iPhone 16 alınır mı?

Annem de Honor90 var, benim 50 yıllık iPhone X yanında öyle bir söndü ki Honor'u benim alasım geldi :)

Honor benim de özellikle cihazlarını inceledikten sonra hayran olduğum bir marka oldu. 90, 200, 200 Pro ve magic 6 Pro'yu farklı zamanlarda incelemiştim ve test yapmıştım ufak çaplı. Pil yönetimi, performans dağıtımı gördüğüm en iyilerden biriydi. Yazılımı çok akıcı ve optimize. Elimdeki alalı 10güne yakın olan S24+ı iade etmemek için kendimi zor tutmuştum. Eğer Samsung ekosistemi içinde olmasaydım veya Honor'un kendi yapabileceği bir ekosistemi olsaydı direkt Honora geçerdim muhtemelen. Gerçekten Çin markalarına soğuk bakan biri olarak Honor çok beğendiğim bir marka. Samsung aşırı büyük bir atılım yapmazsa muhtemelen sonraki cihazım bu kaliteyle devam edeceği takdirde Honor Magic Pro serisinden olur. Bu sayede Samsung Android'de tek olmadığını anlarda rekabet ile gelişmeye çalışır en azından.

Honor benim de özellikle cihazlarını inceledikten sonra hayran olduğum bir marka oldu. 90, 200, 200 Pro ve magic 6 Pro'yu farklı zamanlarda incelemiştim ve test yapmıştım ufak çaplı. Pil yönetimi, performans dağıtımı gördüğüm en iyilerden biriydi. Yazılımı çok akıcı ve optimize. Elimdeki alalı 10güne yakın olan S24+ı iade etmemek için kendimi zor tutmuştum. Eğer Samsung ekosistemi içinde olmasaydım veya Honor'un kendi yapabileceği bir ekosistemi olsaydı direkt honora geçerdim muhtemelen. Gerçekten Çin markalarına soğuk bakan biri olarak Honor çok beğendiğim bir marka. Samsung aşırı büyük bir atılım yapmazsa muhtemelen sonraki cihazım bu kaliteyle devam edeceği takdirde Honor magic Pro serisinden olur. Bu sayede Samsung Android'de tek olmadığını anlarda rekabet ile gelişmeye çalışır en azından.

Magic muhabbetini bende çok beğendim. Diğer Çin markaları gibi ortaya boş bir alternatif Android koymamışlar gayet iyi çalışıyorlar.

Şahsen ben amiral gemisi Android ile iOS arasında hiçbir fark hissetmedim deneyim olarak. Hatta son 3 senedir IOS'un tek adamakıllı üstün yanı 2.el satış hızı ve ekosisteminin daha etkileşimli olması. Android olarak hangi cihazları kullandınız ki?

Fark var. Applerin stabilitesi farklı, Android'de mutlaka her hafta 1 veya 2 defa appi kapatıp açman gerekiyor yüklenmiyor bir sorun vs oluyor, IPhone'da bu olmuyor veya olutorsada çok daha seyrek oluyor.

Ayrıca kamerası ve renk doğruluğu çok daha iyi.

7 yıllık iPhone 6S bile güncelleme almayı bıraktı, git App Store'dan uygulamaları indir 2 GB ramiyle 8 GB RAM'li Xiaomi'nin, 6 GB RAM'li Samsung'un 15-20 binlik telefonlarından uygulamaları daha düzgün crash yemeden açar, iPhone farkı çok net var ve aradaki fark ta kapanmadı, kapanmyacak, kapanamazda.

Ne zaman ki markalar Apple veya Huawei gibi kendi App Store'unu geliştirir, işte o zaman Apple'a rakip olabilirler, şu an hiçbiri rakibi değil, Huawei'de ban yediği için Google sorunlu, çipleri geride o yüzden değil. Android yapısı gereği Apple'a kaybetmeye mahkum, bu yapıdan Samsung Exynos işlemcileri düzgün üretmeye başladıktan sonra Android dışında kendi işletim sistemini geliştirirse ( mininmum 10 yıl ) ancak o zaman rakip olabilir, 2040a kadar Apple ezmeye devam edecek.

Fark var. Applerin stabilitesi farklı, Android'de mutlaka her hafta 1 veya 2 defa appi kapatıp açman gerekiyor yüklenmiyor bir sorun vs oluyor, IPhone'da bu olmuyor veya olutorsada çok daha seyrek oluyor.

7 yıllık iPhone 6S bile güncelleme almayı bıraktı, git App Store'dan uygulamaları indir 2 GB ramiyle 8 GB RAM'li Xiaomi'nin, 6 GB RAM'li Samsung'un 15-20 binlik telefonlarından uygulamaları daha düzgün crash yemeden açar, iPhone farkı çok net var ve aradaki fark ta kapanmadı, kapanmyacak, kapanamazda.

Ne zaman ki markalar Apple veya Huawei gibi kendi App Store'unu geliştirir, işte o zaman Apple'a rakip olabilirler, şu an hiçbiri rakibi değil, Huawei'de ban yediği için Google sorunlu, çipleri geride o yüzden değil. Android yapısı gereği Apple'a kaybetmeye mahkum, bu yapıdan Samsung Exynos işlemcileri düzgün üretmeye başladıktan sonra Android dışında kendi işletim sistemini geliştirirse ( mininmum 10 yıl ) ancak o zaman rakip olabilir, 2040a kadar Apple ezmeye devam edecek.

1. 2 GB RAM'li olup 8 GB RAM'li bir Android'den daha iyi çalışan bir iPhone söyler misin? Bu arada gidip de A ya da M serisi DDR4 RAM'li cihaz atma. Adaletli olsun. Buradaki olay işlemci. Gidip de S serisinin ultrası veya sorunsuz bir Plus'ını kullanmadan yorum yapıyorsun. Ben 13pm, 14 Pro Max deneyimledim, 15pm deneyimledim. 16 Pro'da. 14 Pro Max'e kadar iki tarafında seçilme sebepleri vardı. Ama S23 Ultra ile 14 Pro Max, S24 Ultra ile 15 Pro Max karşılaştırmasında Apple'yi seçmek için tek sebep ekosistemin vardır ya da alışmışsındır ondan seçersin. Başka bir gereği yok. Güncelleme olarak Samsung artık 7yılı sabit hale getirdi bu da Apple'nin önüne atar.
2.kamera doğruluğu kişisel şahsen ben doygun renkleri daha çok seviyorum. Kendine özgü bir olayı artı olarak anlatman komik.
3. Exynos şu anda sorunsuz denecek kaliteye erişti. Gidip de 80binlik Apple ile 20binlik Samsung'u karşılaştırırsan adaletsiz olmaz mı? Ki zaten 28bin TL olan S23'ün bile 38binlik iPhone 13'ten iyi olduğu gerçeği varken bu yorumun fanboyluktur. Bu arada 2040ı beklemene gerek yok iyi sallamışsın orada.
Yaklaşık 2 sene önce Android kanadı(Xiaomi bahsetmiyorum Xiaomi kötü), özelliklede Samsung Apple'nin önüne geçti. S23 serisi üstüne S24 serisi. Apple 17 serisi ile farkı kapayabilecek mi bilmiyorum ama şu an önde olan taraf Samsung. Apple iyice paraya çevirdi işi.
Kendi işletim sistemi gelişmeden Samsung Apple'yi geçemez cümlesini steve jobs kurmaz. Olay o şekilde yürümüyor sen yanlış anlamışsın
Misal bakalım
S23 Ultra vs 14 Pro Max: Samsung önde.
S24 Ultra vs 15 Pro Max: Samsung önde
S23 vs iPhone 13: Samsung önde
S24 Vs iPhone 15(sorunlu): Samsung Önde
23+ vs iPhone 15: Samsung önde
S24+ vs iPhone 15/14pm/14Pro: Samsung önde.
S23 FE vs iPhone 12: Samsung önde
S24 FE vs iPhone 12: Samsung önde
Üstelik bu karşılaştırmalarda Samsung daha ucuz olan taraf.
Samsung özellikle son 2 senede ağır fark attı. Üstelik 15 serisi almak saçmalıktır. Sorunlu bir seri.
Yok neymiş IOS'da kafan rahat güncelleme gelince bir şey olmuyor diyorlardı al sana iOS. iOS 18 geldi pil sorunları, kasma iddiaları, çökme iddiaları dolu ortalık.
Yine de iOS fanboyu biri cevabını bu kadar uzun yazmasın şimdi pil sağlığı falan düşer😃

B

1. 2 GB RAM'li olup 8 GB RAM'li bir Android'den daha iyi çalışan bir iPhone söyler misin? Bu arada gidip de A ya da M serisi DDR4 RAM'li cihaz atma. Adaletli olsun. Buradaki olay işlemci. Gidip de s serisinin ultrası veya sorunsuz bir Plus'ını kullanmadan yorum yapıyorsun. Ben 13pm, 14 Pro Max deneyimledim, 15pm deneyimledim. 16 Pro'da. 14 Pro Max'e kadar iki tarafında seçilme sebepleri vardı. Ama S23 Ultra ile 14 Pro Max, S24 Ultra ile 15 Pro Max karşılaştırmasında Apple'yi seçmek için tek sebep ekosistemin vardır ya da alışmışsındır ondan seçersin. Başka bir gereği yok. Güncelleme olarak Samsung artık 7yılı sabit hale getirdi bu da Apple'nin önüne atar.
2.kamera doğruluğu kişisel şahsen ben doygun renkleri daha çok seviyorum. Kendine özgü bir olayı artı olarak anlatman komik.
3. Exynos şu anda sorunsuz denecek kaliteye erişti. Gidip de 80binlik Apple ile 20binlik Samsung'u karşılaştırırsan adaletsiz olmaz mı? Ki zaten 28bin TL olan S23'ün bile 38binlik iPhone 13'ten iyi olduğu gerçeği varken bu yorumun fanboyluktur. Bu arada 2040ı beklemene gerek yok iyi sallamışsın orada.
Yaklaşık 2 sene önce Android kanadı(Xiaomi bahsetmiyorum Xiaomi kötü), özelliklede Samsung Apple'nin önüne geçti. S23 serisi üstüne S24 serisi. Apple 17 serisi ile farkı kapayabilecek mi bilmiyorum ama şu an önde olan taraf Samsung. Apple iyice paraya çevirdi işi.
Kendi işletim sistemi gelişmeden Samsung Apple'yi geçemez cümlesini steve jobs kurmaz. Olay o şekilde yürümüyor sen yanlış anlamışsın.
Misal bakalım.
S23 Ultra vs 14 Pro Max: Samsung önde.
S24 Ultra vs 15 Pro Max: Samsung önde.
S23 vs iPhone 13: Samsung önde.
S24 vs iPhone 15(sorunlu): Samsung önde.
23+ vs iPhone 15: Samsung önde.
S24+ vs iPhone 15/14pm/14Pro: Samsung önde.
S23 FE vs iPhone 12: Samsung önde.
S24 FE vs iPhone 12: Samsung önde.
Üstelik bu karşılaştırmalarda Samsung daha ucuz olan taraf.
Samsung özellikle son 2 senede ağır fark attı. Üstelik 15 serisi almak saçmalıktır. Sorunlu bir seri.
Yok neymiş IOS'da kafan rahat güncelleme gelince bir şey olmuyor diyorlardı al sana iOS. iOS 18 geldi pil sorunları, kasma iddiaları, çökme iddiaları dolu ortalık.
Yine de iOS fanboyu biri cevabını bu kadar uzun yazmasın şimdi pil sağlığı falan düşer😃

Beni en çok delirten şey, 120Hz video çekerken inanılmaz bir lens titremesi oluyor iğrenç bir durum.

Merhaba arkadaşlar iPhone 16 düşünüyorum 8 GB RAM, yeni işlemci yeni soğutma sistemi, telefoto kamera, 48MP 2X, yapay zeka özellikleri cezbediyor 60 Hz olması cidden kötü.
15 Pro almayı düşündüm stoku bitmiş 6 bin liralık fark verilebilirdi 16 Pro da çok pahalı geliyor aslında Samsung'ta olabilir ama iPhone stabilliği değeri düşmeden satmak çok daha iyi Samsung'un kamerası bir garip geliyor. Ne önerirsiniz bana 15 al 15 Pro şurada var falan Samsung al şu şu nedenden diyerek tavsiye verirseniz sevinirim.

Düz 16 almak pek akıl karı değil. S24+ alabilirsin bence.

Çok ağır aypon fanboyusun. Bu forumda sana defalarca haksız ve yanlış bilgi paylaştığın gösterildiği halde belirli aralıklarla saçmalamaya devam ediyorsun. Yine saçma sapan gerçeklikle alakası olmayan bir yazı yazmışsın.

İphone kıyaslayacaksan eşdeğer olan amiral gemisi Android telefonlar ile kıyasla. Giriş seviyesi androidler ile değil.

Ne zaman ki markalar Apple veya Huawei gibi kendi App Store'unu geliştirir, işte o zaman Apple'a rakip olabilirler, şu an hiçbiri rakibi değil, Huawei'de ban yediği için Google sorunlu, çipleri geride o yüzden değil. Android yapısı gereği Apple'a kaybetmeye mahkum, bu yapıdan Samsung Exynos işlemcileri düzgün üretmeye başladıktan sonra Android dışında kendi işletim sistemini geliştirirse ( mininmum 10 yıl ) ancak o zaman rakip olabilir, 2040a kadar
Apple ezmeye devam edecek.
A53'ü kullandığım 1.5 yıl boyunca sanırım 6-7 kere uygulama çökmesi yaşadım. Şu anda ise S24 kullanıyorum ve 1 kere ana ekran çöktü. Geçenlerde karşıma 10 tane iOS ana ekranı çökertme videosu çıkmıştı. O sorun düzeltildi ama iOS 18.1 betasında olması lazım çökme yine vardı. Artık eski iOS olmadığı gibi eski Android'de yok. Ama sen acınası durumda olan bir Apple fanı olduğun için bunu anlamıyorsun. S24 çıktığı zamanlarda seninle tartışmıştım saçma sapan kaynağı olmayan şeyler söylüyordun. Hala aynısın. Ne oldu külüstür iPhone 11'i bırakıp Android'e mi geçtin? Android ile atmışsın yorumu da. Ya da sen de her Apple fanboyu gibi 35 tane cihaz mı kullanıyorsun? iPhone 6s diyorsun XS Max bile iOS 17'de batırdı. Arkadaşım kullanıyordu yanımda kaç kere bug ile karşılaştı. Aynı zamanda Instagram uygulamasında da ilk girdiğinde ufak tefek takılmalar oluyordu. "2040'a kadar Apple ezmeye devam edecek" cümlesinin saçmalığını anlamıyorsun değil mi oradan? Çok gereksiz bir Apple fanısın. Xiaomi fanlarından da betersin. Ek olarak Huawei'nin App Gallery uygulamasının oldukça benzeri Galaxy Store'da var. Evet App Gallery daha gelişmiş ancak çok da farkları yok. Neyse iPhone 11 külüstürünün S23 FE'den daha iyi çektiğini söyleyen biri için fazla yazdım sanki.

Konu sahinin sorusuna gelirsek bence iPhone 16 serinin en olmuş telefonu. Pro'da neredeyse bir yenilik yok. Android istemiyorsanız alınabilir ama 15 Pro almaya çalışın derim. 60 Hz bir telefona 60000 TL vermek saçma geliyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı