iPhone 16e alınır mı?

Bütçe
40000
Arkadaşlar yaklaşık 40 k civarı bütçem var ve iPhone ekosistemine geçmek istiyorum. Sizce 16'e ekosisteme geçiş için nasıldır? Yorumlarınız nedir? Geniş açı kamerayı çok fazla kullanmıyorum ve telefondan oyun oynamıyorum. Bunları göz önüne alırsanız sevinirim.
Hocam cihaz 1-2 aydır elimde bir problem yaşamadım sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin.

Arkadaşlar yaklaşık 40 k civarı bütçem var ve iPhone ekosistemine geçmek istiyorum. Sizce 16'e ekosisteme geçiş için nasıldır? Yorumlarınız nedir? Geniş açı kamerayı çok fazla kullanmıyorum ve telefondan oyun oynamıyorum. Bunları göz önüne alırsanız sevinirim.

2. el 14 Pro öneririm o paralara. 16E'den işlemci hariç her yönden iyi telefondur hem de açık ara. 2. el istemezseniz zaten 120 Hz iPhone deneyimi olmuyor. 60 Hz'li IPhone'lere para verilmemesinden yanayım. Bütçe biraz artarsa düz 15 daha iyi olur yine de 16e yerine. 16e, anneanne-dedeye alınacak bir telefondur.

İkinci el 14 Pro öneririm o paralara. 16E'den işlemci hariç her yönden iyi telefondur hem de açık ara. İkinci el istemezseniz zaten 120 Hz iPhone deneyimi olmuyor. 60 Hz'li IPhone'lara para verilmemesinden yanayım. Bütçe biraz artarsa düz 15 daha iyi olur yine de 16e yerine. 16e, anneanne-dedeye alınacak bir telefondur.

😂 Anneanne-dede değil de telefonda neyi ne kadar kullandığını bilen "bilinçli" kullanıcı desek daha doğru.

3X'ten fazla Zoom yapmadığını, yapsa da sadece bir şeyi görmek için yaptığının, bu fotoğrafı paylaşmayacak olduğunun, 120Hz'in oyun dışında Apple'da çalışmadığının, geniş açıyı da çok nadir kullandığının bilincinde olan biri, en yeni işlemciye ve çok güzel bir ana kamera - batarya kombosuna sahip olup, çok uygun fiyata güncel, 5-6 sene tıkır tıkır saat gibi çalışacak ve güncelleme alacak iOS cihaz alıyor.

14 Pro dediğin telefona yapay zeka gelmeyecek. İkinci el 14 Pro'nun bataryası, 16E'nin yarısı kadar "belki" gider, 2 sene sonra kasmaya başlar ve ömrü dolar. Bu 2 sene için evet, 14 Pro daha iyidir ama, 2 sene kullanmak için mi 40 bin TL veriyor insanlar? 2 seneden sonra ne olacak? 120Hz olması telefonun "ömründen ve bataryasından" daha mı önemli? Tabii ki hayır.

Son düzenleyen: Moderatör:
2. el 14 Pro öneririm o paralara. 16E'den işlemci hariç her yönden iyi telefondur hem de açık ara. 2. el istemezseniz zaten 120 Hz iPhone deneyimi olmuyor. 60 Hz'li IPhone'lere para verilmemesinden yanayım. Bütçe biraz artarsa düz 15 daha iyi olur yine de 16e yerine. 16e, anneanne-dedeye alınacak bir telefondur.

2. el telefona bulaşmak istemiyorum. Zaten yaşadığım yerde de 2. el seçenekleri çok az. 14 Pro ya da 15'in 2. eli olan bir yerde değilim, olan telefonlarda sıfır 15 ile aynı para genellikle. 16e istememin en önemli sebebi de Apple Intelligence.

Hocam cihaz 1-2 aydır elimde bir problem yaşamadım sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin.

Telefonun tek kamera performansı nasıl bir de Apple Intelligence ne kadar efektif cevaplarsan sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
😂 Anneanne-dede değil de telefonda neyi ne kadar kullandığını bilen "bilinçli" kullanıcı desek daha doğru.

3X'ten fazla Zoom yapmadığını, yapsa da sadece bir şeyi görmek için yaptığının, bu fotoğrafı paylaşmayacak olduğunun, 120Hz'in oyun dışında Apple'da çalışmadığının, geniş açıyı da çok nadir kullandığının bilincinde olan biri, en yeni işlemciye ve çok güzel bir ana kamera - batarya kombosuna sahip olup, çok uygun fiyata güncel, 5-6 sene tıkır tıkır saat gibi çalışacak ve güncelleme alacak iOS cihaz alıyor.

14 Pro dediğin telefona yapay zeka gelmeyecek. İkinci el 14 Pro'nun bataryası, 16E'nin yarısı kadar "belki" gider, 2 sene sonra kasmaya başlar ve ömrü dolar. Bu 2 sene için evet, 14 Pro daha iyidir ama, 2 sene kullanmak için mi 40 bin TL veriyor insanlar? 2 seneden sonra ne olacak? 120Hz olması telefonun "ömründen ve bataryasından" daha mı önemli? Tabii ki hayır.
Keşke uyarı sistemimizde “16e övme sistemi yasağı” gibi uyarı olsaydı da o uyarıyı sana en az 6 aydan verseydim diyorum. Her konuda bu telefonu övmekten yorulmadın ama ben seni bu 16e konularında görmekten bıktım.

2. el telefona bulaşmak istemiyorum. Zaten yaşadığım yerde de 2. el seçenekleri çok az. 14 Pro ya da 15'in 2. eli olan bir yerde değilim, olan telefonlarda sıfır 15 ile aynı para genellikle. 16e istememin en önemli sebebi de Apple Intelligence.
Apple Intelligence mı? Hocam güldürmeyin lütfen. O rezalet şeye yapay zeka falan diyorsanız, bir beklentiniz varsa yani büyük hayal kırıklığı yaşayacaksanız şimdiden söyleyeyim. Yapay zeka istiyorsanız yanlış kulvardaki markaya bakıyorsunuz. Android üreticiler bu konuda çok daha iyiler.
Bu arada iPhone 17 Pro kullanıcısıyım, işkembeden sallamıyorum. Kelimenin tek anlamıyla “berbat” şu anda. Hadi yapay zekanın 1 seneye muhteşem olacağını düşünelim, hani eskiden “Apple yapınca en iyisini yapıyordu” algısı vardı ya. Hadi öyle mucize olsun;
Peki o kalın çerçeveli, çentikli, 60 Hz, son derece düşük parlaklıktaki ekranı 2026’da, 2027’de kullanırken rahatsız olmayacak mısınız? Birebir iPhone 13’ün ekranı takılı 16e’de. Onu geçelim, bir kere telefonun tipi hormonlu iPhone 7 direkt. iPhone 7’nin siyah ya da gümüş rengine bakın arkadan ne dediğimi anlayacaksınız. Kamera desen idare edecek kadar. Geniş açıyı çok az kullanılıyor ama telefoto kamera o paradaki rakiplerinde var. Hiç mi bir şeyi yakınlaştırmayacaksınız?
iPhone 13’ten beri hayatımızda olan Sinematik video çekebilme gibi şeyler de zaten yok. iPhone 12’den beri hayatımızda olan MagSafe bile yok.
Apple için ucuz telefon yapmak= İçine iyi bir işlemci ver, kalan her donanımı çalabildiğin kadar çal, öldürmeyecek kadar bırak mantığıyla oluyor. 40.000 TL gibi parayı bu bomboş ötesi cihaza vermenizi önermiyorum.

Son düzenleme:
2. el telefona bulaşmak istemiyorum. Zaten yaşadığım yerde de 2. el seçenekleri çok az. 14 Pro'ya da 15'in 2. eli olan bir yerde değilim, olan telefonlarda sıfır 15 ile aynı para genellikle. 16e istememin en önemli sebebi de Apple Intelligence.

Telefonun tek kamera performansı nasıl bir de Apple Intelligence ne kadar efektif cevaplarsan sevinirim.

Hocam geniş açısı yok kameranın bildiğiniz gibi ve ıntelligence hayatınıza aman aman büyük bir katkı sağlamayacaktır ama beni tatmin ettiği açıkçası gündelik yapmaya üşendiğim şeyleri yaptırıyorum. Açıkçası Android tarafına yönlenmenizi tavsiye ederim Apple sevdanız çok büyük değilse deyeceğini çok düşünmüyorum diğer tarafta daha güzel seçenekler bulunmakta bana hediye geldiği için bende mevcut benim işimi görüyor açıkçası ama yine de son karar sizin.

Neyi vasat mesela?

7 Yıl önce çıkan XR la aynı kasa aynı görünüm başta bu inanılmaz bir rezalet performans açısından abimde de bende de 13 var hissedilebilecek bir fark yok en azından bugün için tabii ki ilerleyen zamanlarda 13 yaşı itibarıyla gerisinde kalacaktır ama bugün için hiçbir fark yok. İkincisi geniş açı kamerası ve dinamik adası olmaması da tasarım açısından rezalet. Kısaca imkan varsa 6-7k üste koyup 15 alıp geçmek lazım yoksa da ikinci elde temiz 14 Pro. Para kolay kazanılmıyor aldıktan sonra pişman olmasın diye bizzat tecrübe edip yazmış olayım.

7 Yıl önce çıkan XR la aynı kasa aynı görünüm başta bu inanılmaz bir rezalet performans açısından abimde de bende de 13 var hissedilebilecek bir fark yok en azından bugün için tabii ki ilerleyen zamanlarda 13 yaşı itibarıyla gerisinde kalacaktır ama bugün için hiçbir fark yok. İkincisi geniş açı kamerası ve dinamik adası olmaması da tasarım açısından rezalet. Kısaca imkan varsa 6-7k üste koyup 15 alıp geçmek lazım yoksa da ikinci elde temiz 14 Pro. Para kolay kazanılmıyor aldıktan sonra pişman olmasın diye bizzat tecrübe edip yazmış olayım.
Cihazı zaten kasası, kamerası öne çıkarmıyor, bataryası, işlemci gücü, güncelleme desteği öne çıkarıyor, tasarımı daha çok önemseyen 15 de alabilir tabii, o da güzel bir telefon.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı