iPhone 14 Pro nasıl şarj edilmeli?

STEPDUE

Centipat
Katılım
31 Mayıs 2021
Mesajlar
38
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,
YouTube vs. birçok video izledim tam olarak bilgi sahibi olamadım telefonu nasıl şarj etmeliyiz pil sağlığı açısından.
Bazıları %20'ye gelince tak %80'de çıkar diyor fakat %20 de takıp %100'de çıkarırsak ne olur?
Bilgilendirirseniz sevinirim.
Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
YouTube vs. birçok video izledim tam olarak bilgi sahibi olamadım telefonu nasıl şarj etmeliyiz pil sağlığı açısından.
Bazıları %20'ye gelince tak %80'de çıkar diyor fakat %20 de takıp %100'de çıkarırsak ne olur?
Bilgilendirirseniz sevinirim.
Teşekkürler.

Lityum iyon pil olduğu için bazı kesimde yüzdelik dilim önemli değil istediğin zaman sök istediğin zaman çıkar diyor. Bazıları da haftada 1 2 kere şarj 0 ve 100 olsun diyor.
 
Hocam bende iPhone 14 pro kullanıcısıyım. Ortalama cihaz %20 altına düştüğünde şarja takıyorum. İyileştirilmiş pil şarjı aktif şekilde kullanıyorum. Kimisi "%20 den aşağı düşmeden takılmalı" diyor, kimisi "hafta da 1 kez %2 bandına kadar kullanılıp şarja taklılmalı" diyor. Bunların pek etkisi olduğunu düşünmüyorum. Önemli 2 büyük etken var; birincisi şarja takılıyken cihazı aktif kullanmamak, ikincisi cihazın şarjını çabuk tüketen uygulamaları uzun süre kullanmamak. Bunlar batarya ömrünü çabuk tüketiyor çünkü çok ısınıyor. Bunlara dikkat ederseniz uzun süreler kullanabilirsiniz.
 
Ya hayata bir kere geliyoruz, 1 yıl içinde satıp yükseltirim demiyorsanız zaten 2. yılda o pil her türlü düşecek %90 altına ve satarkenki değerini kaybedecek. O vakit geldiğinde kullanımınızı etkiler evet ancak 14 pro bu, pil konusunda piyasadaki en iyi cihaz -olması gerek ip14 pro maxten sonra- ve sizi uzun süre üzmez. Tepe tepe kullanın ancak şarjdayken kullanmayın. Telefonlara iyi bakacağız derken asıl deneyimi unutuyoruz bir süre sonra. -yok ekran koruyucu al, 100 liralık yetmez git spigen olanı al, silikon kılıf aldın çok toz tutuyor aman hoparlörlere kaçar git deri olanı al- deriyi aldın ama kamera kısmını korumuyor git şeffaf al? koruma bitti, pili %20'ye kadar mı kullansa----- derken gidiyor da gidiyor abi-
 
iPhone pil yazılımı çok akıllı. Eğer bir rutin bulursanız kendisi zaten sizin alışkanlıklarınıza göre şarjı optimize ediyor. Özel bir şey yapmayın sadece şarjı azaldığı zaman şarja takın kendisi ayarlayacaktır.
 
Yuzde 20'nin altina dusurmeyin. Onun haricinde tam dolum yapmasinda sakinca yok yuzde 100'de cikarabilirsiniz. Sarj olurken mumkun mertebe konum, mobil veri, bt gibi baglantilari kapatin ve sarj esnasinda cihazla ugrasmayin.
 
%20 ila %85-90 civarı arasında kullanıyorum. Li-ion için en verimli aralık bu. Asla 0'a düşürmemeye veya 100'e çıkarmamaya özen gösteriyorum.
 
Bu kadar kasmanıza gerek yok. Farkındayım 40-50 bin lira paralar az değil ama bir süreden sonra takıntı haline geliyor. Kafanıza göre kullanın fazla takmayın derim ben. İstediğiniz kadar temiz kullanın bir süreden sonra takır takır düğmeye başlıyor. Benim pil sağlığı 10 ay boyunca %100'dü 4 ayda %7 düştü.
 

Geri
Yukarı