iPhone 5S Halıya Düştü, Ekran Bozuldu

Lodge

Megapat
Makaleler
6
Koltuk hizasından yaklaşık 10 cm yüksekten halıya düştü. Öncelikle siyah ekran oluşmuştu yeniden denediğimde görüntü gelmişti. Şu an denediğimde sadece siyah ekran vardı, kapatıp açtım şu an ekran hiçbir şekilde çalışmıyor. Arama yaptığımda çalıyor fakat ses de gelmiyor. Flex kablolarda sıkıntı olduğun düşünüyorum. Olmasa bile Apple Store 869 TL istiyor. Yan sanayi ekran alıp taktırsam ne kadar kullanılabilir olur, ileride nasıl sorunlar yaşarım?

Not: Yaşadığım yerde Apple Store yok bu yüzden İstanbul'a gitmem gerekiyor. Bu yer Apple Premium Reseller olduğunu iddia ediyor, ne kadar güvenilirdir? Ek olarak ekran kasadan ayrılıyordu bu yüzden kablo sorunu olması ihtimali daha yüksek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonun alt kısmında 2 adet vida var onları sök ve havlu vb. şeyleri asmak için kullanılan veya şehiriçi minibüslerde tabelayı tutan vakumla cama yapışan aletten bul ekranın altına doğru tuttur ve gitar penası gibi ucu ince sivri olmayan bişeyle ekranın alt tarafından girmeye çalış. Ekranı sökünce ana kartın sağ üst tarafında ekranın bağlantıları var onları çıkarıp yeniden tak. Ekranı yerine oturtmadan görüntünün gelip gelmediğini kontrol edebilirsin. Eğer görüntü gelmez ise internetten lcd+dokunmatik alırsın önceki ekranı söktüğün gibi yenisini takarsın. Sökme işini yapmadan önce iphone 5s ekran yenileme videosu izlemeni tavsiye ederim.

Bu işlemi yapınca garantisinin biteceğini de unutma.

Telefonun alt kısmında 2 adet vida var onları sök ve havlu vb. şeyleri asmak için kullanılan veya şehiriçi minibüslerde tabelayı tutan vakumla cama yapışan aletten bul ekranın altına doğru tuttur ve gitar penası gibi ucu ince sivri olmayan bişeyle ekranın alt tarafından girmeye çalış. Ekranı sökünce ana kartın sağ üst tarafında ekranın bağlantıları var onları çıkarıp yeniden tak. Ekranı yerine oturtmadan görüntünün gelip gelmediğini kontrol edebilirsin. Eğer görüntü gelmez ise internetten lcd+dokunmatik alırsın önceki ekranı söktüğün gibi yenisini takarsın. Sökme işini yapmadan önce iphone 5s ekran yenileme videosu izlemeni tavsiye ederim.

Bu işlemi yapınca garantisinin biteceğini de unutma.
Yalnız bahsetmediğiniz küçük ama kritik bir detay var. iPhone 6 ve sonrasında olmasa da 5s'te Home tuşunun flex kablo bağlantısı var, yani ekranı ilk açışta kaldırırken tam olarak kaldırmadan önce altta bulunan kablonun bağlantısı dikkatlice sökülmeli. Yoksa kabloya zarar geleceği için Touch ID çalışmayabilir işlem bitince.
Ayrıca @Lodge, ekranı Apple servisinden farklı bir yerden yaptırırsanız takılacak ekran büyük ihtimalle orijinal olmayacak ve ekran çalışsa bile Touch ID çalışmayabilir. Bunlar her cihaza özgü üretildiği için böyle bir sorun oluşabilir.

GSM İletişim bir harikadır. En iyi hizmeti veriyor o fiyatlara göre. Günlük videolarını izlerim. Sanırım sadece iPhone cihazlarındaki parçalarının bir kısmı orijinal değil onlarında.

Koltuk hizasından yaklaşık 10 cm yüksekten halıya düştü. Öncelikle siyah ekran oluşmuştu yeniden denediğimde görüntü gelmişti. Şu an denediğimde sadece siyah ekran vardı, kapatıp açtım şu an ekran hiçbir şekilde çalışmıyor. Arama yaptığımda çalıyor fakat ses de gelmiyor. Flex kablolarda sıkıntı olduğun düşünüyorum. Olmasa bile Apple Store 869 TL istiyor. Yan sanayi ekran alıp taktırsam ne kadar kullanılabilir olur, ileride nasıl sorunlar yaşarım?

Not: Yaşadığım yerde Apple Store yok bu yüzden İstanbul'a gitmem gerekiyor. Bu yer Apple Premium Reseller olduğunu iddia ediyor, ne kadar güvenilirdir? Ek olarak ekran kasadan ayrılıyordu bu yüzden kablo sorunu olması ihtimali daha yüksek.
5S'in yenilenmiş hali 850 TL. Ekran almaya değmez yeni telefon alın.

Lightning girişinin yanındaki vidalar için ekipmanım olmadığı için direk ekranı çıkardım. Koruma plaketi yüzünden girişlere erişemedim fakat sorunun kesinlikle kablolar yüzünden olduğundan eminim. Satın aldığım yere götüreceğim fakat ortalama ne kadar ücret isterler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı