İnceleme iPhone 15 256 GB Kullanıcı Deneyimim

• Konuyu başlatan Jira
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 77
  • Görüntüleme 9.970
Bugün 60HZ panelli bir Android amiral gemisi çıksa arada pek fark olacağını zannetmiyorum hocam. Elbetteki frameler IOS'da çok daha stabildir ama farkın asıl sebebi bu cihazın arayüzünde hiçbir stutter yaşamamasından dolayı. 60 HZ eski bir Android getirin takılma yaşarsınız. O yüzden tâbi ki iPhone 15 daha akıcı olacak. iPhone 15 ayarında bir 60 HZ panelli amiral gemisi çıksa iPhone 15'i arkasından yakalayan bir akıcılık yaşarsınız diye düşünüyorum.

@aabcc Gündelik kullanımda problem yaratmıyor bana, oyun oynamıyorum zaten. Tek sıkıntısı ilerde 120 Hz bir iPhone'a göre akıcılık farkları daha belirginleşebilir eskidikçe.

Dediğim gibi bu paraya 60 Hz satmaları saçmalık ama 120 Hz koyarsa Pro satamayacağını da biliyor vs. Klasik Apple politikası.

Pil için 6-7 ay sonra bu yorumu yapamayacağından adım gibi eminim. iPhone'lar ilk alındığında bataryası mükemmel gider, kendimden biliyorum. Şarjı günlerce bitmez. Ama sonra çöküş başlar. Batarya hakkında sağlıklı bir yorum yapabilmek için üzerinden aylar geçmesi gerekli.

Ben de bugün telefonu 6:30'da şarjdan aldım ve 22 gibi eve geldim. 80 ile çıkmıştım 20 ile girdim. Instagram'ı tarayıcıdan açıyorum zira kesinlikle batarya sıkıntısı var. Onun dışında cihazın bataryası beklediğim gibi gidiyor.

Bence çentik o kadar kötü değil hatta Android'e göre çok daha iyi değerlendirmişler.

Bu Dynamic Island olayı seneler önce Samsung S10e'de yüzen bildirimler olarak gelmişti. Benzer şekilde bildirimler ekranın üstünde küçük adacık olarak çıkıyordu. Ama Samsung 4 sene boyunca o özelliği sadece bildirimler için tuttu. Apple'ın yaklaşımı ise daha verimli. Ben de Samsung kullanırken Dinamik Ada'yı basit bildirimlerden ibaret sanıyordum ama Apple burada güzel bir iş çıkarmış. Samsung'da bahsettiğim kısım:

Tabii ki de bir mühendislik harikası değil ama telefonun ergonomisini ve kullanım kolaylığını arttırıyor.

Ekran konusu ise bana göre kişisel bir konu.

Evet, standart bir 60 Hz değil. Hele ki parlaklık, renk canlılığı vs. denilince standart bir 60 Hz Android ekranı hiç değil. bana göre bu modelde yüksek Hz'li ekran olmaması batarya kaygısından geliyor. A16 değil de A17 ile gelseydi belki daha hızlı ekranı daha verimli çalıştırabilirdi telefon. Zira bu ekranlar ciddi batarya yiyor.

6.1 inc telefonu bilerek aldik, bataryanin kucuk oldugunu biliyoruz. Ben cok yogun kullanmadigim icin telefonu sorun yasayacagimi sanmiyorum. Ornegin bugun telefonu en son 18 saat once yuzde 78’e sarj ettim. Su an sarji 25. 20 olmadan sarja takip tekrar 80 seviyesinde cekecegim.

Batarya kullandikca asinan bir sey, bunu engelleyemezsin cunku dogasi boyle. Ama 6 7 aylik bir omur bicmek de abarti.

Dinamik Ada’yi ben de begendim. Buyuklugu rahatsiz etmiyor, uyumlu uygulamalarla kisayol olarak yonergeler cikarmasi da kullanimi keyifli yapip kolaylastiriyor.

60Hz 90Hz gibi gösteriyor dışında incelemenizi beğendim. Gayet yazılımsal olarak da donanımsal olarak da amiral gemisi telefonunuz hayırlı olsun. Genel düşüncelerim ise şöyle Apple ve genel hakkında: Donanimsal olarak 90Hz yoksa cihazdada olmayacaktır bence telefonda 120Hz gereksiz olsa da o özelliği isteyen adama amiral gemisi bu özelliği vermelidir. Ben telefon oyuncusu değilim telefonu arama+Google için kullanırım.
Apple MacBook'larda 8 GB 256 GB saçmalığını 'yükselebilir olsa neyse' telefonda ise 60Hz saçmalığını bitirmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir iki nesil içinde bitirecektir. Apple'in RAM, özellik cimriliği NVIDIA'nın VRAM cimriliği Intel'in yıllarca özelliksel benzer işlemcileri bir firmanın tekel olmaması gerektiğinin en büyük örneğidir.

Gayet güzel bence. Batarya ömrünü geliştirdiler mi bilmiyorum ama 3 sene rahat idare eder gibi duruyor, tabi ömür tamamen devir ile doğrusal orantılı mı bilemem.
Sabahları 80 ve üstü çektiğimde 1 gün boyunca bana normal kullanımda yetiyor. Çok yoğun kullanımda (arabaya bağlarsam ya da sık kullanırsam) 1 günü rahat çıkarmıyor ama zaten bu şekilde yoğun çok nadir kullanıyorum.

Bence de iyi. Pil sağlığının birçok faktörü vardır, devir sayısı da bunlardan biri. 1000 devir sayısına kadar garanti veriyor. Yılda ortalama 300 devir yapsan 3-4 yıl garantili rahat götürür. Sonrası artık duruma kalmış. Uzun kullanırsam (6-7 yıl, ki öyle düşünüyorum) batarya rahatsız etmeye başladığında değiştirip yola devam edilebilir 3-4 yıl daha.

Telefondan %90 oranında memnunum bu arada. Sıcakta aşırı ısınması ve hızlı şarj kaybı ve ara sıra yaşanan buglar dışında memnunum. Bir de kasada düşmemesine rağmen nokta nokta boya atması oldu bazı yerlerde, uzun kullanacağım için önemsemiyorum ama kronik gibi duruyor. @SideWinder Sen de yaşadın mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…