iPhone 13 vs S23

S23 256 GB kullanan biri olarak telefon çok seri ve akıcı ekranına bir kez alışınca başka ekranlara bakamıyorsun. Ayrıca fazla hızlı olduğu için ufak tefek takılmaları dahi hissediyorsun. Ona göre alın.
Anladım iPhone 60 Hz ekranlarda ana ekranda uygulamalar arasında dolaşırken biraz kötü gözüküyor onun dışında herhalde Apple animasyonlarından olabilir uygulamalarda gezerken çok bir şey fark etmiyorum.

Anladım iPhone 60 Hz ekranlarda ana ekranda uygulamalar arasında dolaşırken biraz kötü gözüküyor onun dışında herhalde Apple animasyonlarından olabilir uygulamalarda gezerken çok bir şey fark etmiyorum.

iPhone telefonların bazıları 60 Hz olsa bile ekranı için Android telefonlara göre daha akıcı bir ekran kullanılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, normalde S23 düşünüyordum çünkü iPhone 13 40 bin liralardaydı. Şimdi iPhone 13 (128 GB) 36.400 lira ve benim telefona Hepsiburada ek takas ile 4500 TL veriyor.31.900 TL denk geliyor. Aynı şekilde Samsung da benim telefonu 5300 TL'ye alıyor ve S23 (256 GB) alınca Watch 6'da 3500 TL indirimim var, toplam 30.459 TL denk geliyor. Kağıt üzerinde S23 saat de olduğu için daha mantıklı ama Apple da yazılımı ile ve 3-4 yıl sonra değerini daha iyi koruyacağı için satarken bana cazip geliyor. Benim için bu iki telefon arasındaki en büyük fark 13 60 Hz, S23 120 Hz olması. İşlemci anlamında gerek A15 gerek Snapdragon 8 gen 2 gayet iyi işlemciler, bu tarafta bir sorunum yok. Depolama olarak da 128 ve 256 ikisi de bana yeter ama tabii 256 daha iyi olur. Sizce hangisi alınması lazım?
Tabii ki s23.

Doğrudur.

Yine arada kaldım ya. Hayatımda hep Android kullandım diye belki değişiklik olsun diye iPhone alabilirim diye düşünüyorum.

Ben kendi fikrimi söylüyorum. Aynı şekilde ben de hep Android kullandım ama sıradaki telefonum kesinlikle iPhone olacak farklılık iyidir. Tasarımı, ekran gövde oranı vb. çok hoşuma gidiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
S23 net. Kendim de kullanıyorum parasını en hakeden telefonlardan birisi.

iPhone telefonların bazıları 60 Hz olsa bile ekranı için Android telefonlara göre daha akıcı bir ekran kullanılıyor.
Nasıl 60 Hz 120 den daha iyi oluyor? Yani burada giriş seviyesi bir Redmi den falan bahsetsek tamam ama S23 den bahsediyoruz.

S23 net. Kendim de kullanıyorum parasını en hakeden telefonlardan birisi.

Nasıl 60 Hz 120 den daha iyi oluyor? Yani burada giriş seviyesi bir Redmi den falan bahsetsek tamam ama S23 den bahsediyoruz.
Örnek veriyorum 60 Hz olan İphone 13 ve 120 Hz olan android bir telefonu kendiniz yan yana koyup testini yaptınız mı? Ben birçok kez yaptım hepsinde de bir fark göremedim ama aynı android cihaz olup 60 ve 120 Hz olunca dağlar kadar fark oluyor. Demek istediğim buydu.

Örnek veriyorum 60 Hz olan İphone 13 ve 120 Hz olan android bir telefonu kendiniz yan yana koyup testini yaptınız mı? Ben birçok kez yaptım hepsinde de bir fark göremedim ama aynı android cihaz olup 60 ve 120 Hz olunca dağlar kadar fark oluyor. Demek istediğim buydu.
Hocam şu an S22 ve İphone 14 Plus kullanıyorum. Bildiğiniz gibi S22 120 HZ, 14 Plus 60 HZ.
Yan yana koyup test ettiğim zaman gerçekten biri 60 HZ biri 120 HZ. Gayet hissedilebilir bir fark oluyor. Yok işte Apple'ın 60 HZ'i 90 gibi Android'in 120 HZ'i ile Apple'ın 120 HZ'i farklı falan diyenler net bir şekilde yalan söylüyor. Menülerde vs. İphone 60 HZ'den hızlı hissettirebilir ancak bunun sebebi 60 HZ'inin 90 gibi olmasından değil menü geçişlerinin vs. İOS tarafında çok iyi olmasındandır.
Yani kısacası Android 120 HZ'i ile Apple 60 HZ'i benzer değil, aralarında dağlar kadar fark var. Olması gereken ve mantıklı olan da bu zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı