iPhone 15 pil sağlığı nasıl korunur?

Hocam kafa olarak tamamen aynıyız ben sadece iyileştirilmiş şarj açık şekilde kullanıyorum birde videoda gördüm adam otomasyon yapmış daha hızlı dolsun diye ekran parlaklığını kısıyor wifi bt kapıyor ve düşük güç moduna geçiyor otomasyon olarak yaptım bunları şuan öyle kullanıyorum.Bir zararı var mıdır ki ?
Düşük güç modunda şarj ettiğinizde cihaz yavaş şarj olur hiç fark etmediniz mi?
 
Ya zararını geçtim ben "daha hızlı dolsun diye ekran parlaklığını kısıyor Wi-Fi BT kapıyor ve düşük güç moduna geçiyor otomasyon olarak yaptım bunları şu an öyle kullanıyorum" şu işlemin mantığı yok, bir iki dakika hızlı olsa ne olur olmasa ne olur?

Zararı olsa ne kadar olur. Yani şu telefonlar hayatımızın bir parçası ama olmasa öleceğimiz şeyler değil. Pil sağlığı için bu kadar kafa yormanın manası yok. Basit bir şeyi alışkanlık edip kullanın olsun bitsin fazlasını aramaya ne gerek var.

Pili bu kadar düşünüyorsanız alın Xiaomi bilmem ne 120W şarjı var 30dk tut %100 olarak al, 20'de tak 15dk bekle 80'de al o zaman.
Hiç takmıyorum valla hocam videoda gördüm diye yaptım bir etkisi oldumu diye sorcak olursanız şarjda az ısınıyor eskiye göre.Birde ikinci tel olarak redmi note 12 pro 5g var 67 watt hızlı sarj aleti var bi takıyorum yarım saat 40 dkya full :D.

Düşük güç modunda şarj ettiğinizde cihaz yavaş şarj olur hiç fark etmediniz mi?
Spigenin 45w şarj aletini kullanıyorum pek fark edemedim.
 
Ya sana fix 20/80 kullan denemez. Optimize şarj gibi bir şey var onu aç %80'lerde şarjdan al 20'lere düştüğünde tak. Zaten %80'de bildirim veriyor ve yavaş şarja geçiyor. Çıktın dışarı 20'ye düştü diye şarj edecek yer falan mı arayacaksın. Alışkanlık olarak o arada tutsan yeter de artar, kendini boşu boşuna pil sağlığı düşmesin diye kasmana gerek yok.

Telefonumu aldığımda %74 pil sağlığındaydı zaten 8 ay boyunca şarjda da kullandım, Full'de şarj ettim, tüm pili de bitirdim %1 bile düşmedi. Pili değiştirdim 2/3 aydır aynı şekilde kullanıyorum hala daha %100
hocam sagolasın eline saglık tesekkurederım
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı