iPhone 13 pil sağlığı 8 ayda %98'e düştü

Hmm anladım cidden rahatladım ya kaç kişiye sorduysam yok ısınmıyor diyorlardı bu arada pil sağlığınız kaç ve cihazınız kaç aylık acaba.

1 Nisan 2025 de almıştım hala 100 pil sağlığım.

Yüksek parlaklıkta cihaz ısınır %80'den sonra pil sağlığını korumak için cihaz kendini limitleyip şarj işlemini yavaşlatır. Cihazın tahmini olarak 500 şarj döngüsünde %80 pil sağlığına sahip olması hedeflenir Apple tarafindan bu da yaklaşık 1.5 ile 2 sene arasında sürer. Pili korumak istiyorsan genel olarak cihazı evde kullandığın zaman yüzde 80'in üstüne cikarma.

Çıkarılabilir batarya olayı gittikten sonra bu duruma bende takılmaya başladım açıkçası. Şarj ederken aciliyetin yok ise hızlı şarjı kapatabilirsin cihaz daha az ısınacaktır. Uzun yol vb. planın yok ise şarjı %80 ile sınırlandırabilirsin, cihazın ısınacağı navigasyon gibi durumlarda güç moduna alarak bir nebze de olsa gücü azaltıp ısınmasını azaltabilirsin diye düşünüyorum.
En azından hızlı şarjı ihtiyacım olmadıkça kullanmıyorum ve gün içinde %80 şarj yettiği için şarjı bu şekilde sınırlandırıyorum.

Hocam nasıl korursanız koruyun düşüyor o sağlık, örneğin kendimden örnek vereyim evdeki 14PM 1,5 sene hatta belki biraz daha fazla %100 sağlıktaydı sınra bir anda 97'ye düştü sonrasında da 1 hafta içinde 90 civarına düştü ve duraksadı tekrar. Genel olarak herkeste böyle ya hızlıca düşüp uzun süre duraksıyor ya da uzun süre durup bir anda hızlıca düşüyor sonra tekrar sabitleniyor vesaire. En mantıklısı kafaya takmamak.

Evet maalesef şarj olurken bayağı ısınıyor ama buna çarem yok adaptör 20W orijinal başlık ve kılıfı çıkarıp şarj ediyorum ona rağmen ateş gibi oluyor yüzde 80'den sonra ısınması gidiyor ama.

Isınırsa hızlı düşmesi çok normal hocam zaten kronik bir model bu aylarda ısınması normal.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı