iPhone 8 vs iPhone X

Apple için uzun ömürlü falan filan diyorsunuz da benim kullanmadığım s2 hala çalışmakta, babama verdiğim S5 ise hala ilk günkü randımanıyla performans vermeye devam ediyor. Uzun ömür olayı çok abartılacak bir kıstas değil. Herhangi bir telefon eğer iyi bakılırsa uzun ömürlü olmaya gebedir. Kaldı ki Iphone alanlar genelde hersene telefonunu değiştirdiği için o ömürün nasıl olduğunu çok da göremiyorlar :)

Amaç cihazın dayanıklılığı değil alacağı güncelleme desteği, uygulama desteği, uzun süreler performanslı çalışması. S2 dışarıdan ne kadar temiz olursa olsun içindeki yazılım ve yetersiz güç yüzünden ömrünü tamamlar ama içindeki donanım daha güçlü olsaydı daha uzun ömürlü olurdu. Benimde elimde ilk çıkan Android cihazlardan biri var cihaz tertemiz ama ömrünü doldurdu niye ? Kasım kasım kasılıyor, hiç bir uygulama desteği yok. Basit düşünmeyin her şeyi. Bir firmanın kullanıcılarına laf atmanız da hoş değil, insanlar parasını verip alıyor bu sizi bağlamaz.

Uzun ömür olayını telefonun çalışması olarak değil de aldığı güncellemeler, uygulamaları desteklemesi, batarya performansı vs. gibi kıstaslarla değerlendirmek daha doğru olur bence. Örneğin benimde yedek telefon olarak kullandığım Iphone 5 modeli gayet iyi çalışıyor ama güncelleme almıyor maalesef artık. Fanboy vs olarak bakmak yerine bu olaya herkesin bir zevki vardır bence. Ben Android'te kullandım ama açıkçası çok da beğenmedim. IOS bana daha çok hitap etti açıkçası. Ama kalkıpta "Tanrılar Iphone istiyor" diye bağıracak değilim ortalıkta:)

Son düzenleme:
Merhaba fanboy, ben Eren. Bu yazıda elinizi vicdanınıza koyun ve adaletli yorum yapın:

iPhone 8 çıktı, peki bize ne kazandırdı ? iPhone 7'den farkı ne 4 bin lira saymaya değer mi? Hayır.

iPhone 8 Plus çıktı, peki bize ne kazandırdı? iPhone 7 Plus'in üstüne ne kazandırdı? 4800 lira saymaya değer mi? Hayır.

iPhone X çıktı ve iPhone bir şeyler yapmaya çalıştı ve ilk defa senelerdir kullandığı kasanın üstüne birşeyler katmış. Eee herşey güzel ama 6100 lira saymaya değer mi? Hayır kesinlikle hayır!

6100 lira az para mı? Bu taksitlerle beraber 6500'e kadar çıkar. Ben Android fanboyu değilim. Hatta İOS'u baya seviyorum ve hoşuma gidiyor. Ama Apple hep aynı şeyi yapıyor.

Apple yeni iPhone'lere ne katı? Yüz tanıma mı? O S4 mini zamanında vardı. OLED ekran var ama Samsung'tan satın aldı. Ve üstüne bir şey koyduğunu iddaa ediyor ama fark yok gibi.

Tarafsız yorum yapın iPhone 5'ten iPhone X'e kadar hep aynı kasayı kullanıyorlar. Başka firmalara bakın hep yenilik peşinde bunları bir değerlendiriniz sonra yorum yapın hatamız varsa düzeltin.

İlk olarak, kazandırdığı şeyleri küçümseyecek kadar teknoloji cahili olmayın. Teknoloji demek, masaya koyayım da güzel dursun cool olayım demek değil. Teknoloji demek dış görünüş demek değil. Sırf dışı aynı diye "ne kazandırdı ne farkı var" demek, bu forumda teknolojiden anlayan insanların yapacağı bir hata değil. Bunu anlamanız gerek öncelikle.
Aradaki farkı göstermek açısından, bu görsel umarım yardımcı olur:

Screenshot_10.jpg

iPhone 8 ve X modelleri aynı işlemciyi kullanıyor. S8'den sonra çıkan daha güçlü olan Note 8'i nasıl ezip geçtiğini rahatlıkla görebilirsiniz. Bir arkadaş da günlük kullanımda fark olmaz demiş. 7 Plus ve 8 arasında şuan olmaz ancak Android ve iOS arasında fazlasıyla olur.

2. Olarak, Face ID de fazlasıyla yenilikçi bir teknoloji. Normal yüz tanıma teknolojilerinden farklı olarak yüzünüzün 3 boyutlu bir şablonunu çıkartarak çok daha hızlı bir şekilde ve çok daha doğru oranlar ile çalışıyor. Yanılma payı çok düşük. Bir de çıkıp S4 mini zamanında vardı demişiniz. Önemli olan teknolojinin kullanılabilir olması. Örnnek olarak, HD-Full HD teknolojisi 1980'lerden kalma teknolojidir. Ancak 2007'lere kadar adam akıllı kullanılamadı. Yüz tanıma da S4 ile gelen bir teknoloji değil yani yeni bir şey değil. Ancak son kullanıcı tarafından iPhone X gelene kadar adam akıllı kullanılamadı.

En önemlisi de AR teknolojisi. VR'dan çok daha güzel geliyor bana. Çok daha kullanışlı, kolay. Çıkacak oyunları çok merak ediyorum.

iPhone X fiyatı 5200TL olacak.

Ucuz mu? Hayır, değil. Kattığı şeyler ise hafife alınır şeyler değil. Alınır mı bilemem. iPhone X, resimler ve videolar üzerinden çok kullanışlı bir telefon gibi gelmedi. Canlı canlı test etmek gerek. Beğenirsem 7 Plus'tan X'e geçiş yapacağım :)

Son olarak, Apple'ın kurduğu bu düzenden biz de memnun değiliz. Gerek MacBook gerek ise iPhone açısından. Ancak senin benim protesto etmem ile yıkılacak bir şirket değil Apple. Ülkemizin GSYH'si ile yarışır düzeyde kar marjı var. Ancak hiç bir şirket yıkılmaz, sonu gelmez değildir. Elbet bu düzen de değişir. Ancak nasıl olur bilmiyorum.

Son olarak, bu video'yu bırakmak isterim. Başlığa bakıp da izlememezlik yapmayın. Gayet iyi bir kıyaslama olmuş.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

6S modelinden beri Iphone modellerinin sunduğu donanım gücü oldukça fazla, bu donanımlardan yararlanacak uygulama mobil piyasaya da yok. Iphone ve diğer üst seviye Android modelleri işin cılkını çıkarıp sürekli CPU-GPU artışı yapacağına fiyat, batarya, kamera gibi konulara önem vermeliler.

Herkes birşeyler yazmış birazda ben yazayım bari :D
Fiyatı için ağlayan arkadaşlar bence sizler ağlamaya devam edin demek ki kazancınız kötü alamıyorsunuz adamda nolur alın demiyor zaten. Rahmetli bu alete sadece telefon olarak lanse etmemiştir. Steve zaten ürün lansmanını yaparken Apple sahibi olmak sizi ayrıcalıklı kılacaktır diğerlerinden farklı olacaksınız diye söylüyor ve bunu çıkardığı başarılı telefonları ile de gayet güzel destekliyor.
Nasıl ki basic t-shirtü hem Zara hem LCW üretiyor ama fiyatları farklı oluyor Apple olayını da o şekilde düşünmek gerek. Burdan yok işlevi önemli diye atıp sıkan arkadaşlar gidin o zaman baska 500 liralık telefon alın oda aynı işi yapiyor. Apple'ın kullanıcısı zaten parayı tasarımı Alameti farikası için veriyor aynı telefonu başka bir firma üretsin yarı fiyatına yine gidip Apple alacaktır. Hepsini bir kenarı atalım bugüne bugün zaten telefona 6 Bin veren kişi halk arasında vay be adam kim bilir ne is yapıyor kazancı baya iyi heralde diye düşündürür. Zaten alan kişide maddi durumunu göstermek için alıyor bir nevi ve Apple da bu konuda cok başarılı.

Herkes birşeyler yazmış birazda ben yazayım bari :D
Fiyatı için ağlayan arkadaşlar bence sizler ağlamaya devam edin demek ki kazancınız kötü alamıyorsunuz adamda nolur alın demiyor zaten. Rahmetli bu alete sadece telefon olarak lanse etmemiştir. Steve zaten ürün lansmanını yaparken Apple sahibi olmak sizi ayrıcalıklı kılacaktır diğerlerinden farklı olacaksınız diye söylüyor ve bunu çıkardığı başarılı telefonları ile de gayet güzel destekliyor.
Nasıl ki basic t-shirtü hem Zara hem LCW üretiyor ama fiyatları farklı oluyor Apple olayını da o şekilde düşünmek gerek. Burdan yok işlevi önemli diye atıp sıkan arkadaşlar gidin o zaman baska 500 liralık telefon alın oda aynı işi yapiyor. Apple'ın kullanıcısı zaten parayı tasarımı Alameti farikası için veriyor aynı telefonu başka bir firma üretsin yarı fiyatına yine gidip Apple alacaktır. Hepsini bir kenarı atalım bugüne bugün zaten telefona 6 Bin veren kişi halk arasında vay be adam kim bilir ne is yapıyor kazancı baya iyi heralde diye düşündürür. Zaten alan kişide maddi durumunu göstermek için alıyor bir nevi ve Apple da bu konuda cok başarılı.

Mesela bu arkadaş gibi düşünenlere takılmayın. Bu tür sözler sadece fanatikleri kızdırır ve diğer fanatikleri sevindirir. Teknolojinin faydalı kısmına odaklanın. Futbol takımı tutar gibi gözünüzü karartıp abuk şeyler ile kendinizi sınırlamayın. Bugün iPhone işinizi görür, yarın Samsung. Bunlar sizlere hizmet etmek için yapılan cihazlardır. Keyfinizi kaçırıp tuhaf hallere bürünmeyin.

(Yerine göre İOS ve Android kullanmış biriyim.)

Ben fanatik değilim sizin gibi sadece at gözlüğü ile bakmiyorum üreticinin üretme amacı ve halkın talep şeklini söylüyorum. Zaten benim yazdıklarımı göz ardı eden biri Apple marka telefonunu ne için aldığını bilmeyen biridir. Firma sahibi söylüyor zaten ben telefonumu herkese satmıyorum diyor parası olan üst zümreye satıyorum diyor. Firma sadece amiral gemisi tabiri ile hep üst düzey telefon üretiyor. Ama tabi bunları düşünmek yerine siz gidin saçma sapan 1000liralık telefonla 6 bin liralık telefonu kıyaslayın ikiside aynı işi görüyor diye kendinizi kandırın bol bol.
Mesela bu arkadaş gibi düşünenlere takılmayın. Bu tür sözler sadece fanatikleri kızdırır ve diğer fanatikleri sevindirir. Teknolojinin faydalı kısmına odaklanın. Futbol takımı tutar gibi gözünüzü karartıp abuk şeyler ile kendinizi sınırlamayın. Bugün iPhone işinizi görür, yarın Samsung. Bunlar sizlere hizmet etmek için yapılan cihazlardır. Keyfinizi kaçırıp tuhaf hallere bürünmeyin.

(Yerine göre İOS ve Android kullanmış biriyim.)

@Engin23 her şeyi yeterince açıklamış. Neymiş efendim (örn.) önceden 0.5 saniyede açılan kamera artık 0.3 saniyede açılacakmış. Yahu bu kadar küçük değişimler için gidip de 5.000, 6.000 TL verilir mi? Adamın parası vardır alır almaz o benimle birlikte kimseyi ilgilendirmez. Ama çıkıpta bu kadar değişiklikleri görmezden gelmeyin demek, bilemiyorum :)

Söz konusu iPhone ve diğer muadilleri için de geçerli bu görüşlerim. Samsung çıkartınca sıradan, iPhone çıkartınca "Vayy abi adamlar yapmış yaa"oluyor oluyor nedense. Evet belki Face ID hızlı ve güvenli çalışıyor olabilir, lakin bu yeniliği, bu değişimi hayatımıza kim soktu söyler misiniz lütfen? Gözüme çarpan tek üstün özellik 2160p@60 çekim yeteneğinin olması. Diğerleri zaten beklenen değişimlerdi. Burada benim gibi diğer kullanıcıların da kızdığı nokta çok daha önceden keşfedilen bir özelliği sanki onlar keşfetmiş gibi göstermeleri. İlk çıktığı dönemlerde iPhone 5 almak gibi bir niyetim vardı. Bunun sebebi ise piyasada muadili olmamasıydı. O dönemlerde Android'in halini hepimiz biliyoruz. Ama şimdi ise muadili çok. Android'in geldiği nokta belli. Buna rağmen fiyatlar gördüğümüz gibi. Senin özelliklerinin neredeyse aynısını sunan bir firma 3.000 TL ve altı bir etikette sunarken sen gidipte 5.000 hatta 6.000 TL diyemezsin, etik olmaz :) Benchmark uygulamalarının bir şeyleri kanıtlamadığını da biliyoruz. Bugün 500 puan verirken yarın o 200'e düşer. Kimse benchmark skoruyla övünmemeli. S6 çıktığında aynı yıl piyasaya G4 de çıkmıştı hatırlarsanız. G4'ün bir iddiası vardı; Yanlış hatırlamıyorsam Kamera 0.6 saniyede açılıyor diye. S6 ise 0.7 saniyede açılıyor deniliyordu. Fakat (değerlerde üç aşağı beş yukarı olabilir dediğim gibi) bu hiçbir zaman pratikte böyle olmadı. S6 her zaman galip geldi. Benim diğer tüm cihazlara da bakışım böyledir. Hiçbir zaman değere bakıpta üstünlük taslamak iş değildir. Pratik, değerlerden çok farklı çıkabiliyor.

Sözün özü Apple tamamen zengin zümreye hitap eden bir markadır. Aksini iddia eden de açık ve net fanboydur.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı