iPhone 14 hala alınır mı?

14 ile 13 aynı çipe sahip yani aynı süre boyunca güncelleme alacaklardır(14 maksimum 1 güncelleme fazla alır). İlla iPhone alacağım diyorsanız azıcık bütçe arttırıp 15 alabilirsiniz. Ama öyle bir zorunluluk yoksa Samsung son modelleri bayağı iyi. S24+ alın. Zaten 7 yıl güncelleme sözü var ve Samsung AI var. iPhone 15 Pro ve 16 modellerini kullanmadığınız sürece AI özelliklerini kullanamıyorsunuz diye biliyorum yeni gelecek olan güncellemede yanlışım varsa düzeltir arkadaşlar.

Yukarıda 13 ile 14 arasında bir fark olmadığını söylemişler, siz neden böyle söylediniz? Fikir almak amaçlı soruyorum.

iPhone 13 4 GB RAM iPhone 14 6 GB RAM var ve de temel olarak fark bu. Daha iyi işlemci daha iyi ekran falan. iPhone 14'te çok arada bir model. iPhone 15 daha mantıklı ama böyle düşünürsek en üst modele kadar gideriz. iPhone 15 Type-C ve de dynamic island tan dolayı daha tercih edilebilir bir model.

O paraya Samsung'da şu alınır demek istemem ancak baz model alacaksanız Apple kesinlikle alınmamalı, bugün iPhone 16'sı dahil baz modeller ekran deneyimi konusunda giriş-orta segment Android cihazlar ile bile neredeyse rekabet edemez duruma geldiler.
Doğru buna kesinlikle katılıyorum, fakat dediğim gibi bir değişiklik istiyorum. Andorid cihazları savunan ve beğenen birisiyim ayrıca.

13 ile 15 arasında kaldım fakat öğrenci olduğumdan ötürü fiyat farkı bana fazla geliyor. Büyük ihtimalle 13'ü seçeceğim, bir sorum daha olacak. Aktif olarak kullandığım Samsung cihazda 128 benim işimi fazlasıyla görüyor, sizce 13 için yeterli olur mu 128GB?

Hocam iphone için sevdiğim tek yanı cihazı elinizden çıkarırken neredeyse aldığınız fiyata yakın çıkartabiliyorsunuz. Androidlerde böyle şeyler mevcut değil maalesef ülkemiz kaynaklı. Ayrıca son çıkan çoğu Samsung cihazının kendi segmentleri üzerinde Apple'dan daha çok iş yaptığını düşünüyorum. Ama dediğim gibi bir değişiklik yapmak istedim. 15 benim bütçemi aşıyor, bir telefona o kadar vermeyi şimdilik mantıksız buluyorum. Ama bahsettiğim fiyatlar benim işime gelen fiyatlar. Önerileriniz için teşekkürler tekrardan. Donanım ve kamera olarak 13-14 arasında abartı bir fark mevcut mudur?
Hocam iPhone 13 ve 14'ün işlemcileri aynı, hiçbir değişiklik yapmamışlar. 14 Pro'da olan Dynamic Island ve A16 işlemci, 14'de yok. Dışlamışlar bildiğiniz 🙂. Onun dışında 13'de 4 GB RAM varken 14'de 6 GB RAM var. (Bunu bilmiyordum az önce bakınca gördüm.) Kamera konusunda ise gözle görülür bir fark yok diye biliyorum. Vatan'da 13 38.000, 14 48.000 TL. Aradaki farka değmez diyorum ben.

Hocam iPhone 13 ve 14'ün işlemcileri aynı, hiçbir değişiklik yapmamışlar. 14 Pro'da olan Dynamic Island ve A16 işlemci, 14'de yok. Dışlamışlar bildiğiniz 🙂. Onun dışında 13'de 4 GB RAM varken 14'de 6 GB RAM var. (Bunu bilmiyordum az önce bakınca gördüm.) Kamera konusunda ise gözle görülür bir fark yok diye biliyorum. Vatan'da 13 38.000, 14 48.000 TL. Aradaki farka değmez diyorum ben.
Aradaki on bin farkına değmez galiba, çoğunluk bunu söylemiş zaten. 15'e dediğim gibi çıkabileceğimi sanmıyorum.

Doğru buna kesinlikle katılıyorum, fakat dediğim gibi bir değişiklik istiyorum. Andorid cihazları savunan ve beğenen birisiyim ayrıca.

13 ile 15 arasında kaldım fakat öğrenci olduğumdan ötürü fiyat farkı bana fazla geliyor. Büyük ihtimalle 13'ü seçeceğim, bir sorum daha olacak. Aktif olarak kullandığım Samsung cihazda 128 benim işimi fazlasıyla görüyor, sizce 13 için yeterli olur mu 128GB?
Tabii yeterli olur, şuan kullandığınız Samsung modelini merak ettim de öğrenebilir miyim?

Tabii yeterli olur, şuan kullandığınız Samsung modelini merak ettim de öğrenebilir miyim?
Şuan M31S kullanıyorum, M internete özel çıkmıştı diye hatırlıyorum. O zaman fiyat performans açısından yeterli bir cihazdı benim için.

Şuan M31S kullanıyorum, M internete özel çıkmıştı diye hatırlıyorum. O zaman fiyat performans açısından yeterli bir cihazdı benim için.
Cihazımdan gayet memnunum, sadece kardeşime vereceğim.

Hocam neden 13 yerine 14 tercih edin dedim kısaca açıklayayım aynı işlemciye sahipler sadece Apple ayıp olmasın diye GPU'ya bir tane daha fazladan çekirdek vermiş RAM olarak biri 4 diğeri 6 GB RAM'e sahip bu da 14'ün 13'e göre nispeten daha uzun kullanılabileceği anlamına geliyor 13 şu an Apple tarafından bile üretilmeyen sitesinde satılmayan bir model, zaten iki cihaz da parasını hak etmiyor ama bütçeniz varsa biraz daha verin daha uzun kullanın.
Kamera olarak da aralarında atla deve bir fark olmasa da fark var.
Bu videonun baş kısmında 13 ve 14 kameralarının detaylı karşılaştırması mevcut inceleyebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cihazımdan gayet memnunum, sadece kardeşime vereceğim.
Kardeşimde M31s var, yaklaşık 2-3 senedir kullanıyor, o da gayet memnun cihazdan. Kamerası da benim gariban A23'ümden iyi. Gelecek birkaç ay içerisinde S23 veya S24+ alacağım ben.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı