iPhone 8 Yurt Dışından Almak

alihandrox

Hectopat
Daha fazla  
Yurtdışından biri veya ben gidip alsam nasıl gümrükten geçiririm? Ne yapmamız gerekir ? Garantisi gider mi? Türkiye'de SIM ile kullanabilir miyim ? Arkadaşlar herşeyi öğrenmek istiyorum.

Yok mu bilen biri?

Türkiye de kullanmak için daha doğrusu arama filan yapman için imei kaydını yapman lazım ama anında yapmak zorunda değilsin belli bir süre tanıyor devlet. Kaydı da e devlet üzerinden yapabilirsin.

Hocam sürece aşinayım. Dikkat etmen gereken noktaları belirteyim. Cihazı alırken kesinlikle simlock free olmasına dikkat edin. 2. olarak pasaport kaydı yapılacak olan kişinin 3 ay kadar süresi var 3 ay geçtikten sonra maalesef pasaporta kayıt işlemi yapamıyorsunuz. Yukarıdaki arkadaşın da söylediği gibi e-devlet üzerinden kayıt yaptırabilirsiniz. Kayıt ücreti 149 TL idi. Ben de yaklaşık 1 ay önce iPhone 7 kaydettirdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yurtdışından biri veya ben gidip alsam nasıl gümrükten geçiririm? Ne yapmamız gerekir ? Garantisi gider mi? Türkiye'de SIM ile kullanabilir miyim ? Arkadaşlar herşeyi öğrenmek istiyorum.

Yok mu bilen biri?

Belki biraz ucuza alacaksın lakin herkesin dediği gibi garantisi olmayacak telefonun. Olursa ALLAH muhafaza birşey geldi başına telefonun amatör telefonculara kalır işin. Bunları bir düşün .

Cihazı git yurtdışından al gel. Sonrasında istersen havalimanında ilgili büroda, istersen de daha sonra internetten kayıt ücretini yatırarak ve E-devlet şifrenle telefonu pasaporta kayıt ettirerek rahatça kullanabilirsin.
Vergi dairesi kayıt ücreti 150 TL civarı olması lazım.
Dikkat etmen gereken konulardan en önemlisi telefonu sakın bir operatör bayisinden alma. Cihaz sim kilitli olursa kullanamazsın kendi sim kartınla.
Türkiye'ye gelip cihaza ilk sim kart taktıktan sonra ortalama 30 gün içinde kayıt yaptırabilirsin. Daha sonrasında cihaz telefon özelliği çalışmaz. Sonrasında kaydettirirsen tekrar açılır ama.
Hangi ülkeden almak istiyorsun peki özellikle gideceğin bir yer var mı? Ona göre bildiğim kadarıyla bilgilendirme yapabilirim istersen.

Ben de yurt dışından Apple bayisinden aldım. Apple bayilerinde açık olur zaten. Türkiye'ye gelince IMEI numarasıyla kaydedeceksin telefonu. 150 civarı bir ödemesi var. Sonra rahatça kullanırsın. Garanti konusuna gelince, 1 yıl uluslararası garantisi varsa vardır. Her ülkede geçerli mi o bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı