Çözüldü iPhone 16 Pro hangi model kodu alınmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

evrN

Hectopat
Merhaba bugün ZA/A kodlu iPhone 15 Pro'mu sattım. Yine yurt dışı cihaz olarak 16 Pro alacağım ancak bunlarda hangi model kodu veya hangi ülke almalıyım? 15 Pro'yu alırken burada okumuştum ve CH/A cihazlarında Wi-Fi yerine WLAN yazıyordu bunları satarken alıcıya anlatması vs. daha zor olduğu için ZA/A modelini tercih etmiştim. Peki ya iPhone 16 Pro'da hangi modeli tercih etmeliyim?

Not: Wi-Fi yerine WLAN yazmamalı çünkü yurt dışı cihazı satması zaten uzun iş elimdeki cihazı çıkartırken bile canım bayağı sıkıldı insanlara laf anlattım bir de WLAN yazarsa takıntılılar hem fiyat düşürüyor hem de anlatması çok uzun sürüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yine yurt dışı cihaz olarak 16 Pro alacağım ancak bunlarda hangi model kodu veya hangi ülke almalıyım?

Avrupa bölgesi A3293 yani sonu QN/A ile biten modelleri alabilirsin, onlarda Wi-Fi yazar.
A3294 yani CH/A ile biten modellerde WLAN yazar dediğiniz gibi.

Çözüm
Avrupa bölgesi A3293 yani sonu QN/A ile biten modelleri alabilirsin, onlarda Wi-Fi yazar.
A3294 yani CH/A ile biten modellerde WLAN yazar dediğiniz gibi.

Hocam A3294 aldım yani Çin modeli. WLAN yazıyor ama kullanıma hiçbir etkisi yok. İzmir'de sadece Pro Max serisinde bulabildim Wi-Fi yazan cihaz onun harici ZA/A cihazı için ekstra 4000TL fiyata eklediler. Telefoncuya sorduğumda "bence 4000TL'ye gerek yok zaten kimse Wi-Fi wlana takılmıyor o parayla yer içersin kardeşim." cevabını aldım bende bu sebepten CH/A cihazı aldım WLAN yazsada en azından garantili seri oradan kurtarıyor.

Not: Garantili seri dediğime bakmayın eğer cihaz kayıtlı değilse garanti Türkiye'de geçersiz. Sadece ayarlar kısmında garanti var diyor.

Hocam A3294 aldım yani Çin modeli. WLAN yazıyor ama kullanıma hiçbir etkisi yok. İzmir'de sadece Pro Max serisinde bulabildim Wi-Fi yazan cihaz onun harici ZA/A cihazı için ekstra 4000TL fiyata eklediler. Telefoncuya sorduğumda "bence 4000TL'ye gerek yok zaten kimse Wi-Fi wlana takılmıyor o parayla yer içersin kardeşim." cevabını aldım bende bu sebepten CH/A cihazı aldım WLAN yazsada en azından garantili seri oradan kurtarıyor.

Not: Garantili seri dediğime bakmayın eğer cihaz kayıtlı değilse garanti Türkiye'de geçersiz. Sadece ayarlar kısmında garanti var diyor.

Biliyorum hocam en iyisini yapmışsınız telefoncu arkadaş doğru söylemiş, gerek yok. Siz konu açarken satarken uğraştırıyorlar WLAN vs. yazınca dediğiniz için attım. Yoksa ben de daha WLAN yazısına takılanı görmedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı