iPhone 15 vs S24

Bütçem 15 bin lira ve Samsung sahip olduğum cihaza 19000+6000 TL destek verdiği için S24 ön siparişi verdim. Ancak üstüne 10 daha koyup 15 almak mantıklı mı bilemediğim için danışmak istedim. Uzun yıllar Android kullandım, ilk defa şu an kullandığım iPhone 12 ile iOS deneyimledim. Benim için aralarında vazgeçilemez bir fark yok. Önemli olan, uzun süreli gitmesi, kamera, batarya ve optimizasyon. Sizce 10 bin lira farka değer mi daha eski bir cihaz için?

Kamera örneklerine göre iPhone 15 kamera olarak daha iyi gibi.

Bütçem 15 bin lira ve Samsung sahip olduğum cihaza 19000+6000 TL destek verdiği için S24 ön siparişi verdim. Ancak üstüne 10 daha koyup 15 almak mantıklı mı bilemediğim için danışmak istedim. Uzun yıllar Android kullandım, ilk defa şu an kullandığım iPhone 12 ile iOS deneyimledim. Benim için aralarında vazgeçilemez bir fark yok. Önemli olan, uzun süreli gitmesi, kamera, batarya ve optimizasyon. Sizce 10 bin lira farka değer mi daha eski bir cihaz için?

Kamera örneklerine göre iPhone 15 kamera olarak daha iyi gibi.

S24 daha iyidir hem fiyat hem de performans olarak.
Bir de 60 Hz sıktı artık.
Eğer S24 alacaksanız Snapdragon işlemcili olmasına özen gösterin.

Açıkçası ikisinin de arasında ahım şahım inanılmaz farklar yok S24'ün şarj süresi daha uzun gider. Optimazasyon konusunda ikisi de aynı sayılır. Bence iPhone 15'i zorlamanıza gerek yok gibi S24 de hayli hayli sağlam cihaz fiyat farkına değmez.

Bir telefonda en çok muhatap olduğumuz yer ekranı, haliyle deneyimi en çok etkileyen kısım da otomatik olarak ekranı olduğu için artık ben 2024 yılında 60hz dayatmasını mide bulandırıcı buluyorum. Kesinlikle S24 alın. Düz iPhone modelleri fiyatlarını hakketmiyor hiçbir şekilde alınmaz bence.

Sitesinden sipariş verdim, Türkiye pazarında Exynos geliyor, seçme gibi bir opsiyonum yok maalesef.
Exynos 2400 hem verimli hem de yeterli performansı sağlıyor. iPhone 15 ve S24 kafa kafaya sayılır. iOS daha optimize bir sistem. Kamerada ise iPhone 15 bir tık daha iyi gibi de çok yakınlar birbirlerine. S24 kamera guncellemesi aldıktan sonra daha iyi olabilir. 60 Hz cidden saçmalık ama.

Exynos 2400 hem verimli hem de yeterli performansı sağlıyor. iPhone 15 ve S24 kafa kafaya sayılır. iOS daha optimize bir sistem. Kamerada ise iPhone 15 bir tık daha iyi gibi de çok yakınlar birbirlerine. S24 kamera guncellemesi aldıktan sonra daha iyi olabilir. 60 Hz cidden saçmalık ama.

Kameraları alakasız, bir tık falan fark yok arada 5 tık 10 tık fark var, S24'ün kamerası IP14'ten daha kötü, arada ciddi bir kamera performansı farkı var.

Kameraları alakasız, bir tık falan fark yok arada 5 tık 10 tık fark var, S24'ün kamerası IP14'ten daha kötü, arada ciddi bir kamera performansı farkı var.
15'e gore bazi yerlerde kotu bazi yerlerde ayni. Bir yerlerinizden uydurup atmayın kor degiliz. Kendim de S24 kullanıyorum gelip burada bos fanboyluk yapma istersen. Akil seviyemizi kendinle karsilastirma. Karsilastirma videolari da bekliyorum bu arada ciddi fark var miymis uydurman gibi görelim. Ekleme yapayım S24 serisi kamera guncellemesi alacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı