iPhone 16 Pro vs S24 Ultra

Devir falan değiştiği yok hacı Apple bu sektörün en iyisi.
Niye? Sen dedin diye mi? Sebeplerini soylesene hadi. Yoksa Android 2 yil sonra kasiyor mu tuh ya. Yaptigin bir yoruma baktim hesabindan az cok oyle bir sey demek istemişsin. Hadi say sacma sapan nedenlerini kestirip atma sayabiliyorsan.
Samsung da en iyisi degil.

Bazi konularda objektif olmak lazim, fiyat dusunulmedigi surece Apple hala en iyisi, Samsung'un kendini ne kadar gelistirdigini gorebilsek de guvenlik olarak hala cok fazla eksikleri var, arti olarak yeni One UI surumunde sizintilarla ne kadar yakinladigini gorsek de hala iOS stabilliginde calismiyor. Ama maddi olarak mantik yurutursek ulkemizde iPhone fiyatlari gereksiz yuksek duruma dusuyor cunku Samsung'un fiyatlari cok iyi, bir diger eksi de ulkemizde hala Apple pay ve benzeri seylerin kullanima sunulmamasi.
APK indirirken bir suru uyari veriyor. Normal bir insan bu uyarilari gorunce zahmet olmazsa indirmesin. Ha indiriyorsa yukarida yorumuna cevap verdigim arkadaş gibidir sade kullanici bir seyden haberi yok evet o zaman iPhone en iyisidir. Google Play surekli guvenli olmayan uygulamalari kaldiriyor. Her ay gelen guvenlik guncellemeleriyle aciklar kapatiliyor. One UI 7 hakkinda yaptiginiz yorum da mantiksiz. En son bir video cikmisti o videoda eski One UI surumlerine gore cok daha akici calisiyordu. Ki istedigi kadar akici ya da yavas calissin kullanmayan bir insan yorum yapamaz. Eline almadigin sürece aradaki farki anlayamazsin. One UI 7 hakkinda daha bilmedigimiz bir suru sey var. Ha istedigi kadar akici olsun Android oldugu icin iOS kadar akici olamaz orasi oyle. Cok yakinlasir ama gecemez.

Cihaz disa kapatilmadan guvenlik saglanilmasi zaten zordur diye dusunuyorum, bunu Samsung da yapamaz mi bence yapabilir ama bu durumda yapmadigi surece guvenlik eksikligi yuksek, şu ana kadar Android cihazda kullandigimda hiç virus yemedim ama standart bir kullanici bu guvenligin cogunu anlayamasa da bir kisminda yine standart kullanici icin de ise yariyor bence. Guvenlikten kastim standart bir kullaniciyi etkileyen guvenlik bile yeterli bence, Samsung'a virus bulasma olasiligi iPhone cihazlara gore cok daha yuksek ki daha arka tarafta standart bir kullanicinin farkina varamayacagi bir suru etken var diye biliyorum.

Ama soyle bir gercek var ki son 2 senedir Samsung ileri giderken Apple geriye gidiyor ve bu durum devam ederse isler biraz degisir gibi duruyor.

Samsung koruma işlemini Samsung Knox yazılımı ile yapıyor ve kullandığım hiçbir Samsung cihazda hangi siteye girersem gireyim veya APK indirirsem indireyim ne bir yavaşlama veya bir şey yaşamadım araştırmanızı tavsiye ederim.

Niye? Sen dedin diye mi? Sebeplerini soylesene hadi. Yoksa Android 2 yil sonra kasiyor mu tuh ya. Yaptigin bir yoruma baktim hesabindan az cok oyle bir şey demek istemişsin. Hadi say saçma sapan nedenlerini kestirip atma sayabiliyorsan.
APK indirirken bir suru uyari veriyor. Normal bir insan bu uyarilari gorunce zahmet olmazsa indirmesin. Ha indiriyorsa yukarida yorumuna cevap verdigim arkadaş gibidir sade kullanici bir seyden haberi yok evet o zaman iPhone en iyisidir. Google Play surekli guvenli olmayan uygulamalari kaldiriyor. Her ay gelen guvenlik guncellemeleriyle aciklar kapatiliyor. One UI 7 hakkinda yaptiginiz yorum da mantiksiz. En son bir video cikmisti o videoda eski One UI surumlerine gore cok daha akici calisiyordu. Ki istedigi kadar akici ya da yavas calissin kullanmayan bir insan yorum yapamaz. Eline almadigin sürece aradaki farki anlayamazsin. One UI 7 hakkinda daha bilmedigimiz bir suru şey var. Ha istedigi kadar akici olsun Android oldugu icin iOS kadar akici olamaz orasi oyle. Cok yakinlasir ama gecemez.

Hala anlamıyorum illa One Ui7 kullanmaya gerek mi var birçok test videosu var ve beta çıktı bile ve iOS 18'in de betası çıkmıştı markalar yayınlıyor kullancılar bakıyor ve paylaşım yapıyor biz de buradan çıkarım yapıyoruz fakat anlamadığım nokta ne bu Samsung düşmanlığı yazılım ile halledilemeyecek hiçbir şey yok.

Samsung koruma işlemini Samsung Knox yazılımı ile yapıyor ve kullandığım hiçbir Samsung cihazda hangi siteye girersem gireyim veya APK indirirsem indireyim ne bir yavaşlama veya bir şey yaşamadım araştırmanızı tavsiye ederim.

Hala anlamıyorum illa One Ui7 kullanmaya gerek mi var birçok test videosu var ve beta çıktı bile ve iOS 18'in de betası çıkmıştı markalar yayınlıyor kullancılar bakıyor ve paylaşım yapıyor biz de buradan çıkarım yapıyoruz fakat anlamadığım nokta ne bu Samsung düşmanlığı yazılım ile halledilemeyecek hiçbir şey yok.
Beta falan cikmadi. Cikan videolar sizinti. Beta aralikta cikacak. Kullanamayan kisi de anlayamaz. Olay uygulamaya hizlica girip cikmak degil sadece. One UI stabilite bakimindan zaten genel olarak kotu. One UI diyorum Android degil. Ha ben One UI 7 ile bunu cozeceklerini dusunuyorum. Gereginden cok gec yayinlanacak One UI 7 duzgun bir sey ortaya cikacaktir.

Neden direk Samsung dusmanligi olarak adlandiriliyor bu durum anlayamiyorum, onceki konulara mesajlarimdan vs de ne kadar insanlara onerdigimi gorebilirsiniz. Samsung Knox hakkinda cok sikayetler var hatta korumamasi ile alakali bir cok espiri donuyor, bir suredir Samsung kullanmadigimdan dolayi bilgim yok ama arastiracagim ama apk tarzi dosyalar indirildigi surece iOS ile guvenlik anlaminda kapisacagini hala dusunmuyorum.

One UI durumuna gelirsek de kesinlikle hizli hareketlere dayanikli degil ve iOS kullanipta elime One UI Samsung aldigimda bu durumu hissedebiliyorum, berbat degil ama hala bir cok eksigi var. Ve genelde butce oldugunda Apple onermemin baslica sebebi de teknik servisi cok iyi.

Neden direk Samsung dusmanligi olarak adlandiriliyor bu durum anlayamiyorum, onceki konulara mesajlarimdan vs de ne kadar insanlara onerdigimi gorebilirsiniz. Samsung Knox hakkinda cok sikayetler var hatta korumamasi ile alakali bir cok espiri donuyor, bir suredir Samsung kullanmadigimdan dolayi bilgim yok ama arastiracagim ama apk tarzi dosyalar indirildigi surece iOS ile guvenlik anlaminda kapisacagini hala dusunmuyorum.

One UI durumuna gelirsek de kesinlikle hizli hareketlere dayanikli degil ve iOS kullanipta elime One UI Samsung aldigimda bu durumu hissedebiliyorum, berbat degil ama hala bir cok eksigi var. Ve genelde butce oldugunda Apple onermemin baslica sebebi de teknik servisi cok iyi.
Ankara'da Simge Servis var Samsung'un servis konusunda gayet iyiymis. Telegram'dan birisi gun icinde teslim ettigi cihazlari aldigini soylemis. Kullaniciyla da gayet ilgileniyorlar dedi. Servise gore degisir. Apple gibi bekletmedigini de soyledi. Burasi Turkiye oldugu icin ikisinin de iyi olmasini beklemem. Apple'ın servis hizmetinin de abartildigini dusunuyorum. Apple kullanicilari abartmayi sever malum.

Ankara'da Simge Servis var Samsung'un servis konusunda gayet iyiymis. Telegram'dan birisi gun icinde teslim ettigi cihazlari aldigini soylemis. Kullaniciyla da gayet ilgileniyorlar dedi. Servise gore degisir. Apple gibi bekletmedigini de soyledi. Burasi Turkiye oldugu icin ikisinin de iyi olmasini beklemem. Apple'ın servis hizmetinin de abartildigini dusunuyorum. Apple kullanicilari abartmayi sever malum.
Dediginiz servis hakkinda bilgim yok ama cevremden gordugum kadariyla kotu degil ama Apple'in servisi daha iyi. Belki konumdan konuma da degisiyordur.

Kamera konusunda bendeki S24 Ultra ile annemdeki 15pm yi karşılaştırınca 15 pm daha iyi sonuç veriyor. kamera önemli ise iphone
Bence normal kamera olarak S24 ultra bir tik daha iyi ama video konusunda 15 pro max one geciyor 4k 60 fps'de. Zoomlu fotograflarda s24 ultra tarafinda ciddi bir fark atma soz konusu ama kac kisi kullanir orayi bilemem, renk konusundan da 15 pm onde bence.

Net şekilde iPhone 16 Pro. İyi yazılım, piyasadaki en verimli işlemci, süper ötesi kamera, Apple ıntelligence, 120 Hz ekran…

Apple Intelligence? Düzgün çalışamayan yapay zeka mı 🤣 S24 Ultra al geç, AI konusunda bayağı iyi. One Ui7 güncellemesi ile daha da fazla yenilikler gelecek zaten.

Kamera konusunda bendeki S24 Ultra ile annemdeki 15pm yi karşılaştırınca 15 pm daha iyi sonuç veriyor. Kamera önemli ise iPhone.

Kamera konusu kişiden kişiye göz zevkine göre değişir, birinin renk paletini daha çok seversin diğerinin kalitesini.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı