Literarycrawl
Hectopat
Daha fazla
Şarjın %20 altına inmeden şarja takmaya çalış ve %80 gibi fişten çek. Bir de mümkünse eğer TikTok tarzı bataryayı sömüren uygulamalara giriyorsan en azından daha az girmeye çalış.
Yani pil sağlığı için tiktoka daha az giriş yapmaya çalış demek oldukça saçma. o kadar para verip iPhone 15 alıyorsunuz ve pil sağlını korumak amacıyla tiktoka daha az girmeye çalış diyorsunuz. pil sağlını pil tüketimi etkilemez sadece eğer pil hızlı tükenirse cihaz ısınır bu neden pil sağlığı düşebilir fakat iphone 15 ile tiktokta cihazın kayda değer bir derecede ısınacağını hiç sanmıyorum.
Öncelikle pil sağlığından ani düşüşler oldukça normaldir. Pil sağlını etkileyen 2 faktör vardır. Birincisi tam doldurmak ve tam boşaltmaktır bu işlemden mecbur kalmadıkça kaçınmaya çalışın. Bir diğer faktör ise en önemlisi sıcaklıktır. Cihazı sıcaklıktan uzak tutun ne kadar çok ısınırsa pil sağlığı o kadar hızlı düşer. Bir de eğer 1000 döngüden önce pil sağlığı %80 altına düşerse (2 yıl içinde ) ücretsiz pil değişimi yapılıyor.Arkadaşlar aralık ayında pil sağlığım 99'du şu an 94. Bir anda çok hızlı düşmeye başladı, sebebi nedir? %5-%90 döngüsü yapıyorum ve orijinal şarj başlığı ve kablosu ile kullanıyorum. Sebebi ne olabilir? Olabildiğince de telefonu kullanmamaya çalışıyorum.