iPhone 7 Home Tuşu Çalışmıyor

Orhun Yeşilada

Hectopat
Daha fazla  
iPhone 7 telefonumu 3 yıl gibi bir süredir kullanıyorum. Fakat telefonumda bir problem var: Parmak izim okunuyor fakat tuş basmıyor. Bununla ilgili yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam orta tuş çalışmaması ile ilgili bir bilgim yok ama

• Telefonumuzun ayarlar menüsüne giriş yapmamız gerekecek. Ayarlar menüsüne giriş yapabilmek içinse iPhone uygulama ekranından ayarlar uygulamasını bulup giriş yapıyoruz. Ayarlar sekmesine girdikten sonra ise “Genel” ayarlar kısmına giriyoruz. Düzenlemeleri de bu menü altında yapacağız.

• Genel ayarlar menüsüne girdikten sonra şimdi ise “Erişilebilirlik” sekmesine tıklıyoruz. Erişilebilirlik sekmesine giriş yaptığımızda ise “Assistive Touch” bölümüne giriş yapacağız. Bu bölüm ilk aşamada pasif konumda yer alıyor. Biz bu ayarı yeşil konuma getirerek aktif ediyoruz. Özelliği aktif ettiğimizde ise iPhone ekranımızda dokunmatik bir menü belirecek. Bu menü üzerinden ise ana ekran tuşunun da kullanılabilir olduğunu göreceksiniz.
  • Alıntıdır. Home Tuşu Bozulan iPhone İçin Sanal Home Tuşunu Aktif Etme

iPhone sanal Home tuşu iPhone Sanal Home Tuşu

Parmakizi okuyucu ile home tuşunun basma kısmı farklı sistemdir birbirine direkt olarak orantılı değil. iPhone'ların yıllardır olan sorunu bu. Hatta iPhone 7 ve üstünün home tuşu tasarımını mekanik yapılmamasının sebebi bunun önüne geçilmesidir ki görünüyor ki tam olarak çözülmemiş. Herhangi bir ayar ile yapılabilecek bir durum değil. Yukarıdaki arkadaşın attığı gibi Assistive Touch ile kullanabilirsiniz. Benim de iPhone 6 home tuşum bozuk, basmak için biraz sert basmam gerekiyo bu yolu kullanıyorum. Bir süre sonra alışırsınız. Boşu boşuna 50-100 tl masrafa gerek kalmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı