iPhone 16 Pro vs Samsung S25 Ultra

Kamera bloğu S24 ile neredeyse aynı bariz önde olduğu yönler neler mesela tamam ikisinin de birbirine üstünlüğü var ama bariz önde olduğu yön nedir?
Yapay zekada Samsung önde ama Samsung'un yapay zekası değil yanlışınız var Google'ın yapay zekası.

Hocam öncelikle konuştuğumuz telefon S24 değil S25U. Ve 16 Pro ile S24 kıyaslarsak tabii ki 16 Pro alır nesil olarak da önde sonuçta. Bariz önde dememe gelirsek. S25u ve 16 Pro'yu karşılaştırırsak, kamera olarak önde, batarya olarak önde, işlemci olarak önde, ekran olarak önde. En önemli şeylerde S25u önde zaten. Apple'ın önde olduğu 2 konu var onlar da ekosistem ve işletim sistemi. Yapay zekaya gelirsek ise sadece Google'ın yapay zekası olarak düşünmeyin. En basitinden galerideki bir fotoğrafta bir gölgeyi silmek tarzı şeyler de yapay zekaya giriyor. Apple obje silgisinde berbat şu an. Samsung çok daha iyi çalışıyor. Ki Google'ın yapay zekası olsa bile sonuçta S25U'da var. 16 Pro'da yok. Kimin olduğu neyi değiştirir ki?

Sizle yapay zeka tartışmasına girmeyeceğim çünkü bir sonucu olmayacak.

Hocam lütfen ben doğruyu söylüyorum tartışmaya girmeyeceğim diyorsunuz. Siz haklısınız ben beğendim atıyorum.
@Denizius124 Komiksiniz. İnsan cevap verir.

Hocam öncelikle konuştuğumuz telefon S24 değil S25u. Ve 16 Pro ile S24 kıyaslarsak tabii ki 16 Pro alır nesil olarak da önde sonuçta. Bariz önde dememe gelirsek. S25u ve 16 Pro'yu karşılaştırırsak, kamera olarak önde, batarya olarak önde, işlemci olarak önde, ekran olarak önde. En önemli şeylerde S25u önde zaten. Apple'ın önde olduğu 2 konu var onlar da ekosistem ve işletim sistemi. Yapay zekaya gelirsek ise sadece Google'nin yapay zekası olarak düşünmeyin. En basitinden galerideki bir fotoğrafta bir gölgeyi silmek tarzı şeyler de yapay zekaya giriyor. Apple obje silgisinde berbat şu an. Samsung çok daha iyi çalışıyor. Ki Google'nin yapay zekası olsa bile sonuçta S25U'da var. 16 Pro'da yok. Kimin olduğu neyi değiştirir ki?

Yapay zeka konusunu açıp konuyu bulandırmak istemiyorum eğer konusu açılırsa uzun uzun tartışırız işlemci şu ana kadarki cihazlarda ısınıyordu yabancı forumlarda S25 de de ısınma şikayetleri olduğunu gördüm. Batarya olarak evet önde, ama 16pmnin bataryası kötü mü?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Video ve renk konusunda Samsung hala geride.

Hocam lütfen ben doğruyu söylüyorum tartışmaya girmeyeceğim diyorsunuz. Siz haklısınız ben beğendim atıyorum.
@Denizius124 komiksiniz. İnsan cevap verir.

Dediğim gibi yapay zeka konusunu bu konu altında tartışmayı doğru bulmuyorum.

Yapay zeka konusunu açıp konuyu bulandırmak istemiyorum eğer konusu açılırsa uzun uzun tartışırız işlemci şu ana kadarki cihazlarda ısınıyordu yabancı forumlarda S25 de de ısınma şikayetleri olduğunu gördüm. Batarya olarak evet önde, ama 16pmnin bataryası kötü mü?

İşlemci ısınmasının gelecek güncellemelerle düzeleceğini düşünüyorum. Keza IPhone'lar oyunda ısınıyor ve neredeyse her seride olan bir sorun. Batarya olarak 16pm yine iyi dediğinize katılıyorum önceki serilerine göre geliştirdiler.

İşlemci ısınmasının gelecek güncellemelerle düzeleceğini düşünüyorum. Keza IPhone'lar oyunda ısınıyor ve neredeyse her seride olan bir sorun. Batarya olarak 16pm yine iyi dediğinize katılıyorum önceki serilerine göre geliştirdiler.

13 Pro Max PUBG'da yanıyordu resmen 1 saatden sonra oynayamıyordum.

Chat GPT4 abim bu konuyu böyle yorunluyor:
ÖzellikSamsung Galaxy S25 UltraiPhone 16 Pro Max
Tasarım & MalzemeAlüminyum veya titanyum çerçeve, cam arka yüzeyTitanyum çerçeve, Ceramic Shield cam
Ekran6.8" Dynamic AMOLED 2X, 144Hz, QHD+6.7" Super Retina XDR OLED, 120Hz, 2796×1290 px
İşlemciSnapdragon 8 Gen 3 (veya Exynos 2500)Apple A18 Pro
RAM12 GB veya 16 GB LPDDR5X8 GB LPDDR5
Depolama256GB / 512GB / 1TB256GB / 512GB / 1TB
Arka Kamera200MP ana + 50MP periskop + 50MP telefoto + 12MP ultra geniş48MP ana + 48MP ultra geniş + 12MP telefoto
Ön Kamera12MP12MP TrueDepth
Batarya5000mAh, 45W hızlı şarj, 15W kablosuz şarj~4500mAh, 30W hızlı şarj, MagSafe kablosuz şarj
İşletim SistemiAndroid 15 (One UI 7.0)iOS 18
Kalem DesteğiS-Pen (Dahili)Yok
BağlantıUSB-C, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3USB-C, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3
Su & Toz DirenciIP68IP68
Ek Özellikler100x Space Zoom, AI destekli kameraFace ID, iOS optimizasyonları

genel değerlendirme

• Samsung S25 Ultra, daha yüksek çözünürlüklü kamera, daha büyük pil, S Pen desteği ve 144Hz ekran avantajına sahip.
  • iPhone 16 Pro Max, optimize edilmiş iOS deneyimi, daha güçlü işlemcisi ve uzun yazılım desteği ile öne çıkıyor.
👉 hangi telefon daha iyi?

• Kamera ve pil ömrü önemliyse S25 Ultra.
  • iOS ekosistemi, uzun süreli yazılım desteği ve güvenlik önemliyse iPhone 16 Pro Max.

ChatGPT'ye böyle konularda güvenmemenizi tavsiye ederim.

Isınmadan kastım normal ısınma değil o her telefonda olur direkt sıcaklık değeri olarak çok ısındığını söylüyorlar bu o işlemciyi kullanan diğer cihazlarda da mevcut.

Kamera bloğu S24 ile neredeyse aynı bariz önde olduğu yönler neler mesela tamam ikisinin de birbirine üstünlüğü var ama bariz önde olduğu yön nedir?
Yapay zekada Samsung önde ama Samsung'un yapay zekası değil yanlışınız var Google'ın yapay zekası.

Galaxy AI Samsung'a ait.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı