı ve farkını görmüyorsun. Önemli olan stabil bir performans ve kaliteli bir kullanım. İstedikleri kadar tüm özelliklerde önde olsunlar insanlar Türkiye ve dünya da yine en çok iPhone tercih edecek. Kabul edilmesi iPhone cihazlara ulaşamayan insanlar için zor olan bir şey var, herkes iPhone cihaz kullanmak ister ve aklının hep bir köşesinde kalır. Bu kalite farkı da satış rakamlarını belirliyor.

Şu söyledikleriniz insanların gözünde gram değeri yok. iPhone'da 10x zoom var Samsung'ta 50x, iPhone 6 GB RAM koyuyor, Samsung 8-10 GB gibi sözde önde gözüken özelliklerin kullanımda hiçbir avantajı ve farkını görmüyorsun. Önemli olan stabil bir performans ve kaliteli bir kullanım. İstedikleri kadar tüm özelliklerde önde olsunlar insanlar Türkiye ve dünya da yine en çok iPhone tercih edecek.

Kamera anlamında nasıl fark göremiyorsun mesela? Kusura bakma da gözünde problem falan olması gerekiyor. Samsung günden güne kamera yazılımını geliştiriyor ve Apple'ı şu an için geçti. Apple sadece yazılım değil biraz daha donanıma vermeli.

Benim dediğim şey hiçbir anlam işaret etmiyorsa seninki de öyle. Aynı şeylerin zıttini diyoruz sonuçta. Değil mi?

Hayatında 1 kere bile Samsung kullanmayan ben eskiden böyle yorumlar yapardım.

Kamera anlamında nasıl fark göremiyorsun mesela? Kusura bakma da gözünde problem falan olması gerekiyor. Samsung günden güne kamera yazılımını geliştiriyor ve Apple'ı şu an için geçti. Apple sadece yazılım değil biraz daha donanıma vermeli.

Benim dediğim şey hiçbir anlam işaret etmiyorsa seninki de öyle. Aynı şeylerin zıttini diyoruz sonuçta. Değil mi?

Hayatında 1 kere bile Samsung kullanmayan ben eskiden böyle yorumlar yapardım.
iPhone 14 Pro cihazımla çektiğim bir fotoğraf galerimde veya paylaştığım sosyal medya da Samsung'un en tepe cihazından kötü nasıl durabilir? Fark'ı nerede görmemiz gerekiyor ben anlamıyorum.

iPhone 14 Pro cihazımla çektiğim bir fotoğraf galerimde veya paylaştığım sosyal medya da Samsung'un en tepe cihazından kötü nasıl durabilir? Fark'ı nerede görmemiz gerekiyor ben anlamıyorum.

Elimde iPhone 14 Pro Max var sadece ancak S23U yok. Olsaydı size gösterirdim.

O sosyal medya problemleri diğer Android cihazlarda var. Samsung bu işi S21FE'den itibaren çözdü.

Elimde iPhone 14 Pro Max var sadece ancak S23U yok. Olsaydı size gösterirdim.

O sosyal medya problemleri diğer Android cihazlarda var. Samsung bu işi S21FE'den itibaren çözdü.
Bu işin üzerine Samsung veya başka marka üretici o kadar fark koymalı ki insanlar tercih etsin. Apple cihazların sosyal medya da ki üstünlüğünü kırmadıkları sürece hiçbir zaman daha iyi olamazlar. Instagram'da 14 Pro ve Pro Max cihazından daha iyi görüntü kalitesi ile paylaşım yapabilen bir telefon dünya üzerinde şuan yok. Yakında olacak o da muhtemelen 15 Pro ve Pro Max olur.

Bu işin üzerine Samsung veya başka marka üretici o kadar fark koymalı ki insanlar tercih etsin. Apple cihazların sosyal medya da ki üstünlüğünü kırmadıkları sürece hiçbir zaman daha iyi olamazlar. Instagram'da 14 Pro ve Pro Max cihazından daha iyi görüntü kalitesi ile paylaşım yapabilen bir telefon dünya üzerinde şuan yok. Yakında olacak o da muhtemelen 15 Pro ve Pro Max olur.

Nasıl kırsın? Yazılımını mı bozsun? Sosyal medyada şu an hiçbir problem yok. Kullanmadan nereden biliyorsun?

Nasıl kırsın? Yazılımını mı bozsun? Sosyal medyada şu an hiçbir problem yok. Kullanmadan nereden biliyorsun?
Dostum kullananları biliyorum. Arkadaşlarım takip ettiğim insanlar var. Attığı basit bir hikayeye konum eklemek istiyor maşallah kütük gibi konum bir estetik yok şıklık yok. Arkadaşının etiket attığı hikayeyi ekliyor kendi hikayesine elle yapıştırma gibi. Videolarda o basit hissini çok rahat yakalıyorsun ufak ufak kasmaları hissediyorsun çok belli oluyor.

Dostum kullananları biliyorum. Arkadaşlarım takip ettiğim insanlar var. Attığı basit bir hikayeye konum eklemek istiyor maşallah kütük gibi konum bir estetik yok şıklık yok. Arkadaşının etiket attığı hikayeyi ekliyor kendi hikayesine elle yapıştırma gibi. Videolarda o basit hissini çok rahat yakalıyorsun ufak ufak kasmaları hissediyorsun çok belli oluyor.

Benimki neden gayet güzel? Gram çözünürlük düşmesi yok. İkizimde de var telefon onda da harika.

iPhone 4'den iPhone 14 Pro Max'e kadar XS hariç bütün iPhone'ları uzun süre deneyimledim. Çok sevdiğim bir firma. Ki eski konularımdan birinde bu net bir şekilde görünüyor bulursam atarım. Ancak 14 serisinde Samsung net bir şekilde öne geçti. Başka bir açıklaması yok bunun.

@werutaasu99 ben sana hiç RAM falan dedim mi ki saçma detaylara çekiyorsun? Hiç işlemci cart curt dedim mi? Arkadaşımda S21 FE var bende iPhone 13. Birlikte sık gezeriz. Geçen Doğu Anadolu/Gurcistan turuna çıktık, bol bol fotoğraf çektik. O zamanlar 18 binlik S21 FE, 26 bin TL’lik 13’ün kamerasıyla rahat rahat kapışıyordu. Zoom konusunda içinden geçiyordu üstelik. Zoom dediğim 2-3X zoom, normal günlük kullanımda lazım olan. Öyle uzaya 50X falan umrumda değil. Video çekmede iPhone üstünlüğü vardı, hakkını yememek lazım. Ekran kalitesinde de S21’i çok beğendim.

Kısaca sana doğrudan gerçek kullanıcı deneyimleri diyorum burada. Elimde telefon, kullanıyorum. Samsung S22 Ultra oda arkadaşımda vardı, liseden yakın arkadaşımda S21 FE var. Hepsini yakından denedim diyorum sana. Jeton düştü mü?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı