iPhone 13'te uzun süre ekran açık kalması problem yaratır mı?

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba geçen hafta iPhone 13 aldım ve dün başıma şöyle bir olay geldi. Dün gece 4 gibi Reels izlerken uyuya kalmışım sabah 10'da kalktığımda telefonun ekranı hala açıktı ve parlaklığı kısıktı. 5 6 saat ekran açık kalmış, şarjım %90'lardayken sabah kalktığımda 36'ya düşmüştü. Bu durum telefona zarar vermiş midir aşırı tedirgin oldum?

Arkadaşlar merhaba geçen hafta iPhone 13 aldım ve dün başıma şöyle bir olay geldi. Dün gece 4 gibi Reels izlerken uyuya kalmışım sabah 10'da kalktığımda telefonun ekranı hala açıktı ve parlaklığı kısıktı. 5 6 saat ekran açık kalmış, şarjım %90'lardayken sabah kalktığımda 36'ya düşmüştü. Bu durum telefona zarar vermiş midir aşırı tedirgin oldum?

Şimdi ben 5-6 saat telefona bakınca zarar mı geliyor yani, neden bu kadar titizsiniz?

En fazla biraz ısınmıştır ama zaten parlaklık kısık dediniz. Bir sorun teşkil etmez hocam neden problem olsun. sıkıntı olmaz içiniz rahat olsun. Gün içerisinde zaten uzun süreler boyunca kullanıyoruz cep telefonlarımızı.

Hocam yüzde doksan dokuz sorun olmaz. iPhone telefonlar da burn-in olayı olma ihtimali çok düşüktür. Şarjın düşmesi de normal tüm gece açık kaldığından dolayı. Ekranın parlaklığının düşme sebebi ise iOS, aşırı ısınmayı önlemek için ekran parlaklığını otomatik düşürür.

Ne tür durumda zarar verir örnek veriyorum günde 10 saat Instagram'da takılırsan alt kısımda bulunan ana sayfa simgesi falan sürekli sabit şekilde kaldığı için ekranda yanıklar oluşur beyaz bir ekran actığın zaman simgeler silik bir şekilde alt kısımda gözükür çözümü ise parlaklığını çok yüksek seviye kullanmayacaksın. Ama ne kadar dikkat etsemde kullandığım bütün telefonlarda bu problemi yasadım 2. el satarken ekranı direkt değişim olarak yazıyorlar.

En fazla biraz ısınmıştır ama zaten parlaklık kısık dediniz. Bir sorun teşkil etmez hocam neden problem olsun. Sıkıntı olmaz içiniz rahat olsun. Gün içerisinde zaten uzun süreler boyunca kullanıyoruz cep telefonlarımızı.

Sabah kalktığımda ısınma yoktu telefonda. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Şimdi ben 5-6 saat telefona bakınca zarar mı geliyor yani, neden bu kadar titizsiniz?

Zor bela aldım hocam ondan dolayı biraz insan tırsıyor maalesef.

Sabah kalktığımda ısınma yoktu telefonda. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Zor bela aldım hocam ondan dolayı biraz insan tırsıyor maalesef.

Doğru ama o kadar almışsın tadını çıkar takılma bu kadar. Kullan gitsin bir kere geliyoruz hayata.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı