iPhone 13 vs S23

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1-Gece karanlığında fotoğraf çekip bunu paylaşıyorsanız evet S23 daha iyi, ancak bunu yapan kişi sayısı çok az ki herhangi bir sosyal medya hesabından fotoğraflara bakıldığındada bu çok net görülen bir şey, fotoğraf kısmında en önemli şey gündüz çekimleri, ve bu konuda iPhone 13 neredeyse bütün senaryolarda daha üstün kimse kendini kandırmasın arada da bayağa ciddi fark var. Videoda aynı şekilde. Eğer ön-arka kameranın karanlıktaki performansıyla gündüz çekimi performansına eşit önemi verip kameraları kıyaslarsanız evet birbirlerine farklı noktalarda üstünlükleri görünebilir, denk gibi görünebilirler ama bu gerçekçi değil.

2-İşlemciside daha iyi değil daha kötü, hem aldığı Geekbench puanları ortada buna iOS stabilitesi de eklenince S23'ün iPhone 13'ten bu konuda da üstün olduğunu söylemek komik, çok bir fark yok ancak iPhone 13 daha iyi, ayrıca birkaç sene sonra aradaki “az” olan farkta açılacak.

Birbirlerine yakın 2 cihaz olsalarda hemen hemen her yönden iPhone 13, S23'ten daha iyi. İşlemcisinden kamerasına, bataryasından stabilitesine iPhone 13 daha iyi bir cihaz, sadece ekran tazeleme hızı daha kötü. Yaklaşık 1.5 yıl önce çıkan Apple cihazın yeni çıkan Samsung cihazdan birçok noktada daha iyi olmasıda bazı gerçekleri net bir şekilde gösteriyor.

Apple kağıt üzerinde birçok noktada eksik gibi görünsede gündelik hayatta en çok kullanılan özellikleri Samsung'dan daha iyi, stabil bir şekilde kullanıcıya sunuyor, Samsung 8K video çeksin , 30X Zoom yapsın.
Hadi bizim dediğimize inanmayıp burda şov yapıyorsun kendi çapında. Çok sevdiğiniz dxomark S23 e 133 puan verirken iPhone 13 e 125 puan vermiş. Bahsettiğiniz işlemci olayında sadece Geekbench skorlarında önde. İşlemci sadece Geekbench skorlarından mı ibaret? İşinize geliyorsa diğer kıstaslardan da bahsedin. Adam gece fotoğraf çekimi daha az tercih ediliyor diye S23 ün gece performansını önemsemiyor ya komedi gibi resmen. Madem kamera konusunda her türlü S23 eziliyor ispatla. Hepimiz buradayız bekliyoruz atacağın fotoğrafları. Yoksa DonanımHaberde S23 konusuna salça olup iPhone övenlerden biri misin sen de?

Hadi bizim dediğimize inanmayıp burada şov yapıyorsun kendi çapında. Çok sevdiğiniz DxOMark S23'e 133 puan verirken iPhone 13'e 125 puan vermiş. Bahsettiğiniz işlemci olayında sadece Geekbench skorlarında önde. İşlemci sadece Geekbench skorlarından mı ibaret? İşinize geliyorsa diğer kıstaslardan da bahsedin. Adam gece fotoğraf çekimi daha az tercih ediliyor diye S23'ün gece performansını önemsemiyor ya komedi gibi resmen. Madem kamera konusunda her türlü S23 eziliyor ispatla. Hepimiz buradayız bekliyoruz atacağın fotoğrafları. Yoksa DonanımHaberde S23 konusuna salça olup iPhone övenlerden biri misin sen de?

İspatla ne demek anlamadım? Gidin en yakın teknoloji marketine 2 telefonlada fotoğraf çekin ve renklere bakın, karanlık alanlardaki dokulara/detaylara bakın anlarsınız aradaki farkı.

Gece çekiminin iPhone 13'te daha iyi olduğunu iddia etmedim, kameraları kıyaslama yapan siteler işe yaramayan 8K özelliği var ve 30X Zoom yapıyor diye fazla puan veriyor, gündüz çekimi ve gece çekimine, makro lense vs. eşit önem verip o şekilde kıyaslıyor ve bu saçma.

Geekbench'e gerek yok, iPhone 6S'ler bile takılmadan donmadan çalışıyor iyice Apple fanboy yapacaksınız yani, sentetik testlerde benzer skor almış bir Android asla IPhone'un performansına yaklaşamaz.

iPhone 13>S23

Son düzenleyen: Moderatör:
İspatla ne demek anlamadım? Gidin en yakın teknoloji marketine 2 telefonlada fotoğraf çekin ve renklere bakın, karanlık alanlardaki dokulara/detaylara bakın anlarsınız aradaki farkı.

Gece çekiminin iPhone 13'te daha iyi olduğunu iddia etmedim, kameraları kıyaslama yapan siteler işe yaramayan 8K özelliği var ve 30X Zoom yapıyor diye fazla puan veriyor, gündüz çekimi ve gece çekimine, makro lense vs. eşit önem verip o şekilde kıyaslıyor ve bu saçma.

Geekbench'e gerek yok, iPhone 6S'ler bile takılmadan donmadan çalışıyor iyice Apple fanboy yapacaksınız yani, sentetik testlerde benzer skor almış bir Android asla IPhone'un performansına yaklaşamaz.

iPhone 13>S23
@irsuya hocam yoğunluk gereği ben YouTube karşılaştırmalardaki fotoğrafları buraya atamıyorum. Diğer konulardan gördüğüm kadarıyla sizin arşiv geniş. Arkadaş ispatlamaktansa konuşmayı tercih ediyor. Siz uygun bir zamanınızda fotoğrafları atabilir misiniz? Hep beraber bakalım. Teşekkür ederim.

2-İşlemciside daha iyi değil daha kötü, hem aldığı Geekbench puanları ortada buna iOS stabilitesi de eklenince S23'ün iPhone 13'ten bu konuda da üstün olduğunu söylemek komik, çok bir fark yok ancak iPhone 13 daha iyi, ayrıca birkaç sene sonra aradaki “az” olan farkta açılacak.
Dostum, Geekbench dediğin sentetikte 8 Gen 2 dahil olacak şekilde Android mertebesindeki hiçbir SoC prime çekirdeğinin %100'ünü kullanamıyor ve Apple'ın işlemcileri genellikle tasarlandığından 2-3 watt daha fazla güç çekiyor, tabii bu işin sadece CPU kısmı. Grafik işlemcisine değinmeye lüzum yok diye düşünüyorum, 8 Gen 2'nin ezici üstünlüğü ortada.

Zırva. iOS stabilitesi dediğin şey 2015'de falan kaldı. Kutudan saf Android ile çıkan Motorola Edge 20'den iPhone 12'ye geçtim ve arayüzde stabilite olarak zerre fark yok. Belki iOS ile 100+ uygulamayı daha kararlı açarsın, aradaki tek fark bu. :p Kaldı ki burada OneUI'dan bahsediyoruz.

1-Gece karanlığında fotoğraf çekip bunu paylaşıyorsanız evet S23 daha iyi, ancak bunu yapan kişi sayısı çok az ki herhangi bir sosyal medya hesabından fotoğraflara bakıldığındada bu çok net görülen bir şey, fotoğraf kısmında en önemli şey gündüz çekimleri, ve bu konuda iPhone 13 neredeyse bütün senaryolarda daha üstün kimse kendini kandırmasın arada da bayağa ciddi fark var. Videoda aynı şekilde. Eğer ön-arka kameranın karanlıktaki performansıyla gündüz çekimi performansına eşit önemi verip kameraları kıyaslarsanız evet birbirlerine farklı noktalarda üstünlükleri görünebilir, denk gibi görünebilirler ama bu gerçekçi değil.
Arada bayağı fark var mı? En son Redmi Note 10 ile falan mı story attınız? Samsung'un amiral gemilerinde de sosyal medya entegrasyonu var, Apple kadar iyi mi tartışılır ancak onu aratmayacağı kesin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

iPhone 13>S23

S22'den bile daha iyi çekemiyorken bunları okumak göz yaşartıcı.

Ekran Görüntüsü (90).png

Ekran Görüntüsü (91).png

Ekran Görüntüsü (93).png

S23'e değinmeye pek de lüzum yok aslında.

Ekran Görüntüsü (87).png

Ekran Görüntüsü (89).png

Ekran Görüntüsü (86).png

Yetmediyse yuzlerce ornek daha paylasabilirim.

Dostum, Geekbench dediğin sentetikte 8 Gen 2 dahil olacak şekilde Android mertebesindeki hiçbir SoC Prime çekirdeğinin %100'ünü kullanamıyor ve Apple'ın işlemcileri genellikle tasarlandığından 2-3 watt daha fazla güç çekiyor, tabii bu işin sadece CPU kısmı. Grafik işlemcisine değinmeye lüzum yok diye düşünüyorum, 8 Gen 2'nin ezici üstünlüğü ortada.

Zırva. iOS stabilitesi dediğin şey 2015'te falan kaldı. Kutudan saf Android ile çıkan Motorola Edge 20'den iPhone 12'ye geçtim ve arayüzde stabilite olarak zerre fark yok. Belki iOS ile 100+ uygulamayı daha kararlı açarsın, aradaki tek fark bu. :p Kaldı ki burada One UI'dan bahsediyoruz.

Arada bayağı fark var mı? En son Redmi Note 10 ile falan mı story attınız? Samsung'un amiral gemilerinde de sosyal medya entegrasyonu var, Apple kadar iyi mi tartışılır ancak onu aratmayacağı kesin.

S22'den bile daha iyi çekemiyorken bunları okumak göz yaşartıcı.

Eki Görüntüle 1970961

Eki Görüntüle 1970962

Eki Görüntüle 1970963

S23'e değinmeye pek de lüzum yok aslında.

Eki Görüntüle 1970969

Eki Görüntüle 1970972

Eki Görüntüle 1970976

Yetmediyse yuzlerce ornek daha paylasabilirim.

Galiba yazdıklarımı okumamışsınız, attığınız fotolar da bunu kanıtlıyor zaten.

S23>iPhone 13, bakış açınız değiştirin.
iPhone 13 almanın tek sebebi, ekosistem, güvenlik veya alışkanlık için.

Ben çok net bir şekilde gerçekleri yazdım.

1-A15'li bir Apple cihazın performansı Snapdragon 8 gen 2 kullanan herhangi bir cihazdan kesinlikle daha iyidir, benzer skor almış bir Android telefon IPhone'dan daha iyi performans gösteremez, aksini iddia etmek saçma. 8 gen 2'nin Full potansiyelini kullanamıyor olması veya IPhone'un 3-5 watt fazla çekiyor vs olması iPhone'un daha iyi performans gösterdiği gerçeğini değiştirmiyor. Çalışma prensipleri bile farklı, Android telefonda appler milyon tane telefona göre güncelleniyor IOS'ta ise sadece Apple cihazlara göre, bu bile aradaki stabilite farkını net bir şekilde ortaya koymaya yeter.

2- Gündüz çekimleri daha kötü, video kaliteside daha kötü, burada Ultra geniş açıda gece modunda fotoğraf paylaşıp, ya da gece modu fotoları paylaşınca telefonun normal ve en çok kullanılan formlarda daha kötü fotoğraf çektiği gerçeği değişmiyor.

3- iPhone 13 3-4 yıl sonra hala tıkır tıkır çalışacak, S23'te ise appler ara sıra crash yiyecek ve stabil olmayacak.

Bütün bu gerçekler varken siz kendinizi kandırmaya, One UI'ın iOS kadar stabil olduğuna ve benzer skorlu bir Android'in IPhone'dan daha iyi performans göstereceğine inanabilirsiniz, bu sizin tercihiniz.

3-iPhone 13 3-4 yıl sonra hala tıkır tıkır çalışacak, S23'te ise appler ara sıra crash yiyecek ve stabil olmayacak
Bunu neye göre salladın anlamadım. Benim o dediğin 3-4 senelik s20 hala takır takır çalışıyor. Dönemin iphone 11'ine göre de hem 120hz olduğu için çok daha akıcı hem de full HD çözünürlüğe sahip. 720p değil yani.

1-A15'li bir Apple cihazın performansı Snapdragon 8 gen 2 kullanan herhangi bir cihazdan kesinlikle daha iyidir, benzer skor almış bir Android telefon IPhone'dan daha iyi performans gösteremez, aksini iddia etmek saçma. 8 gen 2'nin Full potansiyelini kullanamıyor olması veya iphoneun 3-5 watt fazla çekiyor vs olması İphoenun daha iyi performans gösterdiği gerçeğini değiştirmiyor. Çalışma prensipleri bile farklı, Android telefonda appler milyon tane telefona göre güncelleniyor IOS'ta ise sadece Apple cihazlara göre, bu bile aradaki stabilite farkını net bir şekilde ortaya koymaya yeter.
3-5 watt fazla çekmesi her şeyi değiştirir. 3-5 watt daha fazla çeken bir cihaz hem daha fazla ısınır hem de pili daha hızlı biter. İşlemci de önde olması da hiç bir şeyi değiştirmiyor günümüzde snapdragon 778g'nin işlemcisi bile yeterli daha üstü fazla bile kalıyor. Önemli olan oyunlar için grafik yani ekran kartı performansı onda da 8 gen 2 fersah fersah ötede zaten. A15'in daha iyi performans gösterdiğini iddia edebilirsin ama git 1 saat boyunca oyun oyna bakalım hangisi sürdürülebilir performans da daha iyi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı