iPhone 13 vs iPhone 14

Makaleler
1
Şu an kullandığım Huawei cihazımı değiştirmek istiyorum. Hep Android kullandım. iOS ilk deneyimim olacak. 13 ile 14 arasında kaldım. Yurt dışından almayı düşünmüyorum. Fiyat olarak 13 daha iyi aradaki farkı verip 14 almak için değer mi? 13 alırsam veya 14 ne kadar süre kullanırım? Ömrü ortalama ne kadardır? Pil %80 üstü şarj etmiyorum. %15 aşağısına düşürmeden şarj ederim.
Böyle bir kullanımda kaç yıl götürür?

Not: P40 Lite kullanmaktayım.

Şu an kullandığım Huawei cihazımı değiştirmek istiyorum. Hep Android kullandım. iOS ilk deneyimim olacak. 13 ile 14 arasında kaldım. Yurt dışından almayı düşünmüyorum. Fiyat olarak 13 daha iyi aradaki farkı verip 14 almak için değer mi? 13 alırsam veya 14 ne kadar süre kullanırım? Ömrü ortalama ne kadardır? Pil %80 üstü şarj etmiyorum. %15 aşağısına düşürmeden şarj ederim.
Böyle bir kullanımda kaç yıl götürür?

Not: P40 Lite kullanmaktayım.

Ben olsam iPhone 13 alırdım. Ben su an iPhone XR kullanıyorum geçen yıl eylül ayında aldım pil sağlığım %90 dikkat etmeden kullandım bu arada telefonu sen böyle dikkat edersen çok uzun süre götürür pil konusu. Performans ve kamera ise bence bir 5 yıl rahat götürür 5 yıl üstü de kullanılabilir hala iPhone 7 kullanan var iPhone 13'ün ömrü bayağı uzun olur. iPhone 13 ve 14 arasında bence çok önemli farklar olmadıgı için ben kesinlikle iPhone 13 alırdım.

Ben olsam iPhone 13 alırdım. Ben su an iPhone XR kullanıyorum geçen yıl eylül ayında aldım pil sağlığım %90 dikkat etmeden kullandım bu arada telefonu sen böyle dikkat edersen çok uzun süre götürür pil konusu. Performans ve kamera ise bence bir 5 yıl rahat götürür 5 yıl üstü de kullanılabilir hala iPhone 7 kullanan var iPhone 13'ün ömrü bayağı uzun olur. iPhone 13 ve 14 arasında bence çok önemli farklar olmadıgı için ben kesinlikle iPhone 13 alırdım.

IOS'da güncelleme işi nasıl oluyor? Ben Android'ten geçiceğimdenden soruyorum. Hâlâ Android 10 kullanıyorum 2 yıllık cihaz.

Haziran ayından beri iphone 13 kullanmaktayım. Ben de Iphone7 plustan geçtim. Uzay çağı gibi geliyor telefon aşırı iyi. :D Iphone 14 le kıyaslayamadım çünkü o sıralar daha 14 tanıtılmamıştı. Ancak iyi ki 13'ü almışım. Çünkü neredeyse aynı özellikler ve tabi ki de aynı işlemci arada ki fiyat farkına asla değmez. Iphone 13 almanı öneririm.

IOS'da güncelleme işi nasıl oluyor? Ben Android'ten geçiceğimdenden soruyorum. Hâlâ Android 10 kullanıyorum 2 yıllık cihaz.
IOS 16.0.3 tanıtıldı ama ben geçmedim çünkü kullandığım seri daha stabil. 15.5 kullanıyorum hala. Iphone serilerinde de eski sürümü kullanmanda asla sıkıntı olmuyor. Bundan önce 7 plusta da 15.5 çıktığında 14.2 kullanıyordum ve baya stabildi

IOS'da güncelleme işi nasıl oluyor? Ben Android'ten geçeceğimdenden soruyorum. Hâlâ Android 10 kullanıyorum 2 yıllık cihaz.

Normal oluyor ama ben memnun değilim gelen güncellemelerden saçma saçma yenilikler getiriyorlar ve batarya performansı kötüleşiyor bir nebzede olsa. Ama bazen de hoş güncellemeler geliyor kilit ekranı için gelen güncelleme çok hoştu ama geç kalınmıştı. Güncelleme desteği uzun yıllar var iPhone 13'ün benim telefonum bile daha 1 2 büyük iOS gücnellemesi alır seninki bayağı götürür takma kafana. Ama benim pek hosuma gitmedi iOS 16 beklentim daha büyüktü ve sanki kasıtlı olarak cihazların performansı düşüyor gibi belki bana öyle geliyordur bu benim şahsi düşüncem ancak iPhone 13 seni üzmez uzun yıllarda yarı yolda bırakmaz emin ol.

@enesgirgin5151 @komadacemi Android 14 çıkarken 10'da kalkmak tabii beni üzdü. Bir de geekbench tek çekirdek performansında 3 katı fark var. Uzaya çıkacak gibi hissediyorum. Pil ortalama ne kadar saat gidiyor 13'ün?
Günlük kullanımına bağlı hocam. Benim bazen 2 gün kullandığım oluyor. Ben mesela telefonu aktif kullanan birisiyim ama tabi ki sürekli elimde telefon yok. Sabahın 8-9 unda çıkarttığım %100 lük batarya gün sonu %40'larda oluyor. Bir de bu arada hızlı şarj oluyorlar bilgin olsun. Yarım saatte %50 - 55 şarj ediyor. Androidciler alışkındır da biz mahrumduk(çünkü ortalama 2 saatte anca %100 oluyordu şarj). Eski iphoneden sonra bu özellik bana tanrının bağışladığı bir özellik gibi geldi :D

Günlük kullanımına bağlı hocam. Benim bazen 2 gün kullandığım oluyor. Ben mesela telefonu aktif kullanan birisiyim ama tabii ki sürekli elimde telefon yok. Sabahın 8-9'unda çıkarttığım %100'lük batarya gün sonu %40'larda oluyor. Bir de bu arada hızlı şarj oluyorlar bilgin olsun. Yarım saatte %50 - 55 şarj ediyor. Androidciler alışkındır da biz mahrumduk(çünkü ortalama 2 saatte anca %100 oluyordu şarj). Eski IPhone'den sonra bu özellik bana tanrının bağışladığı bir özellik gibi geldi :D

Bende yarım saatte 70 oluyor. Olsun yapacak bir şey yok. İdare ederiz. 🤣

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı