iPhone 7 Plus ısınma ve kasma sorunu

Umut Özgan

Megapat
Daha fazla  
iPhone 7 Plus Jet Black 128 GB versiyonunu kullanmaktayım. Telefon normal kullanımda hiçbir sorun çıkartmazken oyunlarda belli bir süre sonra(bazen 10 dakika bazen 1 saat sonra) ısınmaya ve kasmaya başlıyor. Telefonda PES 19 ve PUBG Mobile oynuyorum. İkisinde de belirli bir süre sonra ısınma ve aşırı kasma yapıyor. Cihazı restore ettim fakat bir faydası olmadı. Arkasının cam olmasından dolayı bu kadar ısınma ve kasma yapıyor olabilir mi? Çünkü arkadaşımda 32 GB alüminyum kasa 7 Plus var ve sorunsuz oyun oynuyor. Yardım ve görüşlerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durumun bir çok sebebi olabilir. Öncelikle ısınmanın seviyesini iyi analiz etmek gerekir. Bir de en çok ısınıyor dediğiniz anda, cihazın arka panelini düşündüğümüzde hangi bölge en çok ısınıyor?

Bu arada cihazınızda hangi iOS sürümü yüklü?

Benim tavsiyem 0216 282 15 11 no.lu hattan AppleCare destek hattını arayın. Şikayetinizi anlattıktan sonra cihazınızdan rapor çekmelerini isteyin. Çekecekleri raporda cihazınızın pili dahil olmak üzere tüm donanımı test edilecek. Buna ısı sensörü de dahil. Yolunda gitmeyen bir şey görülürse zaten sizi yönlendirirler.

Ancak raporunuz temiz çıkarsa (restore akabinde herhangi bir yedekten geri yükleme yapmadığınızı varsayıyorum) duruma yazılımsal müdahale gerekecek.

Açıkçası ısınma konusu çok izafi olabiliyor. Yani örneğin bir kalorifer peteğine dokunan birisi "off çok sıcak" diyerek elini hemen çekerken, bir başkası aynı peteğe dokunup dakikalarca elini üzerinde tutabiliyor. Bu konuyu da hem forumda hem de destek hattıyla çözmek bir hayli zor. Sizi tenzi ediyorum ancak neye göre, kime göre ısınıyor telefon?

AppleCare görüşmesinden sonra bir çözüm bulunmazsa ve siz de benim içim %100 rahat etsin diyorsanız bir servise götürüp aynı testlerin fiziksel olarak yapılmasını ve aktif kullanım testine tabii tutulmasını da talep edebilirsiniz. Özellikle aktif kullanım testinde teknisyen şikayetinizi gözlemlerse bir donanımsal müdahale veye cihaz değişimi için aksiyon da alabilir.

Durumun bir çok sebebi olabilir. Öncelikle ısınmanın seviyesini iyi analiz etmek gerekir. Bir de en çok ısınıyor dediğiniz anda, cihazın arka panelini düşündüğümüzde hangi bölge en çok ısınıyor?

Bu arada cihazınızda hangi iOS sürümü yüklü?

Benim tavsiyem 0216 282 15 11 no.lu hattan AppleCare destek hattını arayın. Şikayetinizi anlattıktan sonra cihazınızdan rapor çekmelerini isteyin. Çekecekleri raporda cihazınızın pili dahil olmak üzere tüm donanımı test edilecek. Buna ısı sensörü de dahil. Yolunda gitmeyen bir şey görülürse zaten sizi yönlendirirler.

Ancak raporunuz temiz çıkarsa (restore akabinde herhangi bir yedekten geri yükleme yapmadığınızı varsayıyorum) duruma yazılımsal müdahale gerekecek.

Açıkçası ısınma konusu çok izafi olabiliyor. Yani örneğin bir kalorifer peteğine dokunan birisi "off çok sıcak" diyerek elini hemen çekerken, bir başkası aynı peteğe dokunup dakikalarca elini üzerinde tutabiliyor. Bu konuyu da hem forumda hem de destek hattıyla çözmek bir hayli zor. Sizi tenzi ediyorum ancak neye göre, kime göre ısınıyor telefon?

AppleCare görüşmesinden sonra bir çözüm bulunmazsa ve siz de benim içim %100 rahat etsin diyorsanız bir servise götürüp aynı testlerin fiziksel olarak yapılmasını ve aktif kullanım testine tabii tutulmasını da talep edebilirsiniz. Özellikle aktif kullanım testinde teknisyen şikayetinizi gözlemlerse bir donanımsal müdahale veye cihaz değişimi için aksiyon da alabilir.

Öncelikle zaman ayırıp verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Telefonum pasaport kayıtlı olduğu için Apple ile iletişim kurmak aklıma gelmedi. Bu durumda ne yapacağımı bilmediğimden sizlerden bilgi almak istedim. Söylediğiniz yöntemler pasaport kayıtlı cihazlar için geçerli midir? Geçerli ise söylediğiniz yöntemleri uygulamaya başlayacağım.

Cihazınız yurtdışı da olsa, pasaport kayıtsız da olsa AppleCare hattından her türlü destek alabilirsiniz bu konuda herhangi bir kısıtlama yok.

Ancak Türkiye'de Apple Store yerine Apple yetkili servislerinden fiziksel müdahale için destek almanız olası. Olası diyorum çünkü cihazınızın model numarasına göre Türkiye'de yetkili servislerde destek alıp almayacağı da değişkenlik gösterir. Cihazınızın kasasının arkasında "A" harfi ile başlayan model no yazar. A1785 gibi... Bu model numarası Türkiye'de destek alıp alamayacağınızı belirler ve güncel bilgiyi yine AppleCare hattı size verecektir.

Bende 7 32 gb modeli kullaniyorum alali 5-6 ay oldu ilk zamanlar pubg oynadigimda yoktu kasmalar yeni gelen guncellemeler ile biraz kasma ve isinma bende de basladi.cok akici oynayamiyorum acikcasi bende.oyuna girmeden once ram temizligi falan yapip oyle girmeye calisiyorum bazen ise yariyor ama cogu zaman yaramiyor.tahminimce yeni gelen guncellemeler ile alakali.ios surumum guncel bu arada
IMG_3542.JPG

Rami bosaltmadan hicbirsey yapmadigim halde aktif miktari cok bence.cihaz arkada neler ile ilgileniyor hic bilmiyorum.kapatmam gereken bir cok gereksiz seyleri de kapattim widgetler dahil

Bende 7 32 gb modeli kullaniyorum alali 5-6 ay oldu ilk zamanlar pubg oynadigimda yoktu kasmalar yeni gelen guncellemeler ile biraz kasma ve isinma bende de basladi.cok akici oynayamiyorum acikcasi bende.oyuna girmeden once ram temizligi falan yapip oyle girmeye calisiyorum bazen ise yariyor ama cogu zaman yaramiyor.tahminimce yeni gelen guncellemeler ile alakali.ios surumum guncel bu aradaEki Görüntüle 396064
Rami bosaltmadan hicbirsey yapmadigim halde aktif miktari cok bence.cihaz arkada neler ile ilgileniyor hic bilmiyorum.kapatmam gereken bir cok gereksiz seyleri de kapattim widgetler dahil

Apple cihazları için ram boşaltma veya arkada açık olan uygulamaları kapatma gibi bir işlem yapmanıza gerek yok, zaten bunun bir anlamı da yok.

iOS kendi içerisinde ihtiyacı olan ram miktarını bir uygulamayı kullanırken otomatik olarak zaten sağlıyor. Apple'ın kendi resmi makalelerinde bile arka planda açık olan uygulamaları kapatmamanızı öneriyor. Keza her uygulamayı sıfırdan başlatmak ekstra pil tüketimine neden oluyor.

İlk mesajımda da belirttiğim üzere, ısınma konusu çok izafi. Genellikle pil ısınması nedeniyle ısınma şikayetleri oluşuyor. Bu durumda yapılması gereken en güzel şey pil sağlığınızı ve diğer aksamınızı rapor çektirerek kontrol ettirmek.

iOS güncellemeleri akabinde yaşanan kasma veya yavaşlama sorunları kullandığınız uygulama kaynaklı da olabilir. Yani yeni gelen iOS sürümü için optimize edilmemiş bir oyun oynuyorsanız güncelleme sonrası cihazım kasmaya başladı şikayetinde bulunmanız çok doğal. Burada önemli olan işlemciniz azami frekansta çalışıyor mu? önemli olan bu.

6s plus kullanıyorum. Oyun vs oynamıyorum ancak telefon sürekli kasıyordu. 3 defa servise gönderdim güncellemeler yapıldı ve her seferinde sorun yok dediler. En son apple teknik servis ile görüşme yaptım ve telefonu Kadıköy Hasapaşa'da bulunan Genpa servisine verdim. Apple yetkilisi batarya değişiminin yapılmasını talep ettiğimimi söylememi istedi. Batarya değişti ve sorun kalmadı. Kasma donma sona erdi. Belki sizin de bataryadan kaynaklanan bir sorun olabilir.

Oyun oynarken kamera ve çevresinin diğer yerlere göre bariz fazla ısındığını farkettim. Bugün boş bir vaktimde AppleCare destek hattını arayıp sorunumu anlatacağım. Bakalım ne olacak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı