iPhone 16 alınır mı?

Nasıl daha iyi hissettiriyor hocam IPhone'da 60kere yenilemiyor mu ekranı? Bende kullandım hem iPhone hem Samsung IPhone'nin 60Hz olduğunu 120Hz alıştıktan sonra kabak gibi anlıyorsun. iPhone kalitesi başka diye bir şey yok, iOSa alışmak ve Android'e alışmak var.

Satacaksan iPhone al ama bu fiyatta S24u çok çok çok daha iyi olur. Ama satacağın için 2.el bulursan iPhone 16 Pro bulamazsan 15 Pro bakmaya çalış ama 15 serisi önermem. Isı ve verimlilik sorunları var. iPhone 16'da hiç alınmaz.

Yıllarca Android de kullandım IOS'ta. Ama IOS'ta aldığım kalite hissiyatını Android'de yaşayamadım.

Yıllarca Android de kullandım IOS'ta. Ama IOS'ta aldığım kalite hissiyatını Android'de yaşayamadım.

Şahsen ben amiral gemisi Android ile iOS arasında hiçbir fark hissetmedim deneyim olarak. Hatta son 3 senedir IOS'un tek adamakıllı üstün yanı 2.el satış hızı ve ekosisteminin daha etkileşimli olması. Android olarak hangi cihazları kullandınız ki?

Şahsen ben amiral gemisi Android ile iOS arasında hiçbir fark hissetmedim deneyim olarak. Hatta son 3 senedir IOS'un tek adamakıllı üstün yanı 2.el satış hızı ve ekosisteminin daha etkileşimli olması. Android olarak hangi cihazları kullandınız ki?

Yeni amiral sınıf Android'leri uzun süre kullanamadım sadece inceleyecek kadar fırsatım oldu. İncelediğimde ise hala iOS daha cazip geliyor. Tabii ki son yıllarda artı olarak getirdikleri özellikler özellik denilemez düzeyde. Apple nasıl bir işlemci çıkarıyorsa gerçekten hani Amerikan ve Japon donanma farkı gibi oluyor.

Dostum kullanırsın, kağıt değerlerinde Samsung daha iyi evet. iPhone çok pahalı fiyatlarda evet ama gerçekten iPhone kalitesi bilmiyorum ayrı bir durumda. iPhone X, 11 Pro, 14 Pro, 15 Pro, 16 Pro, hepsini kullanma fırsatım oldu. Öyle bir 60Hz yapıyorlar ki Samsung'un 120Hzinden daha iyi hissettiriyor. 16 alırsan çok uzun süreler kullanırsnı.

Şu kadar cihazı deneyimlemişsin yaptığın yoruma bak. Hiçbir düz seri alınmaz. Ben 14 Pro Max kullanıyorum 11'im de var 14 Pro Max'i bırakıp elime 11'i alınca afallıyorum gözlerim aşırı yoruluyor.

Bende katılıyorum o yüzden istiyorum geçen arkadaşın iPhone 11'i o kadar kaliteli geldi ki

iOS arayüzü daha animasyonlu ve akışkan. Güzel hissiyatı var. Sen bir de ProMotion ekranlı Pro modelleri kullan. :)

Şu kadar cihazı deneyimlemişsin yaptığın yoruma bak. Hiçbir düz seri alınmaz. Ben 14 Pro Max kullanıyorum 11'im de var 14 Pro Max'i bırakıp elime 11'i alınca afallıtyorum gözlerim aşırı yoruluyor.

iOS arayüzü daha animasyonlu ve akışkan. Güzel hissiyatı var. Sen bir de promotion ekranlı Pro modelleri kullan. :)

Hocam zaten bende Pro alınması tarafındayım. Ama düz 15 fiyatına göre alınabilecek en iyi telefon sadece bunu söyledim.

Yeni amiral sınıf Android'leri uzun süre kullanamadım sadece inceleyecek kadar fırsatım oldu. İncelediğimde ise hala iOS daha cazip geliyor. Tabii ki son yıllarda artı olarak getirdikleri özellikler özellik denilemez düzeyde. Apple nasıl bir işlemci çıkarıyorsa gerçekten hani Amerikan ve Japon donanma farkı gibi oluyor.

Ben imkan oldukça iki markayı testlerle karşılaştırmaya çalışan biriyim. S21 serisine kadar Apple cidden iki adım önde kalite sunuyordu ama S22 serisi ile neredeyse kapandı fark. Şu anda ise S23 serisi ile öne geçen Samsung, S24 serisi ile farkı açtı ve 16 serisine bakacak olursak S25 serisinde bir afallama yaşanmazsa Apple öyle 1-2 nesil cihazla kapatılamayacak bir farkla geriye düşer hale gelecek. Özellikle One UI 7 ile hantal yazılımdan kurtulan Samsung ciddi bir sıçrama yapacaktır.
Bu arada not söyleyeyim, Apple Samsung kavgası yapmıyorum. İkisi de taş gibi cihaz yapan markalar ama durum bu.

Ben imkan oldukça iki markayı testlerle karşılaştırmaya çalışan biriyim. S21 serisine kadar Apple cidden iki adım önde kalite sunuyordu ama S22 serisi ile neredeyse kapandı fark. Şu anda ise S23 serisi ile öne geçen Samsung, S24 serisi ile farkı açtı ve 16 serisine bakacak olursak S25 serisinde bir afallama yaşanmazsa Apple öyle 1-2 nesil cihazla kapatılamayacak bir farkla geriye düşer hale gelecek. Özellikle One UI 7 ile hantal yazılımdan kurtulan Samsung ciddi bir sıçrama yapacaktır.
Bu arada not söyleyeyim, Apple Samsung kavgası yapmıyorum. İkisi de taş gibi cihaz yapan markalar ama durum bu.

Ben her zaman bu tarz konuşmalara katılıyorum ve tarafsız objektif bakıyorum. Apple çok iyi inovasyonlar yapamıyor artık.

Tabii ki de aynı fikirdeyim. Fanboyluk değil amacımız, vatandaş olarak verilen fiyata aldığımız hizmete bakıyoruz. Samsung'un öne geçmesi belki Apple kanadında bir hareketlenme yaratır.

60k verip düz iphone mu alacaksınız? Ki aynı paraya S24U alabilecek iken. Türkiye çok garip telefon konusunda.
Düz iphone alınmaz. Apple kalitesi için pro aşağı almamanız gerekli. İlla apple istiyorsanız stok bekleyip iphone 15 pro almanız daha iyi olacaktır.
Yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi 60hz apple yok 120hz Android gibiymiş falan inanmayın. Öyle bir dünya yok.
Apple fanboylar genelde giriş sınıfı Android cihazlarla karşılaştırdıkları için daha iyi olduğunu zannediyorlar yada amiral sınıfı bir Android telefon alacakları paraya düz iphone aldıkları için daha iyi olduğuna kendilerini şartlıyorlar.

Türkiye'de Samsung gerçekten çok güzel fiyatlandırma yapıyor. Bunun kıymeti genelde bilinmiyor. Ben yurt dışında S23+ aldım ki burada İphone 14 Pro ile neredeyse aynı fiyatta idi. Tercih ve prensip meselesi olarak Apple değil Samsung aldım. Elmaymış, statüymüş işim değil. Sizler Türkiye'de nasıl o fiyatları bayılıp iphone alıyorsunuz anlamak zor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı