iPhone 15 vs Samsung S24 Ultra

Bütçe
60000
S25 serisi için global fiyat değişikliği olduğuna dair haberler var. Doğru ise beklemeden S24 Ultra alınabilir, yanlışsa S25 serisi beklenebilir.

Ayni haberleri ben de gordüm 1299 dolar gibi bir fiyat söz konusu Ultra modeli için ve AI ile yaptıkları lansmandan sonra cok da yalanmış gibi gelmedi...

Sebebi ne acaba biraz detay verebilir misiniz?
BMW Mercedes ve Audi benzer özellikli arabaları marka fiyatlandırmasıyla satmaya çalışıyorlar. Bundan sonrası konfor. 50000TL'ye 60Hz ekran veriyor. Zamanında 41000'e Xiaomi 14'ler 120Hz ekranla geliyorlardı. IPhone 15 ile Xiaomi 14'ü bir kıyaslamanızı öneririm.

Ayrıca Android'de yıllardır olan:

NFC ile Ödeme: Bizim ülkemiz bankaları için yok.

Kişisel Erişim Noktası kişiselleştirmesi yok.

Wi-Fi Köprüsü yok.

Telefonun sesini bile butondan kapatıp açıyorum ya. Yalama olsa orası (ki oluyor araştırabilirsiniz) ne yapacaksınız? Gergin bir iş toplantısında veya kütüphanede telefonunuzun sesi zırzır ötse ne yapacaksınız?

Rahatsız Etme Modu falan demeyin. Her şeyi moda indirgeyemezsiniz.

Fotoğraflar'da bir videoyu tekrar tekrar izleme bile yok. 15 sn ilerletme bile yok. Kullanışsızlık akıyor.

Bu telefonu ben bir de ilk satın alanlardanım. Elime ilk geldiğinde aniden şebeke bile gidiyordu. Sinyal çekmeyen bir yerden çıkınca şebeke çalışmıyordu. Sinyal Yok'ta kalıyordu. Wireless'da çalışmıyordu. Yeniden başlatmam gerekiyordu.

Kapasitesiz de bataryaları var. İşte OS ile Optimizeymiş zart zurt falan diyorlar da kardeşim ben 50000TL para verip bunu alıyorsam benzer özellikte olmalı diğer cihazlarla. 4500 Miliampersaat nerede 3300 Miliampersaat nerede? (Yanlış hatırlamıyorsam 3300 küsür idi. Yanlışım varsa söyleyiniz.)

Önceden Apple daha iyiydi. Güncelleme yaparken bile önceden daha stabildi. Telefonlar kaynakları harika kullanıyordu. Artık bunu göremiyorum. Çok çok eskilerde IPhone kullandım bu sözleri boş söylemiyorum. Zamanının ilk 5S sahiplerinden biriyim. O telefon mesela müthiş bir telefondu ya. Gerçekten müthiş bir telefondu. Apple optimizasyonları denilen şeylerin o zaman gerçekten olduğunu söyleyebilirim. Şu an asla söyleyemem. Bu telefonun şarjı su gibi gidiyor. Bir de 25W'la şarj olurken bu telefonun deli gibi ısınma şaşkınlığı var üstümde. Onu da da daha atlatabilmiş değilim. İsteyen istediğini desin alana da kullanana da saygı duyuyorum ama ben çok hoşlanmıyorum telefondan.
Zamanında yazdım linç yedim şimdi sesleri çıkmıyor kimsenin.

Bir de bu pil kalitesizliği nedir arkadaş ya? Ben hayatımda ciddi manada çok telefon gördüm. Zamanında Huawei Mate 20 Pro kullandım. O telefon beni 7 sene falan idare etti. Kırıldığı için değiştireyim diye düşünürken hediye geldi. Ya o telefonu son 2 sene belki sadece günde birkaç kez takmaya başladım. Böyle bir cihaz olur mu ya? Huawei bataryalarına kalitesiz derler bir de.

Eskiden 3-4 model aşağı iPhone modelleri kasmazdı mesela şuan iPhone 13 kasmaya başladı.
Isınma sorunu, batarya sorunu, kapali işletim sistemi rahatça aksesuar alamama - bence bu bile önemli - 60k para verip hâlâ 60hz telefon üretmek falan şuan iPhone almak gösteriş merakindan başka bir şey olmuyor maalesef. Millet bir de S24 ultra iPhone dan ucuz ondan daha kötü diyor hahaah yerel fiyatlandırmadan habersiz.

Eskiden 3-4 model aşağı iPhone modelleri kasmazdı mesela şuan iPhone 13 kasmaya başladı.
Isınma sorunu, batarya sorunu, kapali işletim sistemi rahatça aksesuar alamama - bence bu bile önemli - 60k para verip hâlâ 60hz telefon üretmek falan şuan iPhone almak gösteriş merakindan başka bir şey olmuyor maalesef. Millet bir de S24 ultra iPhone dan ucuz ondan daha kötü diyor hahaah yerel fiyatlandırmadan habersiz.
Hocam bi tık abartmışsın İP13 kullanıyorum kasma falan yok.

Herkese merhaba, yeni bir telefon almayı düşünüyorum ve 60k ya yakın bir bütçem var. İlk başta iPhone 15 Plus 256 düşünüyordum sonrasında fızıksel olarak test edince 60 Hz ekran gözüme battı. Aynı parayla 512 GB S24 Ultra gibi bir amiral gemisi alabileceğimi fark ettim. Biraz araştırma yapınca telefonun kağıt üstünde Pro Max ile kapışabilecek özellikleri var. Kullanıcı yorumlarına bakınca iPhone arayüz ve kamera stabilizasyonu kısmında Samsung'a nazaran daha iyi yorumlar alıyor ama tüm karşılaştırmalar 15 Pro Max ile yapılmış. İlk çıktığı zaman benzer fiyat aralıklarında olmasından dolayı sanırım. Şu anki bütçem ile ya iPhone 15 512 GB alacağım ya da S24 Ultra 512 aralarında kaldım. Sizce ne yapmalıyım?

S24U varken iPhone 15 almam için Apple ekibinin yanında %20hisse vermeleri lazım.

Herkese merhaba, yeni bir telefon almayı düşünüyorum ve 60k ya yakın bir bütçem var. İlk başta iPhone 15 Plus 256 düşünüyordum sonrasında fızıksel olarak test edince 60 Hz ekran gözüme battı. Aynı parayla 512 GB S24 Ultra gibi bir amiral gemisi alabileceğimi fark ettim. Biraz araştırma yapınca telefonun kağıt üstünde Pro Max ile kapışabilecek özellikleri var. Kullanıcı yorumlarına bakınca iPhone arayüz ve kamera stabilizasyonu kısmında Samsung'a nazaran daha iyi yorumlar alıyor ama tüm karşılaştırmalar 15 Pro Max ile yapılmış. İlk çıktığı zaman benzer fiyat aralıklarında olmasından dolayı sanırım. Şu anki bütçem ile ya iPhone 15 512 GB alacağım ya da S24 Ultra 512 aralarında kaldım. Sizce ne yapmalıyım?
Telefonun 15 pro max ile kapisabilecek ozellikleri yok, benim fikrimce 15 pro max'ten bir tik daha iyi bir cihaz zaten ama ciddi farklari yok. Dediginiz karsilastirmaya gelirsek de ikisi denk cihaz degiller ama maalesef fiyatlarda denkler, tabii ki s24 ultra, kesinlikle uzmez emin olun. 14 pro max'ten bende gecmeyi dusundum ama sonra s25 ultra bekleme karari aldim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı