iPhone 4s Ahize Cızırtı Sorunu

ThisisPerfect

Kilopat
Katılım
27 Ocak 2014
Mesajlar
234
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar telefon görüşmesi yaparken ahizeden cızırtı geliyor çoğu şey anlaşılmıyor bazen bu ses hiç gelmiyor bazen az geliyor bazende acayip fazla geliyor. Özellikle konuşurken ahize kısmına hafiften bastırırsanız geliyor yada artıyor bu cızırtı sorun nedir sizce ? garanti vs yok. ahize değişse ne kadara patlar bana ?
 
Büyük ihtimalle ahize de oksitlenme yada tozlanma mevcuttur. Direk apple dan randevu al oraya götür yada yolla. Neticede sadece tozlanma ise ahizenin değişmesine gerek kalmayacaktır ancak x bir servise götürürsen ahizenin değişmesi gerekir diye senden fazla para alabilir güvenilir yerleri tercih et. Fiyat olarak tam net rakam söyleyemem ama ahize değişirse orjnal parçası 100 tl gibi olabiliir.
 
Sorunun ne olduğunu söyliyim. Bu sorun genelde telefon düşünce olur. Telefon düşmüştür yada darbe almıştır. Garantisi yok dediğin apple orijinal ise sorun budur yani. Ancak uydurma bir iphone aldın ise at çöpe gitsin.
 
telefonu hiç düşürmedim darbede almadı :) " Apple orjinal ise sorun budur yani. Ancak uydurma bir iphone aldın ise at çöpe gitsin. "

Bu cümleyi biraz açıklayabilir misin ? Hiçbirşey anlamadım :)
 
Kesin düşmüştür demedim genelde düşmekten olur demişim bak. İphone bilkom distribütör garantisi bittiyse yada apple store'dan aldıysan garantisi yoksa tabiki ücretli olarak tamir edilir. Teknik bir arıza varsa bu da ücretli yapılır. Herhangi bir telefoncuyada götürüp tamir ettirebilirsin.

Garanti felan yok 250 tl'ye iphone kopyası bir telefon aldıysan at gitsin diyorum.
 
Ha yok Orjinal Yurtdışından almıştım 2,5 yıl önce filan AppStore'den :) garantisi bitti yani :) AppStoreye göndermeye gerek var mı yoksa normal telefoncuya mı götüreyim ?
 
iPhone ve iPad Türkiye 'dan alıntıdır.

Yurt Dışından Alınan iPhone’lar


Yurt dışından alınan tüm iPhone’lara maalesef destek verilmiyor garantisi olsa dahi. Örneğin Amerika’dan alınan çoğu iPhone modeline destek verilmiyor ya da değişim yapılmıyor. Bunun sebebi de değişimin birebir yapılması gerektiği ama Apple Türkiye’nin stoklarında Amerika gibi ülkeler için özel olarak üretilen iPhone’ların bulunmamasıymış. iPhone ve iPad Model Numaraları ve Anlamları başlıklı yazımızda detaylı açıkladığımız gibi özellikte LTE teknolojisindeki farklılıklar nedeniyle Amerika, Avrupa ve Uzak Doğu ülkeleri için üretilen iPhone modelleri farklılık gösteriyor.
Bu nedenle Amerika’dan veya Uzak Doğu’dan alınan iPhone’lara destek veya değişim hizmeti şu an verilmiyor. Hangisine veriliyor, hangisine verilmiyor öğrenmenin en kesin yolu da mağazaya gidip, Genius Bar çalışanlarının cihazın seri numarasını kontrol etmesi. Çünkü ellerindeki iPad’de yüklü olan program cihaza destek verilip verilmeyeceğini, değişim yapılıp yapılmayacağını söylüyor.
Örneğin Amerika’dan iPhone 5 almış bir arkadaşım destek alamaz iken, İngiltere’den iPhone 5c almış başka bir arkadaşım destek alabildi. Çünkü Avrupa ülkeleri için üretilen iPhone’lar ile ülkemizdekiler çok benzer. Bu yüzden değişime uygun gelen bir model bulabiliyorlar.
Hep değişim mi yapılıyor ? Tamir yok mu?

Yurt dışındaki Apple Store’larda olduğu gibi ülkemizdeki Apple Store’da tamirle pek uğraşılmıyor. Genius Bar çalışanı, cihazın sorununu cihazı detaylı inceleyerek ve çeşitli işlemlerden geçirirek anlamaya çalışıyor. Ekran değişimi haricindeki konularda genelde “Swap” cihazlarla değişim yapılıyor. Yani tamirle filan uğraşmıyorlar. (İngiltere gibi bazı ülkelerde pil sorunları yaşayan cihazlar için sadece pil değişimi programları başladı, fakat henüz ülkemizde pil değişimi olmuyor.)

Ha yok Orjinal Yurtdışından almıştım 2,5 yıl önce filan AppStore'den :) garantisi bitti yani :) AppStoreye göndermeye gerek var mı yoksa normal telefoncuya mı götüreyim ?

Daha açık bir ifade ile apple store'yi ara durumu bildir yardımcı oluyormular daha iyi öğrenirsin.

Birde teknosa gibi bazı bayiilere gidip sor belki teknik servisleri yardımcı olabilir. Olmazsa iyi bir telefoncu bul derim.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı