IPhone 7 vs S8

Sizce Apple'i savunmama gerek var mı? Üstünmüş, neye dayanarak? Fanboyluğunuza dayanarak mı? Tüm testler de açıkça görülüyor ki, iPhone 7 daha üstün bir cihaz. Öyle ki, S8'in iPhone 8 ile karşılaştırılması lazım çünkü o zaman model yılları eşit oluyor. Yine de buna gerek yok, çünkü iPhone 7'nin zaten tüm testler de üste çıktığı görülebiliyor. 8 ile karşılaştırıldığında da kazanacak belli.

Ha derseniz, tasarımı çok güzel yada ben android seviyorum, Samsung mükemmel bir marka; alınmalı. Bir arkadaşımda S6 Edge var. Kamerasıyla, her şeyiyle mükemmel bir telefon. Yalnız, 2 dezavantajını gördüm. Daha telefon yeni olmasına rağmen, son güncellemeyi almayacak. Yine unutuldu Samsung'da eski modeller. 2. dezavantaj ise, arada ön kamera da takılma, donmalar görüyorum. Bu telefonu aldığından beri var. Sen S6 Edge'sin, ne kamerada takılması?
Aynı ön kamerayı 2 yıllık Note 5 ve S6'da denedim hiç bir sorun yok.
Sorması ayıp hangi testte ne üstünlüğü sağlıyor.
Ben direk 7 Plus'dan S8 Plus'a geçiş yapan birinin yorumunu aktarayım. Samsung yapmış S8 çok daha iyi.
Adam teste takılmıyor kullanıyor geçiyor. Kaldı ki iPhone 7'nin geçtiği tüm testleri görmek istiyorum. Ona bakılırsa bu kadar hız testlerine takılıyorsanız Phonebuff kanalında hız testinde Note 8 8 Plus'u tokatlıyor. Ama bunu dediğimde siz kabul etmezsiniz. Maksat Apple'ı savunmak.
Siz test aktarıyorsunuz ben kullanıcı deneyimi aramızdaki fark bu.

Aynı ön kamerayı 2 yıllık Note 5 ve S6'da denedim hiç bir sorun yok.
Sorması ayıp hangi testte ne üstünlüğü sağlıyor.
Ben direk 7 Plus'dan S8 Plus'a geçiş yapan birinin yorumunu aktarayım. Samsung yapmış S8 çok daha iyi.
Adam teste takılmıyor kullanıyor geçiyor. Kaldı ki iPhone 7'nin geçtiği tüm testleri görmek istiyorum. Ona bakılırsa bu kadar hız testlerine takılıyorsanız Phonebuff kanalında hız testinde Note 8 8 Plus'u tokatlıyor. Ama bunu dediğimde siz kabul etmezsiniz. Maksat Apple'ı savunmak.
Siz test aktarıyorsunuz ben kullanıcı deneyimi aramızdaki fark bu.

Komik duruma düşüyorsunuz, burada fanboyluk yapan ben değilim sizsiniz. Her yorumum da Samsung'un mükemmel bir marka olduğunu belirtmeme rağmen, neden kabul etmeyecekmişim? Sizin için tek bir doğru var, o da Samsung. Kullanıcı deneyimi dediğiniz nedir sanki? Her kullanıcının deneyimi aynı sonucu mu verecek pekala? Note 8'e gelince, 'tokatlaması' normal görülebilir. iPhone 8 zaten benim de beklediğim, kimsenin beklediği bir cihaz değildi. Böyle olmasını ummadık. Note 8, iPhone 8'den çok daha iyi olabilir, neden kabul etmeyeyim?

Kullanıcı deneyimimi söz konusu? Her gün uzun yollar kateden birisiyim, nedense sürekli herkesin elinde iPhone 7, 7+ gibi cihazlar görüyorum. Yanlış anlamayın, Samsung görmüyorum diyemem. Çok çok fazla onu da görüyorum elbette lakin gördüklerim ne S serisi, ne de Note serisi oluyor. J, A, C bilmem daha ne serileri. S ve Note serisini çok daha az gördüğüm, gördüğünüz bariz. Evet, kullanıcı deneyimiydi değil mi?

Burada dikkat etmeniz gereken nokta o mu sizce? O dediğiniz serilerle, iPhone'un fiyatları bir değil ki. E madem bu kadar para vermeyi göze almış, neden S yada Note tercih etmiyor bu insanlar?

Beyler haklısınız lakin gerçekten ayıp ediyorsunuz. iPhone sanki çok kötü bir telefonmuş, hava civa için alınan bir telefonmuş gibi davranıyorsunuz. Ben buna karşı çıkıyorum sadece. Yoksa evet, gerçekten haklısınız o konuda.

Beyler haklısınız lakin gerçekten ayıp ediyorsunuz. iPhone sanki çok kötü bir telefonmuş, hava civa için alınan bir telefonmuş gibi davranıyorsunuz. Ben buna karşı çıkıyorum sadece. Yoksa evet, gerçekten haklısınız o konuda.
Yahu 3000 liraya satılan iPhone 7'nin ne pili ne ekranı ne de kamerası o fiyatlarda satılan hiç bir Android gemisi ile yarışamıyorken iPhone hava cıva telefondur.
3300'e XZ Premium ve S8 var. Bu cihazlarla iPhone 7 pil, kamera, ekran olarak hiç bir şekilde yarışamaz.
Ve bu telefonun fiyatı şaka gibi 3000 TL.
Evet hava cıva telefon.
Düşük ışıkta yerlerde sürünen dar açılı ön kameraya sahip bir cihazdan bahsediyoruz.

Yahu 3000 liraya satılan iPhone 7'nin ne pili ne ekranı ne de kamerası o fiyatlarda satılan hiç bir Android gemisi ile yarışamıyorken iPhone hava cıva telefondur.
3300'e XZ Premium ve S8 var. Bu cihazlarla iPhone 7 pil, kamera, ekran olarak hiç bir şekilde yarışamaz.
Ve bu telefonun fiyatı şaka gibi 3000 TL.
Evet hava cıva telefon.
Düşük ışıkta yerlerde sürünen dar açılı ön kameraya sahip bir cihazdan bahsediyoruz.

Dostum, sadece Türkiye'de böyle. Globale baktığımızda, iPhone bu kadar pahalı mı? Tamam, bu fiyatlarda haklı olabilirsin fakat global de gayet alınabilir bir telefon duruyor. Bana kalırsa evet, bence de o fiyatları haketmiyor ama yapılacak bir şey yok.

Bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim, inanılmaz haklı ve gerçekleri az da olsun açığa çıkaran harika bir video.

Dostum, sadece Türkiye'de böyle. Globale baktığımızda, iPhone bu kadar pahalı mı? Tamam, bu fiyatlarda haklı olabilirsin fakat global de gayet alınabilir bir telefon duruyor. Bana kalırsa evet, bence de o fiyatları haketmiyor ama yapılacak bir şey yok.
Mediamartk de'den son hatırladığım fiyatları söylüyorum
590-600 Euro XZ Premium
649-625 Euro
S8 600-625
Tekrar bakabilirsin fiyatlar değişmiş olabilir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı