iPhone 13 temiz kurulum nasıl yapılır?

Justpub

Hectopat
Merhaba, iPhone 13 kullanıyorum. iOS 18.1'e geçiş yapmak istiyorum, bunu iTunes ile temiz bir şekilde nasıl yapabilirim?

İnternette izlediğimde bazı kullanıcılar kurtarma modu ile yapıyor, bazıları ise direkt Shift tuşu ile geri yükle kısmına tıklayarak indirilen dosyayı yüklüyor. Bir farkı var mı?

Kurulum sonrasında eski uygulamalar arasından seçim yaparak geri yükleme şansımız var mı? Yoksa hepsini geri mi yüklüyor?

Merhaba, iPhone 13 kullanıyorum. iOS 18.1'e geçiş yapmak istiyorum, bunu iTunes ile temiz bir şekilde nasıl yapabilirim?

İnternette izlediğimde bazı kullanıcılar kurtarma modu ile yapıyor, bazıları ise direkt Shift tuşu ile geri yükle kısmına tıklayarak indirilen dosyayı yüklüyor. Bir farkı var mı?

Kurulum sonrasında eski uygulamalar arasından seçim yaparak geri yükleme şansımız var mı? Yoksa hepsini geri mi yüklüyor?

Eğer dosyalarım ve uygulamalarım kalsın istiyorsan 3uTools ile bunu yapabilirsin sadece Firmware sürümünü değiştiriyor cihazı tamamen sıfırlamıyor gerekli ayrıntıları program içerisinde bulursun diğer yandan bununla uğraşamam hocam derseniz de tüm uygulamalarınızı vesaire iCloud üzerine yedek alın ardından iTunes üzerinden DFU modu ya da normal bir şekilde yazılımınızı atın çok bir fark yok yedek konusunda ise hepsini geri yüklüyor diye biliyorum.

Efendim öncelikle güncelleme dosyasını indirin buradan ardından dosyayı güncelleme klasörüne atın. iTunes çalıştırıp güncelleyin direk kuruluma geçecek bilgisayara öncesinde iPhone yedekleyerek. Ardından temiz şekilde iTunes yükler. Bununla uğraşmayıp indirme süresi uzun sürer lakin iTunes içerisinden de indirebilirsiniz 3 4 saatte internet hızlı da olsa kısıtlaması var ITunes'in maalesef.

Merhaba. Yukarıdaki arkadaşların yazdığı gibi yeniden sıfırdan yazılım atarak bunu yapabilirsiniz.(3uTools yazılımı işinizi görür) ancak telefonu sıfırlayarakta her şeyi zaten sıfırlayabilirsin.

iCloud yedekleme kullanarak kurulum yapın ve sıfırlama sonrası ICloud'dan verileriniz geri aktarın.
iCloud ile yedekleme yaparken dikkat edilmesi gerekenler; (iOS 18 ve sonrası için)
-Ayarlar>icloud> 'iCloud'a kaydedildi' alanından nelerin yedeklenmesini seçmeniz ve ayarlar>uygulamalar>fotoğraflar ekranında iCloud fotoğraflarını açmanız ve en iyi Saklama'yı seçmeniz.
Ücretli bir iCloud paketi kullanıyorsanız böyle yapmanızı öneririm.

iTunes ile yedek almada sistem dosyalarını, Bug'larla birlikte yedeklendiğini ve temiz kurulum için iCloud yedeklemesinin daha iyi olduğunu ve sadece kullanıcı dosyalarını geri aktardığını okumuştum bir yerde. Ne kadar doğru bilemem. Ben bu şekilde yapıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı