Arkadaşlar merhaba. Bugün sizlere 1 ay önce satın aldığım iPhone 17 Pro 256 GB Mavi (Abis) modelinin uzun kullanımında yaşadığım deneyimden ve telefonun artı/eksilerinden bahsedeceğim. Keyifli okumalar dilerim.
Önceki Rehberlerim için tıklayınız: iPhone 14 Pro İnceleme /// Glorious Model O İnceleme
Telefon ilk çıktığında ön siparişten aldım ve telefon elime 19 Eylül'de ulaştı. Telefonu yaşadığım yerdeki Türk Telekom bayisinden nakit olarak satın aldım.
Kutu İçeriği (Fotoğrafların üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz.)
Kutunun içerisinden telefonun kendisi ve örgü bir kablo çıkıyor. Eski iPhone'larda sticker vs. çıkardı artık bunların olmaması üzücü maalesef.
Telefonun Fotoğrafları (Fotoğrafların üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz.)
Telefon Özellikleri
Telefonun Artıları
Telefonun Eksileri
Alınır mı?
- Eğer kullandığınız telefondan memnun değilseniz ve kaliteli bir telefona geçmek istiyorsanız, bütçeniz de el veriyorsa tabii ki alabilirsiniz.
Şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar, sorularınızı ve merak ettiklerinizi yazabilirsiniz.
Okuduğunuz için teşekkürler.
Önceki Rehberlerim için tıklayınız: iPhone 14 Pro İnceleme /// Glorious Model O İnceleme
Telefon ilk çıktığında ön siparişten aldım ve telefon elime 19 Eylül'de ulaştı. Telefonu yaşadığım yerdeki Türk Telekom bayisinden nakit olarak satın aldım.
Kutu İçeriği (Fotoğrafların üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz.)
Kutunun içerisinden telefonun kendisi ve örgü bir kablo çıkıyor. Eski iPhone'larda sticker vs. çıkardı artık bunların olmaması üzücü maalesef.
Telefonun Fotoğrafları (Fotoğrafların üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz.)
Telefon Özellikleri
- Ekran: 6,3 inç Super Retina XDR OLED, 2622 × 1206 piksel, 460 ppi.
- Yenileme hızı: ProMotion teknolojisiyle 120 Hz’e kadar.
- İşlemci: A19 Pro çip (6-çekirdek CPU + 6-çekirdek GPU) ile geliyor.
- Kamera sistemi: Arka tarafta üç adet 48 MP “Fusion” sensör (Ana, Ultra Geniş, Telefoto) ve telefoto için 8× optik benzeri zoom yeteneği.
- Öne çıkan tasarım & malzeme: Sıvı dövme (forged) alüminyum unibody gövde, ön ve arka tarafında geliştirilmiş Ceramic Shield 2 kaplama.
- Batarya & dayanıklılık: Önceki modellere göre gelişmiş batarya ömrü, ayrıca IP68 su-toz dayanıklılığı.
- Depolama seçenekleri: 256 GB, 512 GB, 1 TB.
- Renk seçenekleri: Gümüş, Kozmik Turuncu, Mavi (Abis)
- Bağlantı ve diğer özellikler: USB-C portu, Always-On display ekran, Dynamic Island, Apple Intelligence
Telefonun Artıları
- Ekranı çok başarılı.
- Telefonun kameraları süper. 40x zoom yapabiliyor.
- Telefonun hoparlörleri çok başarılı, telefonla konuştuğunda karşındaki kişinin sesini aşırı net bir şekilde alıyorsunuz.
- Eski modellere göre şarj alma hızında ciddi bir fark var. Telefon oldukça hızlı bir şekilde şarj oluyor. Bende 40 Watt'lık Samsung'un bir şarj adaptörü var telefonu ona takıyorum genelde %20'den %80'e 30 dk gibi bir sürede ulaşıyor.
- Telefonun kasası alüminyumdan yapılmış ve içerisindeki soğutma sistemi ile hiç ısınmıyor. Sadece telefonumu kablosuz şarja koyduğumda telefonun ısındığını görüyorum onun dışında telefon kesinlikle ısınmıyor.
- 12 GB Ram ve A19 Pro işlemci telefonu bayağı bir performans farkı yaşatmış eski modellere göre. Kesinlikle harika.
Telefonun Eksileri
- Bataryası 1 günü ortalama bir kullanımda zor çıkarıyor, bence biraz daha iyi olabilirmiş telefonun bataryası.
- iOS 26'nın ciddi problemleri var. Klavyede yazı yazarken bazen yavaş yazdığını düşünüyorum.
- WhatsApp uygulamasında ses kaydı açtığımda telefonda çıkan ses simgesi bazen bug'lı olarak gözüküyor. Bu sorun aslında telefonla alakalı değil ancak yine de yazmak istedim. Böyle ufak tefek yazılımsal hatalara denk geliyorum telefonumda. İlerleyen günlerde gelecek olan yazılım güncellemeleri ile birlikte telefonun oturacağını düşünüyorum.
Alınır mı?
- Eğer kullandığınız telefondan memnun değilseniz ve kaliteli bir telefona geçmek istiyorsanız, bütçeniz de el veriyorsa tabii ki alabilirsiniz.
Şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar, sorularınızı ve merak ettiklerinizi yazabilirsiniz.
Okuduğunuz için teşekkürler.