iPhone 13 vs 16E

Sega4567

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Bu iki model arasında kararsız kaldım. iPhone bir telefon almak istiyorum bu yüzden Android önermenize gerek yok. Önceki forumlara baktım ve çoğunlukla işte düz 15 alın denmiş. Ama şu anki fiyatlara bakınca düz iPhone 15'in fiyatı bütçemi aşıyor. 16E'nin fiyatı 42 bin TL'ye kadar düşmüş. Çoğu kişi işte dinamic island yok diyor ama 13'te de yok zaten. 0.5 X yok demişler ama elzem mi bilemedim. Normalde 13 almayı düşünüyordum ama bilemedim 13'te biraz eskidi gibi. iPhone 13 şu anda 35 bin TL. Hangisini almalıyım gerçekten betnim durdu bayağıdır bakıyorum herkes farklı bir şeu söylemiş. 16'e alan var mı memnun mu merak ettim. Kılıf takınca da telefon gayet güzel duruyor. Ne diyorsunuz? Güncel olarak hangisi sizce? Bir tık karışık anlatmış olabilirim affola. Bu arada niyetim illaha da 16e almak değil. Hani 13'te alabilirim çünkü fiyatı gayet iyi.

iPhone 16e. Daha iyi ana kamera performansı, daha iyi işlemci ve daha güncel. iPhone 13 artık alınmaması gereken bir telefon. Aynı zamanda 16e daha iyi batarya performansı sunuyor. Ek olarak 13'e göre 4 GB daha fazla RAM'e sahip. iOS nasıl olsa RAM'i önemsemeye gerek yok diye düşünmeyin. Özellikle yapay zeka yüzünden RAM'in yüksek olması avantaj. Ki zaten iPhone 13 Apple Intelligence desteğine sahip değil.

iPhone 16e. Daha iyi ana kamera performansı, daha iyi işlemci ve daha güncel. iPhone 13 artık alınmaması gereken bir telefon.

Evet bende öyle düşündüm. Ondan dolayı kararsız kaldım. Günün sonunda şu anki telefonum gibi bulanık bulanık çekmiyor fotoğrafları ki ben öyle çok fotoğraf çeken biri değilim.

Apple istiyorsanız iPhone 14 daha mantıklı olur.

Ya 14 de baktım ama 14e o kadar para vermektense 13 almak daha mantıklı gibi geldi hani illaki ayırt edici bir özelliği olmadığı için.

iPhone 13 ile iPhone 14 neredeyse aynı telefonlar. İkisi de alınmaması gereken telefonlar 16e varken. Geniş açısız yapamam demiyorsanı tabii.
16e işlemcisi ve ana kamerası dışında pek bir artısı bulunmayan bir telefon. Ama geniş açı ihtiyaç meselesi ise 14 veya 13.

Ya 14 de baktım ama 14e o kadar para vermektense 13 almak daha mantıklı gibi geldi hani illaki ayırt edici bir özelliği olmadığı için.
İkisine de aynı telefon desek pek de yanlış sayılmaz ama 14'ün güncelleme desteği daha uzun olacak.

16e işlemcisi ve ana kamerası dışında pek bir artısı bulunmayan bir telefon. Ama geniş açı ihtiyaç meselesi ise 14.

İkisine de aynı telefon desek pek de yanlış sayılmaz ama 14'ün güncelleme desteği daha uzun olacak.
1 yıl ekstradan güncelleme hakkı olacak belki ama iki telefon da parasını hak etmiyor. 16e daha uzun pil ömrü, daha iyi donanım, daha iyi ana kamera ve Apple Intelligence'ı sunuyor.

16e işlemcisi ve ana kamerası dışında pek bir artısı bulunmayan bir telefon. Ama geniş açı ihtiyaç meselesi ise 14 veya 13.

Evet haklısınız ama işte maksimum ne kadar daha fazla alabilir.

1 yıl ekstradan güncelleme hakkı olacak belki ama iki telefon da parasını hak etmiyor. 16e daha uzun pil ömrü, daha iyi donanım, daha iyi ana kamera ve Apple ıntelligence'ı sunuyor.

Günlük kullanım için yeter gibi geldi.

1 yıl ekstradan güncelleme hakkı olacak belki ama iki telefon da parasını hak etmiyor. 16e daha uzun pil ömrü, daha iyi donanım, daha iyi ana kamera ve Apple Intelligence'ı sunuyor.
Apple Intelligence bence o kadar da önemli bir özellik değil. Parasını hak etme konusuna gelecek olursak benim şahsi fikrime göre Türkiye'de Apple ürünleri genel olarak parasını hak etmiyor zaten. Geniş açılı kamera önemli değilse bende 16e'yi öneriyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı