Samsung S24'ten iPhone 14 Pro Max'e geçilir mi?

Tartışılacak bir konu olduğunu düşünmüyorum hocam. Bir kamera sensörünün teknik performansı bellidir. ISO performansı, dinamik aralık ve düşük ışık performansı olarak Samsung'lar çok kötü. Fotoğraf işlemede konusunda da sıkıntıları var. Bazen güzel çekiyor bazen bir efekt uygulayıp fotoğrafı çöp ediyor. Şu an S25 Ultra ve 16 Pro Max kullanıyorum. 14 Pro Max, 15 Pro Max, S24 bunların hepsini kullandım kendi deneyimimi yazıyorum.

Haklısınız bazıları Samsung cihazların fotoğrafa koyduğu renk doygunluğundan dolayı kalitesinde fark olan cihazlarda bile Samsung seviyor ama o renk ayarını da her marka cihazda efekt olarak ekleyebiliyorsunuz.

Tartışılacak bir konu olduğunu düşünmüyorum hocam. Bir kamera sensörünün teknik performansı bellidir. ISO Performansı, Dinamik aralık ve düşük ışık performansı olarak Samsung’lar çok kötü. Fotoğraf işlemede konusunda da sıkıntıları var. Bazen güzel çekiyor bazen bir efekt uygulayıp fotoğrafı çöp ediyor. Şu an S25 Ultra ve 16 pro Max kullanıyorum. 14 Pro max, 15 Pro max, S24 bunların hepsini kullandım kendi deneyimimi yazıyorum.
Bazen cidden insanları anlayamıyorum.

Nasıl ya? Bende neden pil sağlığı 81'e düştüğü anda zar zor 4 saat gidiyor?

Zorlarsam oyun vb 2,5 bile oluyordu.

Hocam akşam görsel de paylaşabilirim isterseniz. Pil sağlığım %85, cihazı 2023 Nisan'da Batum'dan almıştım. Günlük kullanımım yukarıda yazdığım gibi, sabah %100 olarak çıkardığım telefon geceye kadar götürüyor beni.
Arama, mesaj - mail, sosyal medya, YouTube ve bunların yanında Letgo, dolap, sahibinden ve Gardrops uygulamalarında ürün sattığım için buralara da sık sık giriyorum. Bu şekilde kullanmama rağmen gün içerisinde şarja takma gereği duymuyorum. Telefonda oyun oynamıyorum. Arka planda uygulama yenilemelerim kapalı, düşük pil modu kapalı, parlaklık genelde orta seviyelerde ve gün içinde çoğunlukla Wi-Fi'a bağlı kullanıyorum.

Siz sanırım Samsung cihazların fotoğraflara koyduğu renk doygunluğunu seviyorsunuz evet o konu kişiden kişiye değişir.

Evet Samsung renk doygunlugunu iyi ayarlıyor ama her gördügüm IPhone'da gerçekçi bir çekim sunuyor sanki, bir de hep Samsung kullandım yani tam bilmiyorum belki Samsung applea göre daha canlıdır.

Evet Samsung renk doygunlugunu iyi ayarlıyor ama her gördügüm IPhone'da gerçekçi bir çekim sunuyor sanki, bir de hep Samsung kullandım yani tam bilmiyorum belki Samsung applea göre daha canlıdır.

Eğer denemek istiyorsanız 14pm güzel bir tercih olacaktır hala piyasası güzel bir model en kötü satarsanız diye düşünmekteyim.

Çok gerekli değil iki cihazda gayet güzel cihazlar ama eğer S24 düz modelse, 14 Pro Max bir gömlek üstte olan bir telefon. Kamera olarak aslında 14 Pro Max daha iyi ancak doğal çekim değil de işlenmiş fotoğrafları seviyorsan S24 daha iyi gelebilir.

İşte düz model oldugu için değişmeyi düşündürdü Ultra olsaydı değişmezdim fakat bu düz S24 o yüzden kafamı çok karıştırdı.

Eğer denemek istiyorsanız 14pm güzel bir tercih olacaktır hala piyasası güzel bir model en kötü satarsanız diye düşünmekteyim.

Alsam bile kolay kolay satacağımı düşünmüyorum zaten uzun süre götürebilecek bir cihaz belki Android'den iOS geçince alışma süreci olacak fakat çok da önemli değil. Yakın zamanda çıkmış her cihaz güzel beni kuşkuya düşüren S24 düz model olması Ultra olsaydı düşünmezdim iPhone 14 Pro Max'i.

İşte düz model oldugu için değişmeyi düşündürdü Ultra olsaydı değişmezdim fakat bu düz S24 o yüzden kafamı çok karıştırdı.

Hocam üstüne para vermeyecekseniz geçilir. Evde 14PM var cidden pili dışı epey güzel cihaz bir de şu iOS 18 olmasa. Ben olsam geçerdim.

S24'te bayağı güzel telefon ama son zamanlarda IPhone'un kullanıcıya yaşattıgı deneyimleri epey gözlemledim bence daha iyi o yüzden geçebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı