IPhone 13'le NFC ile ödeme yapılabilir mi?

Samsung almadığıma pişman olmaya başladım…

@443595 biliyorum, baktım, yok. Ben de mi video çekeyim olmadığını göstermek için?🙂

Hocam iPhone telefonlarda zaten NFC sürekli açık halde bildiğim kadarıyla. Aç kapa yapmakla uğraşmana gerek yok fakat şöyle bir problem var Apple Pay Türkiye de yok PayPal ve benzeri hiçbir şey Türkiye de yok maalesef. Ben de çok isterim kullanmak fakat kader hocam naparsın.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Yeni sürümler ile bu özellik kalktı.

Sosyalde ne kadar çok yalan, yanlış bilgi var hayret ettim. Neden bilginizin olmadığı bir konuda böyle cevaplar yazıyorsunuz? İlk sayfa yanlış bilgilerle dolu şuraya bak.
 
@Haluk Albayrak sürekli açık da bir işe yaramıyor 🤣 Bankayı geçtim Kütahya’da otobüse biniyordum Mi 9’la🫠 En azından kamerayı falan kullanabiliyorum, onun için para istemiyor diyeceğim… Makro yok, Raw yok…Yurt dışından getirmesem imkanı yok almazdım. Bir dahakine kolay kolay Apple’a bulaşmam zaten. Samsung adam olmaya başladı gibi. S23’ler ateş ediyor.
 
@Haluk Albayrak sürekli açık da bir işe yaramıyor 🤣 bankayı geçtim Kütahya'da otobüse biniyordum mi 9'la🫠 en azından kamerayı falan kullanabiliyorum, onun için para istemiyor diyeceğim… makro yok, RAW yok…yurt dışından getirmesem imkanı yok almazdım. Bir dahakine kolay kolay Apple'a bulaşmam zaten. Samsung adam olmaya başladı gibi. S23'ler ateş ediyor.

Kullanıcı olarak çok haklısınız ama bu direkt olarak Apple'ın suçu değil.
 
Kullanıcı olarak çok haklısınız ama bu direkt olarak Apple'ın suçu değil.
Valla hocam, arkadaşım yanımda iPhone 11 parasına S21 aldı, 120Hz desen var. Raw var. Zoom desen Allah’ı var. Telefoto var. Makro var. NFC var. Var da var… Tek isteğim düzgün kamera ve NFC gibi hayatı kolaylaştıran şeyler. Oyundur, güçtür umurumda değil. Hiç öyle övdükleri gibi sorunsuz da değil. Whatsapp’da buglar var. Şarj olurken ekranı sapıtıyor… 5GB iCloud zaten dalga gecer gibi.
 
Bu lanet telefonda NFC'yle temassız ödeme gibi zart zurt şeyler yok mu? Sadece okuma mı yapıyor? Neden? Nasıl? Aydınlatacak birisi var mı? Eski Mi9 SE telefonumda otobüse binerken NFC bilet alabiliyordum… Fiyat arttıkça özellik mi azalıyor?
Şimdi ilk önce Apple Pay ile temassız olarak ödeme yapabilirsiniz. Apple Pay'in faaliyette olduğu herhangi bir ülkeden ve Apple Pay desteği olan bir bankadan banka hesabı açtıktan sonra yine o bankadan kredi/ banka kartı alarak Apple Cüzdan'a ekledikten sonra bir çok POS cihazına telefonunuz ile ödeme yapabilirsiniz. Ama ülkemizde default olarak desteklenmiyor. Ülkemizde çalışmamasının birinci ve en önemli sebebi BDDK ile BKM kuralları. Ülkemiz bankacılık kanunlarına göre bu tür işlemleri gerçekleştirebilmek için o şirketin bankacılık faaliyet izinlerine sahip olmaları gerekiyor ve aynı kural ve kanunlara göre ülkemizde parmak izi, faceID gibi güvenlik önlemleri bankacılık uygulamalarında kabul edilmiyor. Ve POS ile ödeme yapılırken alıcı hesabı ve gönderici hesabı arasında başka bir aracının olmasına izin verilmiyor. Apple Pay ise bu iki hesabın tam ortasına kendisini yerleştirerek kanuna karşı geliyor. Benzer kurallar yüzünden PayPal da ülkemizde faaliyet gösteremiyor maalesef.
Ha bir de Apple şirketinin düzenbazlığı var bu konuda, NFC özelliğini hiç bir şekilde başka bir bankacılık uygulaması ile çalışacak şekilde geliştiricilere yetki vermiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı