Kamera olarak geride olduğundan bahsettim zaten. Bu konuda fiyatına göre övülen S23'ü de pek beğenmiyordum. 24 ve Plus modelleri de iPhone cihazlardan geride; kontrast ve renk doygunluğu olarak özellikle. İkisi rakip bile değil demek için ekran, kamera, batarya, performans, tasarım, ve işletim sistemi olarak direkt fark atması lazım. Ekran ve batarya olarak S24+ direkt daha iyi zaten. Kamera olarak geride; performans olarak ise günlük kullanımda aslında çok yakınlar birbirlerine. iOS sisteminin getirdiği bazı stabilite artıları olsa da herhangi birinin çok önde olduğunu söyleyemem. Günlük kullanıcı farkı pek anlamaz bile. Özellikle ağır oyunlarda iPhone 14 dahi 24+, hatta Ultra'dan daha stabil performans verir ve fark burada ortaya çıkar. Optimizasyon Android cihazlarda maalesef sağlanamıyor. Topladığımızda performans olarak 15 Pro genel olarak önde diyebilirim. Tasarım kişiden kişiye değişir. İşletim sisteminden bahsettim fakat iOS daha stabil olsa da daha iyi demek değil. Ben Android özgürlüğünü daha çok sevdiğim için tercih ederim mesela. Daha stabil diyoruz da eskiye göre fark çok azaldı yine de. Genel olarak iki cihazın da birbirine üstün olduğu noktalar var. Kimine göre tasarım ve işletim sistemi olarak iPhone cihazlardır; kimine göre tam tersi. Yani rakip bile değiller söyleminiz aşırıya kaçmış. Belki daha iyi fakat fark devasa değil. Siz önde olduğu özellikleri sayıp geride olduğu özelliklerden bahsetmemişsiniz.