iPhone 7 vs iPhone 8

puskevit

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba forumcular, an itibari ile kullanmakta olduğum Samsung S4 cihazı bozuldu. Yeni alacağım telefonu iPhone olarak düşünüyorum. 7 ile 8 arasında ne kadar bir fark vardır?

Not: X modelini düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe oldukça her zaman güncel modeller tercih edilmeli. iPhone 7 de güzeldir ancak iPhone 8 elbette ki daha iyidir.

iPhone X ile iPhone 8 temelde aynı ancak birtakım tasarımsal farklar var. Tasarım, FaceID gibi teknolojiler sizi çekmiyorsa iPhone 8 çok daha mantıklı bir seçim olacaktır.

Yanlış Bilgilendirme
İki model arasındaki en temel fark donanım gücü. Iphone 7 modeli hala güçlü ve yeterli bir cihaz. Para sıkıntın yoksa 8 alabilirsin. Kamera, ekran, tasarım, batarya tarafında iki model arasında iyileştirme yok. Iphone 8 modelinin fiyatını hak etmediğini düşünüyorum.

İki model arasındaki en temel fark donanım gücü. Iphone 7 modeli hala güçlü ve yeterli bir cihaz. Para sıkıntın yoksa 8 alabilirsin. Kamera, ekran, tasarım, batarya tarafında iki model arasında iyileştirme yok. Iphone 8 modelinin fiyatını hak etmediğini düşünüyorum.

Piyasadaki akıllı telefonların hiçbiri parasını hak etmiyor. 3 yaşındaki bir cihazın hala 2.000 TL olması veya ücretsiz yazılımla gelen bir cihazın 5.000 TL olması ne kadar normalse iPhone 8'in ve X'in fiyatı da o kadar normal.

iPhone 8'in kamerasında ise 7'ye göre iyileştirmeler mevcut. iPhone 8 daha geniş bir açıyı daha canlı renklerle sunabiliyor. iPhone 8 4K 60 FPS kayıt yapabilirken iPhone 7 4K 30 FPS kayıt yapabiliyor. Ayrıca 1080P'de de iPhone 8 240 Hz kayıt alabilirken iPhone 7 120 Hz kayıt alabiliyor.

Batarya konusunda ise iPhone 8, batarya kapasitesi daha düşük olmasına karşın A11 Bionic sayesinde iPhone 7'ye göre daha verimli çalışıyor ve daha uzun süre açık kalabiliyor. Ayrıca hızlı şarj ve kablosuz şarj özelliği de iPhone 8'de mevcut.

8 düşünülebilir. İkisi arasından 8 kamera tarafında video yazılımını iyileştirmiş. Daha yüksek değerli videolar çekebiliyor ve True Tone benzeri teknolojiler bence hoş şeyler. Tabii fiyatını eder mi orası tartışılır. Ekranda bence kayda değer değişiklikler olmuş olabilir. Bir gün bir mağazada incelemek istiyorum.

@Akif Kamera, batarya, ekran, tasarım tarafında çok az bir iyileştirme var. Dediğim mesajı gayet iyi anladın sırf çok az sözcüğünü eklemeyi unuttuğum için art niyetli bir şekilde yanlış bilgilendirme damgasını vurma hakkın yok. Sen de biliyorsun ki o manada kullanmadım. A11 Bionic işlemcisi daha verimli bir önceki seriye göre ancak bu ciddi bir iyileştirme yaptığı anlamına gelmiyor batarya tarafında, aynı şekilde ekran için de durum aynı. True Tone teknolojisi renkleri daha doygun gösteriyor ancak yine de ciddi bir ilerleme yok. Kamera konusunda yine ciddi bir ilerleme yok. Iphone 8 ve Iphone X modelinin fiyatına normal diyorsan yanlış bilgilendirmeyi kendin yapıyorsundur, bana yanlış bilgilendirme cezası vereceğine kendine de cezayı ver. Iphone 8 ve X modellerinin fiyatını normal bulacak kadar kendini düşürme, kendini aciz ve komik durumuna düşüyorsun. Iphone firmasının ağa babalığını yapmak sana düşmez. Sırf Iphone fanlığın nedeniyle ufak tefek iyileştirmeleri devrim yapmış gibi göstermen ne kadar da yanlı bir tutum gösterdiğinin işaretidir. Ücretsiz bir yazılımın 5000 TL ile geldiğini söyleyip hiçbir telefon bana göre fiyatını hak etmiyor söylemi ayrı bir gülünç noktası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarıda bir hata yok. Siz iyileştirme yok demişsiniz ancak iyileştirmeler mevcut. Sizin bahsettiğiniz "ciddi olmayan iyileştirmeler" konusunda bilgisi olmayan insanlar bu konuya baktığında sizin yorumunuz sonucunda iPhone 7 ile 8 arasında fark olmadığını düşünecektir. Yani yanlış bilgilendirme mevcut.

Konu ise uyarı değil, telefonlarla ilgili.

@Akif Ciddi iyileştirme var dersen burada sen yanlış bilgilendirme yapıyorsun anlamına geliyor. Apple fanı olduğu için tarafsız bir şekilde yorum yapamıyorsun istediğin kadar inkar et. Mesajda ne demek istediğimi de gayet iyi anladın, başkası aynı şeyi deseydi adım gibi eminim ceza vermezdin. Ciddi iyileştirme var söylemini savunuyorsan burada bilgisi sorgulanacak kişi ben değilim sizsiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı