Kerem Evliyaoğlu
Hectopat
Daha fazla
Yaklaşık 2 hafta önce iPhone 15 aldım ve hayatımda ilk defa iPhone kullanıyorum. Genelde telefonlarımı uzun ömürlü olarak en az 5 sene şeklinde kullanabiliyorum. Fakat bunda pil ömrü muhabbeti olduğu için çok yormadan uzun ömürlü kullanmaya çalışıyorum. %20-%80 pil olayını birçok kişiden duydum ve izlediğim kadarıyla birçok kişi de önerdi. %20 olunca tak, %80 olunca çıkar. Fakat ne yazık ki bu her zaman mümkün olamıyor. Şu an şarjım %24 ve birazdan dışarı çıkacağım. Şarj da dışarıda lazım olacağı için şimdiden takmak zorunda kaldım. Şarj da artık 15 ile birlikte Type-C bağlantı olduğu için herkeste olamıyor maalesef. Böyle çok kasmam gerekiyor mu? İlla %20 olunca tak, %80 olunca çıkar gibisinden. %32'ydi kullana kullana %24'e kadar düşürdüm fakat %20 olmasını bekleyene kadar bu sefer şarj edemeyeceğim. Ne önerirsiniz? Uzun vadede pil ömrüm %100'ün altına hemen düşsün istemiyorum. Gerçi pil değiştiriliyor çok kasma da diyebilirsiniz fakat bilemiyorum. Ek olarak hızlıca %20 olsun takayım diye en yüksek parlaklıkta kullanıyorum bazen ve AirDrop Bluetooth bile açıyorum ki hızlı bitsin. Bunlar pil ömrünü kısaltır mı?
Son düzenleyen: Moderatör: