iPhone 13 Pro pili nasıl olmalıdır?

cool_faruk12

Kilopat
Cihazım daha çok yeni. Pil ömrü %100 sabah tam dolu bir şekilde aldım saat şu an 23:46 ekran sürem 7 saat olmuş pilim %16 kaldı. Normal bir tüketim mi? İnternette 2 gün gidiyor diyorlar ben henüz öyle bir veri elde etmedim. Sizlere danışmak için soruyorum varsa elinde bu cihazdan olan yazarsa sevinirim iOS sürümü 16.0.2.

Dosya Ekleri

• 0CC76E34-326E-4123-8ABA-F4943C082659.png
    0CC76E34-326E-4123-8ABA-F4943C082659.png
    208,9 KB · Görüntüleme: 82
Gayet normal. Bu arada lithium ion piller 2-3 haftalık düzenli kullanımdan sonra optimum performanslarına ulaşırlar. Telefon daha çok yeni olduğu için böyle olması normal. Birkaç hafta sonra pil biraz daha iyi gitmeye başlayacaktır.

Pil sağlığını uzun süre yüksek tutabilmek için ise %20 - %80 aralığında şarj etmeni ve kullanmanı tavsiye ederim. Benim bu sayede pil sağlığım tam 6 ay boyunca %100 olarak kaldı.

Gayet normal. Bu arada lityum iyon piller 2-3 yerde hazırlanırken sonra optimum performanslarına ulaşırlar. Telefon daha çok yeni olduğu için böyle olması normal. Birkaç hafta sonra pil biraz daha iyi gidiyor.

Pil ömrü uzun süre yüksek tutabilmek için - %80 talep etmeni ve kullanmanı tavsiye ederim. Benim bu sayede pil sağlığım tam 6 ay boyunca %100 olarak.
İlgilendiğiniz için teşekkürler son kısmı anlayamadım ama şarj ederken %20 de takip 80 de almaya özen gösteriyorum

İlgilendiğiniz için teşekkürler son kısmı anlayamadım ama şarj ederken %20 de takip 80 de almaya özen gösteriyorum
Yani demek istediğim pil seviyesi %20'nin altına düşmeden şarja takmak, %80'in üstüne çıkmadan da şarjdan çıkarmak. iPhone'un Ayarlar içinde Pil Sağlığı'na bakabiliyorsun. Oradan pil sağlığının kaç olduğunu takip edebilirsin. Dediğim gibi bir nevi rekor denemesi gibi oldu. 6 ay 3 gün boyunca %100'de tuttuğum pilin sağlığını :D

Yani demek istediğim pil seviyesi %20'nin altına düşmeden şarja takmak, %80'in üstüne çıkmadan da şarjdan çıkarmak. iPhone'un Ayarlar içinde Pil Sağlığı'na bakabiliyorsun. Oradan pil sağlığının kaç olduğunu takip edebilirsin. Dediğim gibi bir nevi rekor denemesi gibi oldu. 6 ay 3 gün boyunca %100'de tuttuğum pilin sağlığını :D
5 aydan biraz fazla sürdü benim %100 sürecim.

Böyle bir şey yok hocam yani yalan demiyorum. %80 olduğu zaman çekmek diye bir şey yok %100 olunca şarjdan çekin diyorlar yani Apple da çalışan mühendise sordum o da yabancı kaynaklarda da bu şekilde söyleniyor denildi.

Ayrıca Apple destek uygulamasından da sorabilir isteyen arkadaşlar böyle bir şey olmadığını oradaki arkadaşlarda söyleyeceklerdir.

Böyle bir şey yok hocam yani yalan demiyorum. %80 olduğu zaman çekmek diye bir şey yok %100 olunca şarjdan çekin diyorlar yani Apple da çalışan mühendise sordum o da yabancı kaynaklarda da bu şekilde söyleniyor denildi.

Ayrıca Apple destek uygulamasından da sorabilir isteyen arkadaşlar böyle bir şey olmadığını oradaki arkadaşlarda söyleyeceklerdir.
Hocam denedim deneyimledim kendi tecrübemi yazdım. Ben kestirmeler uygulamasıyla bildirimler ayarlayarak şarj eden takıntılı ruh hastası bi insanım. 6 ay boyunca telefonumu birkaç istisna durum haricinde %20 altına düşürmedim ve yüne birkaç istisna durum dışında %80 üstüne çıkarmadım. Telefon %25 altına düştüğünde ve %75 üstüne çıktığında bana bildirim göndererek haber verdi hep. 6 ay boyunca pil sağlığımı %100’de tuttum. Neye inanayım şimdi birebir yaşadığıma gördüğüme inanmayayım mı?

Lithium ion pilleri %100 şarj etmeyin derler. Tamamen bitirmeyin de derler. Tamamen şarj etmek zararlı olmasaydı bu telefonlarda İyileştirilmiş Pil Şarjı adı altında pili kullanım alışkanlıklarımıza göre %80’de bekleten bir teknoloji olmazdı bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı