iPhone 14 Pro'dan S24+'a geçilir mi?

Bütçe
55000
S24+ değil de S24u çok daha iyi olur.
65.000TL de bana biraz tuzlu geldi hocam. İşlemci ve kamera haricinde büyük bir fark göremedim ve açıkçası iki büyük özellik de benim gibi aşırı sıradan bir kullanıcıyı pek etkilemez diye düşünüyorum.

Kamera olarak düz 15 den geride işlemci olarak da geride rakibi düz modeller ki pro ile fiyat olarak da rakip değiller.
İşlemcisi nasıl düz modelden geride oluyor? Exynos 2400 Snapdragon 8 Gen 3 gücünde. Verimlilik olarak biraz gerisinde sadece. Fiyat farkının bu kadar olmasının sebebi Apple politikası. 24+ 15 Pro ile rakip bile değil demek saçmalık hocam.

İşlemcisi nasıl düz modelden geride oluyor? Exynos 2400 Snapdragon 8 gen 3 gücünde. Verimlilik olarak biraz gerisinde sadece. Fiyat farkının bu kadar olmasının sebebi Apple politikası. 24+ 15 Pro ile rakip bile değil demek saçmalık hocam.

Elimde 14 Pro var kuzenimdeki S24+ çoğu testte geride kaldı testleri önemsemiyorum oyun oynarken de drop yaşadık kamerayı saymıyorum bile ki sen 15 Pro için rakip diyorsun. S22'den beri düz modellerde aynı ya da benzer sensörleri kullanıyor Samsung bu yüzden gece çekimleri ana kamerada kötü fakat ön kamerası gayet iyi. S24+ ile S24 Ultra arasında dağlar kadar fark var 15 Pro ile Pro Max de öyle fark yok yani S24 Ultra ikisinin rakibi. 2400 sentetik testere göre 8 gen 3 gücünde test ettiğim sürede çok fazla throttle sorunuyla karşılaştım geçen sene S23 Ultra kullanırken böyle bir şikayetim olmamıştı 2400 iyi olsa da bir A17 Pro veya 8 gen 3'ten uzak.

Elimde 14 Pro var kuzenimdeki S24+ çoğu testte geride kaldı testleri önemsemiyorum oyun oynarken de drop yaşadık kamerayı saymıyorum bile ki sen 15 Pro için rakip diyorsun. S22'den beri düz modellerde aynı ya da benzer sensörleri kullanıyor Samsung bu yüzden gece çekimleri ana kamerada kötü fakat ön kamerası gayet iyi. S24+ ile S24 Ultra arasında dağlar kadar fark var 15 Pro ile Pro Max de öyle fark yok yani S24 Ultra ikisinin rakibi. 2400 sentetik testere göre 8 gen 3 gücünde test ettiğim sürede çok fazla throttle sorunuyla karşılaştım geçen sene S23 Ultra kullanırken böyle bir şikayetim olmamıştı 2400 iyi olsa da bir A17 Pro veya 8 gen 3'ten uzak.
Kamera olarak geride olduğundan bahsettim zaten. Bu konuda fiyatına göre övülen S23'ü de pek beğenmiyordum. 24 ve Plus modelleri de iPhone cihazlardan geride; kontrast ve renk doygunluğu olarak özellikle. İkisi rakip bile değil demek için ekran, kamera, batarya, performans, tasarım, ve işletim sistemi olarak direkt fark atması lazım. Ekran ve batarya olarak s24+ direkt daha iyi zaten. Kamera olarak geride; performans olarak ise günlük kullanımda aslında çok yakınlar birbirlerine. iOS sisteminin getirdiği bazı stabilite artıları olsa da herhangi birinin çok önde olduğunu söyleyemem. Günlük kullanıcı farkı pek anlamaz bile. Özellikle ağır oyunlarda iPhone 14 dahi 24+, hatta Ultra'dan daha stabil performans verir ve fark burada ortaya çıkar. Optimizasyon Android cihazlarda maalesef sağlanamıyor. Topladığımızda performans olarak 15 Pro genel olarak önde diyebilirim. Tasarım kişiden kişiye değişir. İşletim sisteminden bahsettim fakat iOS daha stabil olsa da daha iyi demek değil. Ben Android özgürlüğünü daha çok sevdiğim için tercih ederim mesela. Daha stabil diyoruz da eskiye göre fark çok azaldı yine de. Genel olarak iki cihazın da birbirine üstün olduğu noktalar var. Kimine göre tasarım ve işletim sistemi olarak iPhone cihazlardır; kimine göre tam tersi. Yani rakip bile değiller söyleminiz aşırıya kaçmış. Belki daha iyi fakat fark devasa değil. Siz önde olduğu özellikleri sayıp geride olduğu özelliklerden bahsetmemişsiniz.

Ben sanırım elimdeki cihaz bitene kadar bekleyip 25 serisine bakacağım.

Kamera olarak geride olduğundan bahsettim zaten. Bu konuda fiyatına göre övülen S23'ü de pek beğenmiyordum. 24 ve Plus modelleri de iPhone cihazlardan geride; kontrast ve renk doygunluğu olarak özellikle. İkisi rakip bile değil demek için ekran, kamera, batarya, performans, tasarım, ve işletim sistemi olarak direkt fark atması lazım. Ekran ve batarya olarak S24+ direkt daha iyi zaten. Kamera olarak geride; performans olarak ise günlük kullanımda aslında çok yakınlar birbirlerine. iOS sisteminin getirdiği bazı stabilite artıları olsa da herhangi birinin çok önde olduğunu söyleyemem. Günlük kullanıcı farkı pek anlamaz bile. Özellikle ağır oyunlarda iPhone 14 dahi 24+, hatta Ultra'dan daha stabil performans verir ve fark burada ortaya çıkar. Optimizasyon Android cihazlarda maalesef sağlanamıyor. Topladığımızda performans olarak 15 Pro genel olarak önde diyebilirim. Tasarım kişiden kişiye değişir. İşletim sisteminden bahsettim fakat iOS daha stabil olsa da daha iyi demek değil. Ben Android özgürlüğünü daha çok sevdiğim için tercih ederim mesela. Daha stabil diyoruz da eskiye göre fark çok azaldı yine de. Genel olarak iki cihazın da birbirine üstün olduğu noktalar var. Kimine göre tasarım ve işletim sistemi olarak iPhone cihazlardır; kimine göre tam tersi. Yani rakip bile değiller söyleminiz aşırıya kaçmış. Belki daha iyi fakat fark devasa değil. Siz önde olduğu özellikleri sayıp geride olduğu özelliklerden bahsetmemişsiniz.

Temel 3 faktöre önem verilir işlemci kamera ve ekran bu üç özellik olarak S24+ sadece ekranda iyi o da tartışılır çünkü bilgim yok fakat yazılana göre S24+ önde ki Apple'a da ekranı Samsung üretiyor. Gündelik kullanımda arayüzde takılırken S23 ile S24U arasındakı fark bile hissedilmez. 2400 8 gen 3 gücünde nasıl düz modelden geride diyorsun Genshin ve Quwa gibi yüksek grafikli mobil oyunlarda dediğiniz gibi A15 ile bile sabit 60FPS alınabiliyor fakat 2400 45-50FPS arası dolaşıyor. Ha bu kötü demek mi kesinlikle hayır fiyat açısından her türlü S24+ daha avantajlı fakat üstün körü 15 Pro ile rakip demek abes kaçıyor yoksa S24 serisini kötüleme amacım yok Samsung'u daha çok seviyorum :D

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı