iPhone 6 Pil Kalibrasyonu

ZentaX

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar 2017 Haziran’dan beri iPhone 6 kullanıyorum. Bir problem yaşamadım ancak şarjımın az gitmesi sebebiyle (pil seviyesi 88’di) geçtiğimiz Mart ayında telefonumun pili Apple Store’da değiştirildi. Şu an pil seviyesi %99 fakat şarj çok hızlı bitiyor. Mesela %100’ken alıyorum elime 15 dakika Twitter’da geziyorum 90’a düşüyor. İnternette araştırdığımda kalibre etmem gerektiğini öğrendim. Bazı yöntemler var fakat yaptıysam da işe yaramadı. Yardımlarınız için teşekkürler.

Bahsettiğim yöntem;

iPhone cep telefonlarında pil kalibrasyonu nasıl yapılır? | Apple Uzmanı

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar 2017 Haziran’dan beri iPhone 6 kullanıyorum. Bir problem yaşamadım ancak şarjımın az gitmesi sebebiyle (pil seviyesi 88’di) geçtiğimiz Mart ayında telefonumun pili Apple Store’da değiştirildi. Şu an pil seviyesi %99 fakat şarj çok hızlı bitiyor. Mesela %100’ken alıyorum elime 15 dakika Twitter’da geziyorum 90’a düşüyor. İnternette araştırdığımda kalibre etmem gerektiğini öğrendim. Bazı yöntemler var fakat yaptıysam da işe yaramadı. Yardımlarınız için teşekkürler.

Bahsettiğim yöntem;

iPhone cep telefonlarında pil kalibrasyonu nasıl yapılır? | Apple Uzmanı
Güncellemelerin hepsini yaptıysanız ondan da olabilir. Son gelen güncelleme ile pilin daha hızlı bittiğini düşünüyorum. iPhone 7 kullanmaktayım. Bir de fazla ısınıyor.

Minecraft ve arkadaş ortamında PUBG Mobile ( ayda yılda bir ) oynuyorum telefonumla. Daha çok sosyal medyada takılıyorum ama genede şarjı hızlı gidiyor. Hele parlaklığı full yaparsan.

Çok yakın bir zamanda ios 13 çıkacak. O güncelleme ile birlikte düzelebilir. (6S Destekliyor) Bkz. iOS 13’e İlk Bakış
Edit: Pardon ben 6S olarak görmüştüm.

Ben güncelleyeceğimi zannetmiyorum zira en son 12.4 güncellemesini yaptığımda pil sağlığı 96'ya düşmüştü.

Aynı sorun bendede mevcuttu. Hepsi buradada 2200 mah bir batarya aldım kendim değişimini yaptım(değişim için gerekli aparatlar kutuda geliyor sadece çift taraflı ince bir bant bulmanız yetiyor). Yaklaşık 5 aydır kullanıyorum. Gün içerisinde facebook instagram whatsap ve oyun olarak sürekli faal halde. Sabah 8 de şarjdan çıkarttığım tlf gece 1 - 2 ye kadar anca % 5 lere düşüyor. Zor bir işlem değil deneyebilirsin.

Not : Telefonum Iphone 6 16 gb modeli

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı