iPhone 16 alınır mı?

🤣🤣🤣 Ben 13 Pro Max'ten 15 Pro'ya geçince bile arada dağlar kadar fark olduğunu gördüm,
Yani 11 ile 16 aynı mı şimdi?
Aynı mı yazıyor orada güzel kardeşim benim. İstediğin testlere bakabilirsin, iPhone 11'den beri kameraların kalitesi birbirine benzer kalitede diyorum, ki öyle de. Bende 15 var, kuzenimde 16 pro benim aradaki farkı gözüm seçmiyor şahsen.
 
Dostum iPhone 13 kullaniyorum ama klavyesi bile gözükmeyen ekranı kırık mürekkep akmış TECNO SPARK 8C kullanıyorum. iPhone şarjda, vesselam.

İlk çıktığında MI 13T serisini inceleme fırsatım oldu ve muazzam bir telefon. 144 HZ ekran sunabiliyor. Çok kaliteli bir ekran ve 67w şarj adaptörü ile (üstüne üstlük kutusundan çıkıyor.) dakikalar içerisinde şarjı fulleyebikiyorsun. Öyle yok 80 den sonra hızlı şarj et yavaş şarj et diye bir muhabbet yok.

Apple'ın PRO MAX serisi dışında ipledigi bir model yok. Gidip düz 11 den 16 ya kadarda alsan mutlu olmazsın. Neden 3 katı altına 144 hz li bir telefon almak varken çöp 60 hz bir telefon aldım dersin sonra. Apple alınacaksa PRO MAX altına dusulmemeli. Eğer ille de Apple da diretiyorsan biraz daha (6 ay falan olur herhalde) bekleyip, birikim yapıp PRO MAX modellerine yönel. Çünkü kamera, işlemci, büyüklük, batarya kullanımı konusundan en baba cihazlar onlar. He paran belliyse de çokta kasmamak lazım. Şami çin çan çon diye dalga geçiyor herkes ama ben de Samsung'tan nefret ediyorum. MI marka T serilerine bir göz at. Yeni 14 serisi çıktı bir dolaş gel bence.
 
Kusmamak için sayfaları atladım. Adamlar ciddi ciddi baz model iPhone öneriyor/savunuyor. 2 seçenek var 60 Hz savunmak için, ya fanboysun ya da göz muayene zamanın gelmiş. 60 ile 120 Hz arasında fark yok denebilmek için bilimsel yada duygusal olarak hiçbir imkan yok.

S23 kullanan birisi olarak S23 ve sonrasında Android tekrar inşa edildi bana göre. Animasyonlarım kapalı, her şey mermi gibi tak tak açılıyor. 1 yıldır telefonu güç tasarrufunda kullanıyorum, 80-20 arasında 1 gün götürüyor. Oyun hariç 120Hz kullanmıyorum bile ama evdeki monitör 4K 165Hz.
 
Beklenti önemli. Bir sürü Android cihaz piyasada mevcut. Yarı fiyatına belki düz 16'dan çok çok daha iyi cihazlar vardır ama ben paramın tamamen erimemesinden karşıyım. En önemliside güvenlik arkadaşım. Evet Android cihazların kendi içerisinde güvenlik duvarı mevcut ve sağlayıcılar düzenli olarak güvenlik güncellemesi getiriyor ama Android'in açık kaynak kodlu oluşundan dolayı ve 3.parti yazılımları yüklenebilmesinden dolayı bilgilerinin çalınması iOSa göre çok daha muhtemel yoksa zamanında Symantec 2019 raporlarına baktığımızda yüzde 98 Android'e saldırıların düzenlendiği check point research Mobile Security raporlarına baktığımızda Android telefonların cihaz çeşitliliği daha fazla olduğu için saldıların yine Android'de daha fazla olduğu görülmektedir. He bu demek değilki IOS'da olmuyor zamanında IOS'da pegasus spyware virüsü vardı. IOS'un en büyük güvenlik açığı olarak tarihe geçti. Kısacası böyle cihazlar kötü değil hepsi iyi ama benim tercihim bu kadar para vereceksem iPhone olurdu. Ülkedeki iPhone çılgınlığı ortada insanlar hala 11'e deli gibi para verirken şu an 11'in yerini 13 alacak. Sonra 15 alacak. Bugün 15 alsam şundan 5 sene sonra çöpe atacağıma satma hakkım olur. Maalesef keşke böyle bir algı olmasa. Yoksa Samsung ve benzer markaların cihazları bana göre amiral gemileri hem kağıt üstünde hem kullanımda performans olarak daha iyi ama günün sonunda yukarıdaki dediklerim kullanıcı tarafında daha ağır basıyor. Bazen ürünün kendisine değil markaya para verirsin diye bir algı vardır bu da onlardan biri.
 
Guvenlik konusunda yorum yapayim Samsung cihazlarin diger Android cihazlara gore cok cok daha guvenli oldugunu dusunuyorum. Ozellikle S serisi ve Fold serisinin. Knox gercekten iyi koruma sagliyor biraz arastirmistim. Hatta APK olayini saymazsak Apple kadar güvenli bir marka Samsung. APK yuklerken de sorumluluk kullaniciya ait. Ben de APK yukluyorum ama telefonumda bir sorun yok. Ama dogru 3. parti uygulama yukleme mevzusu Apple'i daha guvenli yapiyor.
 
Aynı mı yazıyor orada güzel kardeşim benim. İstediğin testlere bakabilirsin, iPhone 11'den beri kameraların kalitesi birbirine benzer kalitede diyorum, ki öyle de. Bende 15 var, kuzenimde 16 Pro benim aradaki farkı gözüm seçmiyor şahsen.

Dostum kesinlikle aynı degil, bak 11 ile 16 arasında dağlar kadar fark var.
Aksini iddia eden iPhone kullanmamıştır.
 
Dostum kesinlikle aynı degil, bak 11 ile 16 arasında dağlar kadar fark var.
Aksini iddia eden iPhone kullanmamıştır.
Brocum anlamıyor musun, anlatamıyor muyum. 3. kez söylüyorum aynı demedim. Ama 11'den 16'ya geçtiğini hissettiren bir fark yok. 2 cihazla da fotoğraf çek, storye yükle 10 kişiden 3-4 kişi falan anlar 16'ya geçtiğini.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı