iPhone 7 vs 7 Plus

Plus ağırlığı ile giydiğin kıyafeti aşağı çeker ve tesisatçıya dönüşebilirsin :) Bende hiç pantolon giymem sürekli şort veya kapri tarzda giyinirim ve büyük telefon ölüm gibi bir şey arabada cepten düşüyor koltuğun altına kaçıyor, küçük telefon adamdır !
@prevenar Yanlış... 6S ve Plus arasında OİS, ekran kasa oranı farkı var. Kamera 7 Plus'ta daha iyi değil sadece geniş açılı bir lens daha var.

@prevenar Yıllardır iPhone kullanırım bunları ilk defa duyuyorum (Silver, Gold, Premium olayını), sonuna gelenler tamamda hiçbir zaman özelliklileri aynı olmadı. Ayrıca 6S ve Plus'un tek farkı büyük olması değil Plus modelinde OIS var ki bu 6S'te yoktu. Kısaca yazdığınız şeyler çok anlamsız.
@Heinz Guderian iPhone 7 ve ya Plus almak istiyorsan benim tavsiyem iPhone 7 Plus olacak çünkü 7'deki kameranın şekli bana pek hoş gelmedi ayrıca Plus ve 7'nin farkları var Plus'ta 3GB ram 2900Mah batarya ve çift kamera ve bu kameradaki zoom olayı çok hoş olmuş ve hoparlörleri unutmayalım. Tek eksi yönü bana göre 3.5mm kulaklık girişinin olmayışı ayrıca renk konusundada uyarmak istiyorum simsiyah rengi yani jetblack rengini almak istiyorsanız Apple o renk konusunda çok açık bir şekilde uyardı çizilmeler konusunda çok hassas diye.

@prevenar Yıllardır iPhone kullanırım bunları ilk defa duyuyorum (Silver, Gold, Premium olayını), sonuna gelenler tamamda hiçbir zaman özelliklileri aynı olmadı. Ayrıca 6S ve Plus'un tek farkı büyük olması değil Plus modelinde OIS var ki bu 6S'te yoktu. Kısaca yazdığınız şeyler çok anlamsız.
@Heinz Guderian iPhone 7 ve ya Plus almak istiyorsan benim tavsiyem iPhone 7 Plus olacak çünkü 7'deki kameranın şekli bana pek hoş gelmedi ayrıca Plus ve 7'nin farkları var Plus'ta 3GB ram 2900Mah batarya ve çift kamera ve bu kameradaki zoom olayı çok hoş olmuş ve hoparlörleri unutmayalım. Tek eksi yönü bana göre 3.5mm kulaklık girişinin olmayışı ayrıca renk konusundada uyarmak istiyorum simsiyah rengi yani jetblack rengini almak istiyorsanız Apple o renk konusunda çok açık bir şekilde uyardı çizilmeler konusunda çok hassas diye.
Benim korktuğum tek husus büyüklük. Acaba kolay olurmu kullanımı, duyduklarıma göre kullanımı zormuş çok büyük geliyormuş, rahat değilmiş. İkilemde kalıyorum. Bir yanım 7 al bir yanım plus al diyor.

Almadan önce orada teşhirde duran cihazlara bakabilirsiniz ona göre belirlediğinizi alabilirsiniz, ama Plus'a bir şans verin bence bende 6S Plus kullanıyorum ilk aldığımda bende sizin gibi düşünmüştüm şimdi normal bir şekilde kullanıyorum hiç büyük gelmiyor.

Plus ağırlığı ile giydiğin kıyafeti aşağı çeker ve tesisatçıya dönüşebilirsin :) Bende hiç pantolon giymem sürekli şort veya kapri tarzda giyinirim ve büyük telefon ölüm gibi bir şey arabada cepten düşüyor koltuğun altına kaçıyor, küçük telefon adamdır !
@prevenar Yanlış... 6S ve Plus arasında OİS, ekran kasa oranı farkı var. Kamera 7 Plus'ta daha iyi değil sadece geniş açılı bir lens daha var.

Sizler demek istediğimi yanlış anlamışsınız. İphone 6 satışa sunulduktan sonra sıkıntılar meydana geldi bu sıkıntı yamulma ve kolay hasar görme gibi işlemlerdi. Plus özellikleri katmıyorum ortada sadece İphone 6 , İphone 6S ve C çıkarsa C diyorum. İphone 7 çıktı ve modelin mat siyahı ve parlak siyahı var. Bu parlak siyah çabuk çiziliyor ama mat daha dayanıklı. İphone 7S çıkarırlarsa eğer bu parlak siyahı nasıl koruyabiliriz gibi düşünceleri öne sürerek ona göre tasarım yapacaklar. Mesela aynı tasarım olması İphone 6S ile bire bir olması insanları üzdü. Belki değişiklik yaparak daha dayanıklı materyaller öne sürecek.

İphone 5 sürümlerinden örnek verecek olursak şöyle düşünün Premium gold olayını şöyle anlatmak istedim.

İphone 5 devir olarak öne sürüldü ve sağlamlığı iyiydi daha sonra
İphone 5S çıktı ve parmak izi okuyucusu geldi ve kameranın lensi iyileştirildi ek olarak hareket algılayıcısı geldi.
İphone 5C çıktı ve bu sürümde insanlara daha farklı renk ve tasarım sundular.

Silver, Gold,Premium açılımım bundan ibarettir. Yoksa arada işletim sistemi konusunda bir fark yok. Premium dediğim insanlara farklılık yaratmak için değişik tasarımlara adım atılması.

İphone 6s ile İphone 6s PLUS arasındaki farklarda İphone 6S in ekranı daha tatlı renklere sahipken 6S Plus da az bir miktar solgunluk bulunuyordu. İphone 7 ile 7Plus bu işin tam tersini ortaya koyuyor bu yıl. 7Plus ile 7 arasındaki dengeyi koruyarak verime ulaştılar. Ekran değişimine gittiler zaten bu sene.

Apple satışlarında şöyle bir sistem uyguluyor. Bir araba aldığınızı düşünün onun normal modelleri ve full paket modelleri vardır. Fakat bu full paketler Apple de aylar sonra çıkmaktadır. İphone 7Plus da farklılık 7 ye göre daha çoktur. Ama İphone 6s ile 6s Plus arasında dağlar kadar fark yoktur.

Son düzenleme:
@prevenar Dedikleriniz halen mantıklı gelmiyor, iPhone 6 ve 6s'i yan yana koyduğunuzda Nasıl baktığınız önemli siz çok yanlış değerlendirmişsiniz. Bence tekrar bakmanızda fayda var

@prevenar Dedikleriniz halen mantıklı gelmiyor, iPhone 6 ve 6s'i yan yana koyduğunuzda Nasıl baktığınız önemli siz çok yanlış değerlendirmişsiniz. Bence tekrar bakmanızda fayda var

Bilmiyorum sizin fikirleriniz ile benim fikirlerim farklı olabilir ama şahsi görüşüm 6s görünümü bana göre daha iyi Plus modeli ise solukluk hissi veriyor. Bataryası az da olsa büyük olabilir ama büyük ekran olduğundan dolayı enerji tüketimi ile 6s ile birebir denkleniyor mesela.

BAKIN BU VİDEOYU İZLEYİN dakika 8 den sonrasını izleyin benim dediğimi anlayacaksınız.

Son düzenleme:
Abonesiyim zaten.
iPhone 6S Plus Battery Life and Verdict
iPhone 6s beats iPhone 6 Plus in battery life tests
Apple kendi sitesinde bile Plus modeller için daha fazla batarya ömrü olduğunu söylerken bilmeden konuşmayın.
apple.png

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı