iPhone 13 Pro vs iPhone 14

13 Pro ve 14 işlemcisi aynı. 14 daha az ısınıyor yük altında. 13 Pro'nun kamerası teknik anlamda daha iyi de olsa resimler Photonic engine sayesinde 14'te daha doğal çıkıyor. 13 Pro'da 120Hz VRR varken 14'te bu sadece 60Hz. Size önerim şu videoyu izlemeniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Klasik iPhone taktiği bir önceki neslin Pro'su bir sonraki neslin düz modeline hemen hemen eşit oluyor.
-Kısaca 120 Hz ekran.
-Daha iyi kamera.
13 Pro'yu daha iyi yapıyor ve aradaki fiyat farkıda çok az zaten.

13 Pro bence. 14'ün GPU'su ve soğutması bir tık daha iyi sadece. 13 Pro'nun kamera yetenekler ve ekranı daha iyi. Kamerada normal modda kimisi 13 Pro daha iyi diyor kimisi 14'ün kamerası bir tık daha iyi diyor. Bu artık sizin zevkinize kalmış ama ben dediğim gibi 13 Pro alırdım.

Arkadaşlar merhaba. Bütçe önemli değil. Sadece telefonlar hakkında karşılaştırma yapmanızı istiyorum.

Hangisi alınır?

Hangisinin alınmasının sebebi nedir?

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

iPhone 13 Pro almanı tavsiye ederim. 14 ile 14 Plus'ta 13 Pro'daki 5 çekirdekli GPU'ya sahip A15 bionic var. A15 bionic işlemciyi 120Hz da kullanmak varken 60Hz da kullanmak bana göre mantıklı değil.

13 Pro kaç yıl daha güncelleme alacak? Kullanabilirlik açısından hangisi daha uzun yıllar götürür?

14 daha uzun götürür ama yazılım güncellemesi açısından. İkisinin de çok rahat 5-6 yılı daha var yazılım güncellemesinin durması için. Durduktan sonra da epey kullanabiliyorsunuz zaten.

İki model arasına kalsam 14Plus 13Pro arasında kalırdım. 14 Plus daha iyi ekran süresi (batarya farkı) olduğunu biliyorum. Ama diğer birçok faktör 13Pro'yu işaret ediyor.

Ben olsam 13 Pro alırdım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı